GLAMOURMUM 31.08.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 I co, i co? Udało się wszystko załatwić po Waszej myśli? no właśnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 01.09.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 no i jak ? przyszłam jeszcze dzień dobry powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 01.09.2009 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Dzień dobry !! Protokół spisany.... częściowo. Resztę mamy wysłać, tzn. pełną dokumentację wraz ze zdjęciami. Te duże uszkodzenia pospisywał, przy niektórych mówił, że to im Oknoplast nie uzna....itd, ale mi się te stwierdzenia -na oko- nie podobały i ostatecznie mamy wszystko co chcemy obfotografować i wysłać wraz z opisem i numerem okien do niego, a on to wyśle dalej do Oknoplastu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 01.09.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 ehhhhhhhhh a mówią niektórzy, ze budowanie jest proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 01.09.2009 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 A kto tak mówi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 01.09.2009 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Szkoda, że będzie to nas znowu kosztować sporo pracy i czasu. Jakbyśmy mało zajęć mieli. Ale z drugiej strony, będę spokojniejsza, znając kryteria Oknoplastu, a nie właściciela salonu, któremu nie na rękę jest wymiana okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 01.09.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 wokół mnie ludzie nie napiszę, kto, bo jeszcze tu czyta a tak poważnie dodajac - zbieg okoliczności (no bo dlaczego my, a nie oni) budujemy się 3 rodziny - trzy kuzynki, dzieci rodzeństwa jednego wiesz, jaka rywalizacja ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 01.09.2009 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 wokół mnie ludzie nie napiszę, kto, bo jeszcze tu czyta a tak poważnie dodajac - zbieg okoliczności (no bo dlaczego my, a nie oni) budujemy się 3 rodziny - trzy kuzynki, dzieci rodzeństwa jednego wiesz, jaka rywalizacja ??? Wow, to macie wesoło... Jest sporo plusów * można się doświadczeniami wymieniać * materiałami * większe rabaty w hurtowniach zyskać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 01.09.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 hihihihi łatwo to powiedzieć budujemy sie w zasadzie w takim trójkącie - do jednej mam jakieś 30 km do drugiej mam jakieś 20 km tamte do siebie mają jakieś 40 km nic wspólnego ojcowie każdej mają firmy budowlane domy praktycznie podobnej wielkości jednej ojciec tak swoich ludzi daje, ze 240 tys. poszło na SSZ sprzedali teraz mieszkanie i dobierają kredyt, by dalej się budować drugiej - na swojej działce buduje narzeczony, kuzynka póki co za bardzo nie miała wpływu na projekt, na budowę, ale ojciec jej jak najbardziej cały czas tam siedzi - jak dla mnie bezsens - wystarczyło wczesniej nawet cywilny zrobić, by jednak było wspólne - slub jest już ustalony a my - no cóż kasa na maksa ograniczona jeszcze 150 tys. zł chyba nie przekroczone - muszę uaktualnić swoje finanse mimo podobnego poczatku budowy, my jesteśmy najdalej pierwsza skończyła właśnie elektrykę, teraz wchodzą hydraulicy i tynkarze druga nie wiem, czy już zakryłą dom a my - no cóż wiadomo na jakim etapie i wyszło an to, żem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 01.09.2009 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 No to niezłe porównanie macie, z drugiej strony jak każdy z wujostwa działalnośc budowlaną ma to konkurencja niezła, hmmmm może nawet nie zdrowa nie zazdroszczę Ale najważniejsze, że domek fajnie rośnie i cieszy oko. Będzie co wspominać, no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 01.09.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 oj będzie co wspominać a największa satysfakcja jest z tego, że własnymi rękoma się buduje i praktycznie każdą cegiełkę się zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 01.09.2009 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 To fakt. Swój pot i ciężka praca ... cieszą potrójnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 01.09.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Dzień dobry !! Protokół spisany.... częściowo. Resztę mamy wysłać, tzn. pełną dokumentację wraz ze zdjęciami. Te duże uszkodzenia pospisywał, przy niektórych mówił, że to im Oknoplast nie uzna....itd, ale mi się te stwierdzenia -na oko- nie podobały i ostatecznie mamy wszystko co chcemy obfotografować i wysłać wraz z opisem i numerem okien do niego, a on to wyśle dalej do Oknoplastu Na razie dobre i to. Przynajmniej wiesz, że coś zrobiłaś. Nadal trzymam kciuki aby się ułożyło po Twojej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 04.09.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 No to teraz czekamy 2 tygodnie... Mam nadzieję, że odpowiedz będzie po Waszej myśli..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter.Gd 09.09.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Wchodze codziennie zobaczyc co nowego u was, ale ostatnio cisza Mam nadzieje, ze te okna nie spędzają wam snu z powiek. Ale nie ma sie co martwić o to co uzna, a czego nie uzna Oknoplast, bo macie umowę ze sprzedawcą. Reszta to tak naprawde ich sprawa. Chociaz pewnie bedą próbowali urwać tyle ile mogą Życze powodzenia. A na budowie nic innego nie robicie? Strasznie jestem ciekaw co sie u was zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 10.09.2009 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Wchodze codziennie zobaczyc co nowego u was, ale ostatnio cisza Mam nadzieje, ze te okna nie spędzają wam snu z powiek. Ale nie ma sie co martwić o to co uzna, a czego nie uzna Oknoplast, bo macie umowę ze sprzedawcą. Reszta to tak naprawde ich sprawa. Chociaz pewnie bedą próbowali urwać tyle ile mogą Życze powodzenia. A na budowie nic innego nie robicie? Strasznie jestem ciekaw co sie u was zmieniło. Witaj Peter.Gd miło mi oficjalnie przywitac Cię w naszych ..... komentach Jakoś okna nie spędzają mi snu z powiek. Co ma być to będzie, łatwo i byle czym nie damy się zwieźć. Za to często śni mi się elektryka i myszy brrrrr U nas postępy są, każdego dnia, tylko że małe. Dla mnie (i dla moich pociech) zaczął się rok szkolny, więc zaczęło się dowożenie, podwożenie, obowiązki. Na budowie będę rzadziej. A Darek działa z wujkiem. Dalej dłubią elektrykę. Może rzeczywiście opiszę coś w dzienniku... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 22.09.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Czesc Co słychac na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_ella 29.09.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 cześć i co z oknami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k.b.w 06.10.2009 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 witam, z zapartym tchem przeczytałam wczoraj cały dziennik budowy, a to dlatego, że my też chcemy wybudować ten dom. Okna od strony ogrodu mnie powaliły i w sumie zadecydowaly o wyborze projektu. Poza tym też chcemy, żeby dom był ciepły i energooszczędny. Bardzo podoba mi się, że sami sporo robicie. Na pewno jest fajna zabawa. Nie mogę się doczekać tego etapu u nas ale kiedy to będzie... Powiedz mi proszę, czy jest realnym wybudować ten dom i wprowadzić się w tym samym roku? Chcielibyśmy zacząć na początku 2010 i wprowadzić się jak najszybciej. Najlepiej na boże narodzenie. Naiwni jesteśmy? Nie ukrywam, że jeszcze niewiele (jesli nie nic) wiemy o budowaniu Ale mamy dobre chęci. Mam jeszcze prośbę natury technicznej, nie kupiliśmy jeszcze projektu, bo architekt sprawdza warunki, ale czy da się oddzielić jadalnię od kuchni ścianą? Czy będzie tam za ciasno? Chcialabym też wstawić mały stół (na 4 osoby) do kuchni, jest na to miejsce? Jeszcze kwestia finansowa, czy te okna naprawdę są takie drogie? pozdrawiam ciepło i gorąco kibicuję! czekam na dalszy ciąg dziennika, KVV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 12.10.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Witam, mam pytanko odnośnie okien, bo jestem w kontakcie z firmą Profit (przedstawiciel Oknoplast Kraków) w ul. Niecałej. Czy to nie ta sama firma, gdzie Wy zamawialiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts