GLAMOURMUM 01.04.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 No i pięknie - GRATULUJĘ.... Dziura piękna..... równiutka..... Teraz już pójdzie z górki... Teraz czeka cię tylko dużo radości...i regularne trzymanie się za portfel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 01.04.2009 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 No i pięknie - GRATULUJĘ.... Dziura piękna..... równiutka..... Teraz już pójdzie z górki... Teraz czeka cię tylko dużo radości...i regularne trzymanie się za portfel... Podejrzewam...., ale liczymy się z tym. Oby jak najmniej nerwów i problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 01.04.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Guzmanka fajnie to wygląda u mnie w piątek zalewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 01.04.2009 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Guzmanka fajnie to wygląda u mnie w piątek zalewanie Nieźle... dzieje się, dzieje... A jak u Ciebie Wu z szaleństwem roślinnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 01.04.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 To dobre wiadomości! Czy tym geodetą jest pan Grzegorz? Guzmanko mam do Ciebie prośbę, żebyś w stopce zrobiła odnośnik do drugiej strony swojego dziennika. Byłoby łatwiej go śledzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 01.04.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 moje szaleństwo roślinne ogranicza się do jednej róży ale za to pięknej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 01.04.2009 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Wiem od Moni. Pewnie będzie cieszyć oko. A powiem Tobie, że to ona zaraziła mnie, chyba mogę to nazwać, miłością i chęcią posiadania pieknych kwiatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 01.04.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 we mnie to tam zawsze kajsi siedziało po iglaczkach to mię babcia przeczołgała nie raz a że ładne są i oko cieszą to warto się poświecić u mojej babci w ogrodzie zawsze cos kwitło cały rok łącznie z zimą i do tej pory babcia ma frajdę bo pójdzie do ogródka cos skubnie i już bukiecik świeżych kwiatuszków jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 01.04.2009 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 fajnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 01.04.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 pracochłonne ale piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 02.04.2009 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 To dobre wiadomości! Czy tym geodetą jest pan Grzegorz? Guzmanko mam do Ciebie prośbę, żebyś w stopce zrobiła odnośnik do drugiej strony swojego dziennika. Byłoby łatwiej go śledzić Tak, dziękuje bardzo za namiary. Miał czas w czwartek- czyli dzisiaj !!! Za pół godzinki już będzie tam szalał. Darek jest na miejscu, dobrze, że chociaż on mógł pojechać. A jeżeli chodzi o linki w stopce, to poprawiłam - oba Dzięki za radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 02.04.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 witam Guzmanko a raczej dzien dobry ale macie fajny domek a te okna duże to robią wrazenie no i gratulacje z rozpoczęcia prac budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 02.04.2009 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Dzięki, nas właśnie te okna zauroczyły. Ale się cieszę że ruszamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 02.04.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Witaj Opowiedź w sprawie rózyczek dałam już u mnie, ale mogę powtórzyć: wosk zostawić - słuzy głównie temu, aby zabezpieczyć przed rozwojem chorób grzybowych świeżo przycietych róz (sam z czasem odpadnie) Kupiłaś z kapersem, to mogą jeszcze zaczekać, ale trzeba nawadniać - najlepiej jednak wsadzić od razu. Teraz jest dobra pora na wsadzanie róż, więc postaraj się to zrobić w miarę możliwości - zmarnąć już nie powinny, a jeśli masz obawy, to możesz nakryć gałązkami świerka, jodły, sosny lub iglaków. Obornik trzeba obowiązkowo w dołku zmieszać z ziemią, żeby nie spalić korzeni! Takie pożywienie wystarczy na 3 lata, a później trzeba bokami okopać i dołożyć. Flamentanz potrzebuje sporej podpory w formie np pergoli, bo dość mocno się rozrasta Pienne mozesz wsadzić na rabcie między bylinkami -będą ładnie "górowały" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 02.04.2009 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Dzięki Monia za odpowiedź. Te nazwy nadal są mi obce. Nie mam pamięci na nazw. Dobrze, ze jest google i TY!! A w jakim stosunku mieszac obornik z ziemią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 02.04.2009 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 O odpowiedziałaś u siebie. Wkleję, Twoją wypowiedź. co do stosunku ( ): wykop szpadlem spory dołek, na dno rzuć placek krowi lub 3-4 garście suszonego obornika z worka i wymieszaj z ziemią. Wsadź różę, dosyp zwykłej ziemi i delikatnie wyprostuj ziemię wokoło w taki sposób, aby mieksce szczepienia było tuż nad ziemią (nie może być zakopane, bo z podkładki zaczną się wybijać dziczki i z czasem zdominują różę - bedzie rosła dzika róża, bo taka jest jako podkładka). Trzeba pamiętać, aby zrobić delikatny rowek dookoła rózy, który pozwoli na wnikanie wody wgłąb ziemi, a nie pozwoli odpłynąć jej daleko poza roslinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 02.04.2009 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Ja z ogrodnictwa jestem zielona. Rodzice mieli działkę i ją "uprawiali", ja ogrniczałam się jako dziecko do pielenia. Do niedawna nie rozróżniałam co to szpadel, szypa, łopata... dla mnie to po prostu była "ŁOPATA". Ale z każdym dniem jestem mądrzejsza, o ile to w ogóle możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 02.04.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 no i pieknie się zaczeło !!! i pogoda służy ihhiih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 02.04.2009 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Tak jest!!! Po pracy jedziemy zobaczyć jakie zmiany zaszły i porobić zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 02.04.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Dzień dobry...czekam na nowe zdjęcia... u mnie już stoja mury...jak zdążę, to pojadę na działkę zrobić zdjęcia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts