Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Guzmania Budowania

Guzmanka

Recommended Posts

Dzięki Glamurko, za namiary na bloczki, do nas na działkę za 2,50 moga przywieźć. A podmurówki nie robią.

to super, czyli bierzecie też d nich..??? :)

Prawdopodobnie tak. Jeszcze musimy ustalić dokładną ilość. Nie wiem ile warstw tych bloczków mamy mieć.

Nasz kierownik ma podejście... kupcie tyle ile w projekcie, resztę się dokupi. A ja takiego czegoś nienawidzę. Lubię być w pełni przygotowana i wiedzieć o wszystkim przed czasem.

Przecież od ilości często zależy cena!!

Brrr

Ale guzmanko, nawet jeżeli zabraknie to na pewno nie tyle... że aż wam cenę zmienią.... to pewnie będzie kilkanaście sztuk. Mi ilość wyliczał budowlaniec... i zobaczymy....on tez powiedział, że jak zabraknie to dokupimy. Nikt ci co do sztuki nie wyliczy...

No podejrzewam, że co do sztuki nie.

Ale chociaż chciałabym wiedzieć ile będziemy mieli warstw bloczków. To sama sobie obliczę.

Oj chyba będę musiała się uzbroić w cierpliwość w czasie budowy. A dzisiaj mi akurat cierpliwości brakuje.

dasz radę :)

Dzięki Glamurko, Kochana jesteś :)

w końcu od czego nas masz...???

a muszę ci powiedzieć, że te zmiany w domku to bardzo interesujące są, tylko nie rozumiem... pokój na górze po prawej stronie nie będzie miał ściany???

Zastanawiałam się jak to wytłumaczyć.....Darek zaprojektował wnętrze w programie i pokazał widok bez ściany ogrodowej, taki przekrój - dlatego pokoje na piętrze nie mają "ściany"

aha, chyba rozumie, ale nad salonem będziecie mieli wolną przestrzeń?

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak, tak, tam mamy antresolę

to bardzo fajnie wygląda, ale gdzieś słyszałam że koszta ogrzania sa wyższe.

No ciepło ucieka do góry. Najprawdopodobniej będziemy mieli wszędzie ogrzewanie podłogowe niskotemperaturowe, dom szczelny, wentylacja mechaniczna z rekuperatorem. Myślę, że nie będzie źle. Mamy w projekcie wyliczone zapotrzebowanie domu na energię cieplną i na prawdę wygląda to dobrze.

Tak, tak, tam mamy antresolę

to bardzo fajnie wygląda, ale gdzieś słyszałam że koszta ogrzania sa wyższe.

No ciepło ucieka do góry. Najprawdopodobniej będziemy mieli wszędzie ogrzewanie podłogowe niskotemperaturowe, dom szczelny, wentylacja mechaniczna z rekuperatorem. Myślę, że nie będzie źle. Mamy w projekcie wyliczone zapotrzebowanie domu na energię cieplną i na prawdę wygląda to dobrze.

no to super :)

Cześc.Widze że o wodę walczycie :wink: Nam to zajeło rok.Ale już mamy :D

Fakt faktem będzie nam potrzebna najbardziej właśnie teraz bo strop trzeba porządnie zlac. :wink: Gmina zasponsorowała główne podłącze (przez całą przyszłą ulice) a te kilka metrów do każdego domku to juz na swój koszt.

Wyszło coś ok.178zł.

Cześc.Widze że o wodę walczycie :wink: Nam to zajeło rok.Ale już mamy :D

Fakt faktem będzie nam potrzebna najbardziej właśnie teraz bo strop trzeba porządnie zlac. :wink: Gmina zasponsorowała główne podłącze (przez całą przyszłą ulice) a te kilka metrów do każdego domku to juz na swój koszt.

Wyszło coś ok.178zł.

178 zł - to strasznie tanio... mieliście szczęście

A jaką będziecie robić studnię, głębinową, czy taką z kręgów?

U nas - w naszym rejonie - głębinowe nie zdają egzaminu.

u nas też głębinowe nie zdają egzaminu, więc będzie taka zwykła...Już znalazłam Pana co nam zrobi...dzisiaj mam z nim spotkanie :)

Ale jesteś szybka. Kobieta czynu :wink:

Ciekawa jestem ile sobie za to wołają i jaką głęboką będziesz musiała mieć studnię. Jak będziesz wiedzieć daj znać.

Ach i jeszcze jedno, Pani od bloczków, do której miałam namiary od Ciebie napisała mi sms-a, ze może mi zejśc z ceną i będę miała za 2,45. Zawsze dobre 50zł w kieszeni.

u nas też głębinowe nie zdają egzaminu, więc będzie taka zwykła...Już znalazłam Pana co nam zrobi...dzisiaj mam z nim spotkanie :)

Ciekawa jestem ile sobie za to wołają i jaką głęboką będziesz musiała mieć studnię. Jak będziesz wiedzieć daj znać.

Ach i jeszcze jedno, Pani od bloczków, do której miałam namiary od Ciebie napisała mi sms-a, ze może mi zejśc z ceną i będę miała za 2,45. Zawsze dobre 50zł w kieszeni.

No to super!!!

Guzmanko ja juz wiem...

Robocizna - 3 tyś.... tanio .... dzwoniłam po poznańskich firmach...to łapałam się za głowę... :)

i 125 zł za 1 krąg.

Studnia pewnie będzie kopana na głębokość około 40 metrów :)

No to super!!!

Guzmanko ja juz wiem...

Robocizna - 3 tyś.... tanio .... dzwoniłam po poznańskich firmach...to łapałam się za głowę... :)

i 125 zł za 1 krąg.

Studnia pewnie będzie kopana na głębokość około 40 metrów :)

Jezu... 40 metrów?

A po co aż tyle?

Czyli robocizna 3000

i materiał .......5000 (125*40kręgów)

w sumie.................

.....................8000

A z ciekawości, kto wymyślił to 40m ?

Kolega w Rokietnicy ma 14 metrową i to wydawało mi się dużo, czy ktoś czasem nie nabija Cię w butelkę?

Ja rozmawiałam z sąsiadem który niedaleko naszych działek ma studnię.... i mówił,że w tych terenach woda jest bardzo głęboko.

A tak na prawdę to się okaże jak już zaczną kopać

Kolega w Rokietnicy ma 14 metrową i to wydawało mi się dużo, czy ktoś czasem nie nabija Cię w butelkę?

Ja rozmawiałam z sąsiadem który niedaleko naszych działek ma studnię.... i mówił,że w tych terenach woda jest bardzo głęboko.

A tak na prawdę to się okaże jak już zaczną kopać

No niby tak..... A to opłaca Ci się kopać za 8000zł studnię?

Trzebaby to przeliczyć...