Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Guzmania Budowania

Guzmanka

Recommended Posts

Guzmanka napisał:
Jak na razie, nie odważyłam się kupować kwiatków na allegro.

Twoje ładnie wygladają.

Czytałam kiedyś, że magnolie nie lubia przesadzania, więc chyba zaczekam z kupnem tych drzewek, chociaż strasznie mi się podobają i bardzo chciałabym już je mieć :roll:

Moja koleżanka kupiła wszystkie kwiaty , które ma w ogrodzie od tego samego sprzedającego na allegro. Kwiaty są w ogrodzie i mają się bardzo dobrze.

Dlatego tez i ja kupiłam. Do czerwca potrzymam je w domu a potem wsadzę w ziemię.....( oczywiście o ile budowlańcy zostawia mi trochę miejsca z tyłu) :)

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Guzmanka napisał:
Zamierzasz do czerwca zrobić SSZ?

Gdyby wszystko poszło zgodnie z planem w sumie jest to możliwe.

Mam nadzieję, że do końca czerwca zostanie mi tylko dachówka.

Najważniejsze wykopy będa w kwietniu, maju.... czekają mnie jeszcze odwierty pod pompę ciepła..... a to najbardziej zmasakruje mi działkę :cry:

Guzmanka napisał:
A to fakt. Robisz pewnie kolektor poziomy.

My będziemy mieli rozrytą ziemię przez oczyszczalnię :wink: - tyle tylko, że oczyszczalnie będziemy robić na końcu. Czyli w przyszłym roku.

A Wy kiedy chcecie sie przeprowadzać? Jakie macie plany?

Jednak robimy odwierty zamiast kolektorów poziomych.

My chcielibyśmy sie wprowadzić do końca roku, ale zobaczymy co z tego wyjdzie :)

cześć,

To i ja sie wpsiuje do Twojego dziennika :D

a przy okzaji zapytam się o tego geodetę - wiesz może coś więcej?

Ja dzisiaj rozmawiałem z moim murarzem i polecił mi jakiegoś z Szamotuł (moje miasto rodzinne :D ). Całość podobno 500-600 zł. ale potwierdzenie dostanę w przyszłym tygodniu. na razie glina jest tak miękka, że jak wbiją słupki to po naciągnięciu linek i tak się wymiary pozmieniają :(

Guzmanka napisał:
Też właśnie wstrzymuje sie z dzwonieniem i umawianiem się przez - pogodę.

Glamurka dała namiary na swojego geodetę, ale nie dzwoniłam.

Hmm, możnaby wspierać lokalne firmy :wink: Jakbys coś bliżej wiedział, daj znać.

a ja nie wspieram lokalnego rynku...bo lokalny rynek nie wspiera mnie...i daje takie ceny, że szybko bym poszła z torbami :)

wodzu1 napisał:
  mort napisał:
Jeśli poszukujecie geodetę, to mogę polecić własnego - z Szamotuł. Sam załatwił poprawki w wydziale geo-kart. Za tyczenie bierze chyba 500zł.

To moze być ten sam co mi mój murarz polecił - tez mówił ze wszystko załatwia w urzędzie...

Moim jest p. Grzegorz J., więc możemy sprawdzić czy to ten sam...

mort napisał:
  wodzu1 napisał:
  mort napisał:
Jeśli poszukujecie geodetę, to mogę polecić własnego - z Szamotuł. Sam załatwił poprawki w wydziale geo-kart. Za tyczenie bierze chyba 500zł.

To moze być ten sam co mi mój murarz polecił - tez mówił ze wszystko załatwia w urzędzie...

Moim jest p. Grzegorz J., więc możemy sprawdzić czy to ten sam...

Dowiem się w ciągu tego tygodnia i dam znać...

mort napisał:
Guzmanko, widzę, że na Waszej działce zaczyna się duża dziać! No i pogoda dla koparkowego dzisiaj idealna, więc dziś pewnie pierwsze przysłowiowe wbicie łopaty!

Co do pogody... to była ładna do 14 chyba. Później zaczęło się chmurzyć i padać. Ale byliśmy twardzi - siedzieliśmy na działce do wieczora. Musze opisać nasze zmagania w dzienniku, a bolące mięśnie czuje do dzis :-? :lol: