Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Guzmania Budowania

Guzmanka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Piękny ten Wasz domek, już nie mogę się doczekać kiedy nasz będzie tak wyglądał,

Guzmanko czy masz już mele w kuchni? mi kuchnia spędza sen z powiek wiem, że będzie biała ale nie mam jeszcze sprecyzowanego projektu, bardzo marzyła mi się wyspa ale mam za ciasno (u nas zgodnie z projektem jest ściana za schodami przy kuchni coprawda skrócona do 2m ale wyspa się nie zmieści może półwysep, naprawdę pięknie się Wasz domek zapowiada.

Mebli kuchnnych nie mamy. Planujemy w tym roku sobie zrobić -trzeba pieniądze zarobić ;)

W tej chwili mamy meble ze starej kuchni mojej mamy. Zaadaptowaliśmy sobie kotłownie pod kuchenkę. Mało miejsca, ale dajemy radę.

A ja się chciałem spytać o pomost / strop szkalny na górze... Taki co to majtki z dołu widać... macie go? Bo w dzienniku nie widzę a jestem szalenie ciekawy. Tego pomostu. Nie majtek :-)

Co do schodów... to prawie osiwieliśmy przez nie.

Do tej pory mieliśmy schody tymczasowe, z biegem w inną stronę: od kuchni na mostek.

A teraz robią się w końcu schody nierdzewne, tyle tylko, że bez szkła, to też , z przyczyn finansowych, odsunęliśmy w czasie. Na razie zamiast szkła będzie drewno.

I coraz częściej zastanawiam się i skłaniem ku temu, żeby środkową taflę szkła zrobić matową, żeby tych majtek nie było widać ;)

A mogłabyś napisać jakie macie drzwi zewnętrzne z kotłowni bo widziałam , że antracyt ale jakiej firmy i czy drogie?

My mamy drzwi zew. wejściowe, bramę i okna też antracyt a w kotłowni wymyśliłam sobie luksfery które powstały i niestety budzą wiele kontrowersji. Sama muszę przyznać, że to nie był dobry pomysł zwłaszcza, że piec będzie na ekogroszek. Teraz trzeba będzie je zlikwidować i wstawić drzwi tylko jakie?

A mogłabyś napisać jakie macie drzwi zewnętrzne z kotłowni bo widziałam , że antracyt ale jakiej firmy i czy drogie?

My mamy drzwi zew. wejściowe, bramę i okna też antracyt a w kotłowni wymyśliłam sobie luksfery które powstały i niestety budzą wiele kontrowersji. Sama muszę przyznać, że to nie był dobry pomysł zwłaszcza, że piec będzie na ekogroszek. Teraz trzeba będzie je zlikwidować i wstawić drzwi tylko jakie?

Hmmm, antracytowe mamy obie pary drzwi wejściowych, do domu od frontu i z tyłu od ogrodu do pomieszczenia za garażem. Resztę mamy z firmy DEWRO. Między garażem a domem zrobili nam też tak samo wyglkądające jak pozostałe wew drzwi wzmacniane, ocieplane, wyglądem prawie niczym się nie różnią od płaskich wew oprócz grubościi progu, no i inna ościeżnica jest, ale to widac tylko od strony garażu.

A te antracytowe to mamy drzwi z firmy z Rożnowa, koło Obornik Wlkp., która oprócz drzwi produkuje chłodnie. Zrobili nam drzwi na podobieństwo Hormana, 3 lub 4 razy tańsze niż Hormana, tylko wiadomo... cena niższa, pewnie też jakoś niższa. Ale do domu, do wnętrza nie wzięłabym ich, mimo, że na początku bardzo nam się podobały. Teraz jak mamy w wejściu- przedsionku porównanie z jednej strony drzwi wejściowe a z drugiej drzwi DEWRO, to te wejściowe wyglądają bardzo "biednie".

Jak będziesz chciała podam Tobie dokładniejsze namiary i ceny.

Pracowaliście jak mróweczki :)

To mało powiedziane Beta.

Widząc ile jest do zrobienia, a jak mało mieliśmy czasu dosyć nas to stresowało, obciążało, na pewno mobilizowało, ale końcówka była na prawdę ciężka.

Obiecalismy sobie, że po Sylwestrze, w Nowym Roku będziemy odpoczywać. Trochę odpoczęliśmy, ale wiadomo ciągle jest coś do zrobienia na co dzień, a tu jeszcze trzeba podciągnąc dom do stanu, w którym można spokojnie mieszkać, dopilnować niedopilnowane;) Np. Garderoby by się przydały, na razie mamy wiele rzeczy w kartonach, itd., itd. ;)

Ale teraz do mnie dopiero dochodzi to, że się przenieśliśmy do naszego domu, bo do tej pory, w tym biegu, tego nie czułam....

Fajne uczucie

jakiś czas nie zaglądałam, a tu tyle pracy wykonanej:)

Musze przyznać, że schody zrobiły na mnie ogromne wrażenie:) serio!

A jak przyjęcie? i co nowego w domu sie wydarzyło?, bo od świąt to już trochę czasu minęło;)

Przyjęcie bardzo udane, było parę niedociągięć, ale przeżylismy. Wrzuce jakies zdjęcia, ale nie mam na kompie tylko na innym dysku.

A później odpoczywaliśmy, o ile przy 2 dzieci można odpoczywać ;)

A z nowości to doczekaliśmy się w końcu prawdziwych schodów, tych ze stali nierdzewnej, bez szkła, z drewnianymi stopniami, jak na razie- myśle, że na parę lat starczą ;)

I przygotowuje się do akcji garderoby.

Nie wiecie gdzie można sobie zrobić fajne i niedrogie garderoby, półki, szuflady, koszyki... takie tam?

• 2 weeks później...
Guzmanko - gratuluję pzreprowadzki. Pięknie się Ciebie robi.....

A schody - istne cudo...

Gdzie Twój mąż nauczyl się kłaść płytki. Jestem pełna podziwu.....

Pokaż jeszcze zdjęcia pokojów chłopcow.

Glamcia nie widziałaś naszych nierdzewnych schodów, tylko tymczasowe ;)

A płytki uczyliśmy się kłaść sami. Naprawdę nic trudnego, a jak człowiek jest dokładny, to musi wyjść ładnie.

Za bardzo nie chce pokazywać pokoi, ponieważ wszędzie stoją kartony, pudła, worki, nie mamy półek w garderobach, ale pracujemy nad tym ;)

Projekt naszej garderoby już jest.

A co u Was? Dziennika nic nie aktualizujesz. Nie wiem na czym stoisz.

Glamcia nie widziałaś naszych nierdzewnych schodów, tylko tymczasowe ;)

A płytki uczyliśmy się kłaść sami. Naprawdę nic trudnego, a jak człowiek jest dokładny, to musi wyjść ładnie.

Za bardzo nie chce pokazywać pokoi, ponieważ wszędzie stoją kartony, pudła, worki, nie mamy półek w garderobach, ale pracujemy nad tym ;)

Projekt naszej garderoby już jest.

A co u Was? Dziennika nic nie aktualizujesz. Nie wiem na czym stoisz.

no tez mówię o tych tymczasowych... ;-) , na prawdę rewelacja.

My Guzmanko jesteśmy już zadomowieni. Właśnie po niedzieli kończymy garderobę ..... w sumie garderoba jedna już jest...ale zmieniamy miejsce.

Dopiero na wiosnę będziemy ocieplać dom, bo jednak zdecydowałam się na wełnę...a to jest dużo większy wydatek.... i do tego układanie ręcznie formowanej cegły...trochę nawymyślałam, więc teraz zbieram pieniądze.

Łazienka wyszła Wam na prawdę piękna. Nie spodziewałam się takiego efektu, bo średnio podobały mi się te płytki...ale jest bardzo ladna, pięknie wykonana i na pewno na żywo prezentuje się rewelacyjnie. Oczarowały mnie metalowe listewki.... prezentują się pięknie. Dodają klasy .

My na dolnej łazience zdecydowaliśmy się na duże czarne płytki połączone z białą mozaiką. Pomiędzy czarnymi płytkami naściennymi i podłogowymi jest biała fuga. Wyszło ładnie.....

Na górze był problem, bo nie mogłam zdecydować się na płytki... nic mi się nie podobał, a te płytki które mi się podobały były poza zasięgiem finansowym. Ale znalazłam.... płyty betonowe połączone z drzewem...już nawwet mam projekt. Jednak łazienkę zrobimy dopiero w okolicy czerwca.

Mieliśmy mały problem z podłogówką i musieliśmy kuć płytki w kuchni...stąd meble są jeszcze w kartonach. W przyszłym tygodniu przyjedzie fachowiec i położy nam płytki.

Kończymy schody, dopiero teraz, bo nie mogłam się zdecydować na poręcz. Chciałam do drewnianych schodów szklaną poręcz połączoną z drzewem i metalem. Nikt nie zaproponował mi nic takiego co powaliłoby mnie na nogi aż sama znalazłam w internecie.....

http://http://www.empikfoto.pl/albumy37/394383/804675/previews/39178448_schody_ze_szklana_balustrada_1.jpg

bardziej podobaja mi się takie, ale ze względu na wiek moich dzieciaczków zrezygnowałam.

http://http://www.empikfoto.pl/albumy37/394383/804675/previews/39178513_martinisation-poland.jpg

A tak mnie więcej będzie wyglądała łazienka na górze:

http://http://www.empikfoto.pl/albumy37/394383/804675/previews/39178514_lazienka_z_pltonowych.jpg

chociaż do czerwca może mi się jeszcze wszystko poprzestawiać. Niestety bardzo dodoba mi sie kolekcja Marcina Zienia.....

Edytowane przez GLAMOURMUM

Bardzo ładnie wygląda ta łazienka szarodrewniana.

W naszej przysypialnianej łazience też myślę o podobnym połączeniu, tylko, że elementy drewniane będą nie tylko na podłodze, ale np. zabudowa geberitu, a raczej ścianki kolankowej gdzie będą geberity do muszli ustępowej i bidetu będą właśnie w drewnie. Nie wiem czy szare płytki dam, może jednak pójdę w jasne, a to ze względu na niewielkie rozmiary tego pomieszczenia.

Barierki prezentują się ładnie. A schody w jakim drewnie? Jasnym czy ciemnym?

Hmm nie zrozumiałam trochę o co Tobie chodziło z kolekcją Marcina Zienia. Mi on kojarzy się z ciuchami, sukniami ślubnymi itd....

Guzmanko, macie jakiś przepis na stawianie profili do ścian kartonowo - gipsowych. Pamiętam,że robiliście takie ścianki w pokojach chłopców...podeślij mi kilka zdjęć. Musimy coś takiego zrobić z Tomkiem a nie wiemy jak sie za to zabrać.

A co do stawiania profili to mam parę zdjęć. Robili nam to fachowcy, ale nie ma w tym nic trudnego.

Zapytam się tylko męża na co zwrócić trzeba uwagę. Wiem, ze u nas czegoś nie zrobili - nie wyciszyli ścianek i jak się stąpie przy rogu to coś piszczy.

Jak zbiorę informację, to Tobie odpowiem.

A zdjęcia gdzieś na maila Tobie wysłać?

Bardzo ładnie wygląda ta łazienka szarodrewniana.

W naszej przysypialnianej łazience też myślę o podobnym połączeniu, tylko, że elementy drewniane będą nie tylko na podłodze, ale np. zabudowa geberitu, a raczej ścianki kolankowej gdzie będą geberity do muszli ustępowej i bidetu będą właśnie w drewnie. Nie wiem czy szare płytki dam, może jednak pójdę w jasne, a to ze względu na niewielkie rozmiary tego pomieszczenia.

Barierki prezentują się ładnie. A schody w jakim drewnie? Jasnym czy ciemnym?

Hmm nie zrozumiałam trochę o co Tobie chodziło z kolekcją Marcina Zienia. Mi on kojarzy się z ciuchami, sukniami ślubnymi itd....

Bardzo proszę. Widziałam je na żywo. Moja koleżanka ma własnie łazienkę w "zieniu"

http://www.tubadzin-zien.pl/