Guzmanka 20.05.2009 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 To ja się podpinam pod pytanie wyżej. Będę robił ogrodzenie między mną a sąsiadem i w takim przypadku wiadomo koszty na pół, jak zrobię to ogrodzenie sam to może tak wyjdzie, że będę miał je gratis tylko trzeba będzie zakasać rękawy. Kristofuros, nie wiem może to dla Ciebie oczywiste, ale powiem, że do robienia płotu są potrzebne 2 osoby. Jedna myślę, że nie dałaby rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 20.05.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 To ja się podpinam pod pytanie wyżej. Będę robił ogrodzenie między mną a sąsiadem i w takim przypadku wiadomo koszty na pół, jak zrobię to ogrodzenie sam to może tak wyjdzie, że będę miał je gratis tylko trzeba będzie zakasać rękawy. Kristofuros, nie wiem może to dla Ciebie oczywiste, ale powiem, że do robienia płotu są potrzebne 2 osoby. Jedna myślę, że nie dałaby rady. To fakt - i tu mógłby być problem, bo sąsiada raczej bym nie zagonił do roboty, bo on dyrektor w Banku, chociaż kto wie - może by mu się spodobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 20.05.2009 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 To fakt - i tu mógłby być problem, bo sąsiada raczej bym nie zagonił do roboty, bo on dyrektor w Banku, chociaż kto wie - może by mu się spodobało Hehe, kto wie... A dogadujesz się z nim dobrze?, bo zespół musi być nieźle zgrany. U nas oczywiście Darek robił całą cieżką robotę. Przygotowywanie "ciasta" - czyli betonu nie jest lekkie. Wiezienie go taczką. Wczoraj próbowałam przesunąć taka pełną taczkę i nie dałam rady nawet podnieść. Szuflowanie do dziury. Aaaa i trzeba najpierw te dziury wykopać, albo wywiercić- to też nie lada zadanie. My też nie mamy wprawy w pracach fizycznych - całe życie pracujemy na siedząco - przy kompie. Więc taka praca fizyczna bardzo wytęża nasze mięśnie. Ale już nawet nie mamy zakwasów. Wbrew pozorom budowanie ogrodzenia wymaga również ruszenia głową. Trzeba poprzenosić poziomy i zobaczyć dokładnie jak kształtuje się teren. Później rozplanować na jakiej wysokości osadzić słupki. Druga osoba, trzyma 2 poziomice na slupku i musi trzymać pion w obu płaszczyznach. Oprócz tego przycieliśmy deskę długości 2,5 m, żeby odmierzać odległości między słupkami i oczywiście cały czas należy pilnować wysokości na jakiej stawiamy słupki. My z Darkiem całkiem dobrze sobie radziliśmy, jednak chyba najgorsze były przeklęte komarzyska i meszki, które gryzły nas niemiłosiernie. Znowu się rozgadałam... Myślę, że Pan dyrektor banku nie będzie chętny, chociaż w ramach integracji międzysąsiedzkiej - kto wie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 20.05.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Sąsiada mam w porządeczku - ten sam rocznik - najlepszy 75r dogadujemy się bez zgrzytów No i jest większy ode mnie, ale jakby się sprawował w pracy fizycznej to nie wiem trzeba by go przetestować pod tym kątem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 20.05.2009 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Noooo proszę, masz całkowitą rację że to najlpeszy rocznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 20.05.2009 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Hehe, ciekawe czy ma jakiś strój roboczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 20.05.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Sąsiad ma jakiś swój pomysł na ogrodzenie, ale nie znam do końca szczegółów, wiem tyle, że nie chce plecionki. Stroju typowo roboczego zapewne nie ma, ja też nie. Do tego służą ciuchy bardziej zużyte A co do rocznika, czyżby Twój małż był z tego samego ? Czy może Ty sama ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 20.05.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Noooo proszę, masz całkowitą rację że to najlpeszy rocznik. o mój to co?! 76' tez dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 20.05.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Noooo proszę, masz całkowitą rację że to najlpeszy rocznik. o mój to co?! 76' tez dobry Wiesz... jest taki fajny kawałek The Connels "seventy four seventy five" i jakoś tam nie ma rocznika 76 http://www.dailymotion.pl/video/x6b29d_the-connels-live-1994-7475-seventy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 20.05.2009 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Ja sama Darek jest młodszy Chyba trochę niewygodnie będzie się pracować w garniturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 20.05.