Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Guzmania Budowania

Guzmanka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzień dobry !!

Protokół spisany.... częściowo. Resztę mamy wysłać, tzn. pełną dokumentację wraz ze zdjęciami.

Te duże uszkodzenia pospisywał, przy niektórych mówił, że to im Oknoplast nie uzna....itd, ale mi się te stwierdzenia -na oko- nie podobały i ostatecznie mamy wszystko co chcemy obfotografować i wysłać wraz z opisem i numerem okien do niego, a on to wyśle dalej do Oknoplastu

wokół mnie ludzie :D

nie napiszę, kto, bo jeszcze tu czyta :D

a tak poważnie dodajac - zbieg okoliczności :evil: :evil: :evil: (no bo dlaczego my, a nie oni) budujemy się 3 rodziny - trzy kuzynki, dzieci rodzeństwa jednego

wiesz, jaka rywalizacja :D ???

Wow, to macie wesoło... :roll:

Jest sporo plusów

* można się doświadczeniami wymieniać

* materiałami

* większe rabaty w hurtowniach zyskać...

hihihihi łatwo to powiedzieć :)

budujemy sie w zasadzie w takim trójkącie - do jednej mam jakieś 30 km

do drugiej mam jakieś 20 km

tamte do siebie mają jakieś 40 km :D

nic wspólnego

ojcowie każdej mają firmy budowlane

domy praktycznie podobnej wielkości

jednej ojciec tak swoich ludzi daje, ze 240 tys. poszło na SSZ

sprzedali teraz mieszkanie i dobierają kredyt, by dalej się budować

drugiej - na swojej działce buduje narzeczony, kuzynka póki co za bardzo nie miała wpływu na projekt, na budowę, ale ojciec jej jak najbardziej cały czas tam siedzi - jak dla mnie bezsens - wystarczyło wczesniej nawet cywilny zrobić, by jednak było wspólne - slub jest już ustalony

a my - no cóż kasa na maksa ograniczona

jeszcze 150 tys. zł chyba nie przekroczone - muszę uaktualnić swoje finanse

mimo podobnego poczatku budowy, my jesteśmy najdalej

pierwsza skończyła właśnie elektrykę, teraz wchodzą hydraulicy i tynkarze

druga nie wiem, czy już zakryłą dom

a my - no cóż wiadomo na jakim etapie :D

i wyszło an to, żem ....

Dzień dobry !!

Protokół spisany.... częściowo. Resztę mamy wysłać, tzn. pełną dokumentację wraz ze zdjęciami.

Te duże uszkodzenia pospisywał, przy niektórych mówił, że to im Oknoplast nie uzna....itd, ale mi się te stwierdzenia -na oko- nie podobały i ostatecznie mamy wszystko co chcemy obfotografować i wysłać wraz z opisem i numerem okien do niego, a on to wyśle dalej do Oknoplastu

Na razie dobre i to.

Przynajmniej wiesz, że coś zrobiłaś.

Nadal trzymam kciuki aby się ułożyło po Twojej myśli.

Wchodze codziennie zobaczyc co nowego u was, ale ostatnio cisza :(

Mam nadzieje, ze te okna nie spędzają wam snu z powiek. Ale nie ma sie co martwić o to co uzna, a czego nie uzna Oknoplast, bo macie umowę ze sprzedawcą. Reszta to tak naprawde ich sprawa. Chociaz pewnie bedą próbowali urwać tyle ile mogą :p Życze powodzenia.

A na budowie nic innego nie robicie? Strasznie jestem ciekaw co sie u was zmieniło.

Wchodze codziennie zobaczyc co nowego u was, ale ostatnio cisza :(

Mam nadzieje, ze te okna nie spędzają wam snu z powiek. Ale nie ma sie co martwić o to co uzna, a czego nie uzna Oknoplast, bo macie umowę ze sprzedawcą. Reszta to tak naprawde ich sprawa. Chociaz pewnie bedą próbowali urwać tyle ile mogą :p Życze powodzenia.

A na budowie nic innego nie robicie? Strasznie jestem ciekaw co sie u was zmieniło.

Witaj Peter.Gd miło mi oficjalnie przywitac Cię w naszych ..... komentach :wink:

Jakoś okna nie spędzają mi snu z powiek. Co ma być to będzie, łatwo i byle czym nie damy się zwieźć. Za to często śni mi się elektryka :-? i myszy :o :o brrrrr

U nas postępy są, każdego dnia, tylko że małe.

Dla mnie (i dla moich pociech) zaczął się rok szkolny, więc zaczęło się dowożenie, podwożenie, obowiązki. Na budowie będę rzadziej. A Darek działa z wujkiem. Dalej dłubią elektrykę. Może rzeczywiście opiszę coś w dzienniku...

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

witam,

z zapartym tchem przeczytałam wczoraj cały dziennik budowy, a to dlatego, że my też chcemy wybudować ten dom. Okna od strony ogrodu mnie powaliły i w sumie zadecydowaly o wyborze projektu. Poza tym też chcemy, żeby dom był ciepły i energooszczędny. Bardzo podoba mi się, że sami sporo robicie. Na pewno jest fajna zabawa. Nie mogę się doczekać tego etapu u nas :roll: ale kiedy to będzie... :-?

Powiedz mi proszę, czy jest realnym wybudować ten dom i wprowadzić się w tym samym roku? Chcielibyśmy zacząć na początku 2010 i wprowadzić się jak najszybciej. Najlepiej na boże narodzenie. Naiwni jesteśmy? Nie ukrywam, że jeszcze niewiele (jesli nie nic) wiemy o budowaniu :wink: Ale mamy dobre chęci.

Mam jeszcze prośbę natury technicznej, nie kupiliśmy jeszcze projektu, bo architekt sprawdza warunki, ale czy da się oddzielić jadalnię od kuchni ścianą? Czy będzie tam za ciasno? Chcialabym też wstawić mały stół (na 4 osoby) do kuchni, jest na to miejsce? Jeszcze kwestia finansowa, czy te okna naprawdę są takie drogie? :o

pozdrawiam ciepło i gorąco kibicuję!

czekam na dalszy ciąg dziennika,

KVV