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Ja sama Darek jest młodszy Chyba trochę niewygodnie będzie się pracować w garniturze Moja luba też se przygarnęła młodszego Na szczęście Ja tylko jestem młodszy w metryce, bo z wyglądu odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 20.05.2009 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Chcesz powiedzieć, że starzej wyglądasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 20.05.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Chcesz powiedzieć, że starzej wyglądasz? Znaczy się żona wygląda na młodszą - tak bym to ujął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 20.05.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Noooo proszę, masz całkowitą rację że to najlpeszy rocznik. o mój to co?! 76' tez dobry Wiesz... jest taki fajny kawałek The Connels "seventy four seventy five" i jakoś tam nie ma rocznika 76 http://www.dailymotion.pl/video/x6b29d_the-connels-live-1994-7475-seventy To ja sie łapię w tym kawałku, choć nie jestem 75 Guzmanka - bardzo Ci dziękuję za szczegóły - posadzę mojego dinozaura 70 i każę mu poczytać My jednak skończymy pewnie na leśnej tymczasowo, też mam ponad 100m do samodzielnego ogrodzenia A mogłabys mi jeszcze podliczyć ile Ci wyszło za metr tego tymczasowego? Byłabym wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 20.05.2009 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 To ja sie łapię w tym kawałku, choć nie jestem 75 Guzmanka - bardzo Ci dziękuję za szczegóły - posadzę mojego dinozaura 70 i każę mu poczytać My jednak skończymy pewnie na leśnej tymczasowo, też mam ponad 100m do samodzielnego ogrodzenia A mogłabys mi jeszcze podliczyć ile Ci wyszło za metr tego tymczasowego? Byłabym wdzięczna Wszystko zależy za ile uda Wam się kupić krawędziaki i siatkę. My kupilismy na początku więcej krawędziaków i starczyło na kibelek i coś jeszcze zostało. A tak w ogóle, ktos pytał się o kibelek, to przy okazji napiszę, że Kibelek kosztował jakieś 100zł A 50m ogrodzenia tymczasowego 44,99 dysperbit, pędzle,gwoździe (malowałam krawędziaki od dołu dysperbitem) 10,37 wrzeciądz i gwoździe 330 krawędziaki i deski na płot(deski na bramę wjazdową) 300 na siatkę leśną i zawiasy (spieszyło się nam i siatkę kupilismy w LM, na allegro sa tańsze ) I używalismy * zszywacza tapicerskiego * zszywek * dołownik, które to rzeczy kupiliśmy wcześniej. Reasumując wydaliśmy na płot tymczasowy 685, 36 zł Czyli średnio wychodzi koło 13 zł /m. Chyba o niczym nie zapomniałam. A i jeszcze taka rada. Z jednej strony zrobilismy bramę wjazdową. A z drugiej, na końcu siatki mamy listewkę, którą mocujemy do ostatniego krawędziaka. W ten sposób pojazdy mogą wyjeżdżać z dwóch stron. A czekaj, czekaj, ale Wy już macie przecież domek. Hmmm czyli nie potrzebujecie drugiego wyjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 20.05.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Bardzo Ci dziekuję raz jeszcze - cena bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 20.05.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 A mi bardzo podobają się takie dokładne instrukcje! Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 20.05.2009 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Cieszę się, że mogłam pomóc. Jeszcze Becie-Grecie obiecałam instrukcje powstawania kibelka. Wisi to nade mną, pamiętam Beta, tylko nie miałam osobistego wkładu w jego budowę, a nie mam sumienia męczyć Darka, jest kompletnie wykończony psychicznie nękaniem naszego dostawcy materiałów... Może odnajdę zdjęcia? Postaram się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 20.05.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Ale ładnie dom rośnie... Jakby co...to ja też rocznik 75......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 20.05.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Cieszę się, że mogłam pomóc. Jeszcze Becie-Grecie obiecałam instrukcje powstawania kibelka. Wisi to nade mną, pamiętam Beta, tylko nie miałam osobistego wkładu w jego budowę, a nie mam sumienia męczyć Darka, jest kompletnie wykończony psychicznie nękaniem naszego dostawcy materiałów... Może odnajdę zdjęcia? Postaram się Dzięki za pamięć Nie spieszy się. Dopiero w czerwcu będziemy się brać za wychodek. Jak będzie miał mniej zajęć to się uśmiechnij ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts