Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Guzmania Budowania

Guzmanka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ludzie, nie popadajcie w panikę.

i nikt nie zamierza.........jesli dobrze zrozumiałam zepsute są szczoty w oknoplaście,które porysowały szyby czyli jednak wina leży, równiez po stronie produkcyjnej.Mam nadzieję,że je do wiosny wymienią bo strasznie podoba mi się profil PLATINIUM :wink:

Oknoplast dostaje gotowe pakiety szybowe od firmy zewnętrznej, która nazywa się Press-Glass SA

Oknoplast dostaje gotowe pakiety szybowe od firmy zewnętrznej, która nazywa się Press-Glass SA

Tylko czy to robi jakąś różnice? Kupiłaś okna w Oknoplaście i oni odpowiadaja za wadliwy produkt, który Ci wepchnęli. Znałem babkę, która pozwała firmę za to, że jej nie zainstalowali kratki na końcu przewodu gdy już im zapłaciła za całość i wygrała. I tak powinno być. Płaciłaś za okna jak w katalogu i takie powinnaś dostać.

Mam nowe wieści...

Druga wiadomość nie była już taka pomyślna, mianowicie firma Press-Glass SA niepomyślnie rozpatrzyła naszą reklamację.

Czyli to, że prawie wszystkie szyby mamy w takim stanie.... nic ich nie obchodzi!!!!

A jakie podali uzasadnienie? Bo jeżeli wszystkie szyby macie w takim stanie (dla mnie nieakceptowalnym), to ja chyba rezygnuję z ew. zakupów w firmie Oknoplast...

Mam nowe wieści...

Druga wiadomość nie była już taka pomyślna, mianowicie firma Press-Glass SA niepomyślnie rozpatrzyła naszą reklamację.

Czyli to, że prawie wszystkie szyby mamy w takim stanie.... nic ich nie obchodzi!!!!

A jakie podali uzasadnienie? Bo jeżeli wszystkie szyby macie w takim stanie (dla mnie nieakceptowalnym), to ja chyba rezygnuję z ew. zakupów w firmie Oknoplast...

W dzienniku wkleiłam uzasadnienie.

Czyli zamiast wyjść w stronę klienta, tak żeby był zadowolony i chwalił w świecie dobrą markę, zasłaniają się jakąś głupią normą (i to na 100% bez przytoczenia jej treści). I dzięki temu klient pozostaje z porysanymi szybami, ale może spać spokojnie, bo wszystko jest zgodne z PN... :evil:

[wpis przeniesiony z dziennika budowy]

Guzmanka,na pocieszenie powiem ci ,że ja pnad 2 miesiace bujałam się z oknami też miałam rysy na ramach pęknięte szyby i zapewne jeszcze okna trzeba będzie regulować.Na szczęscie nie zapłaciłam odrazu i musieli PRAWIE wszystko wymienić.Mazowiecka fabryka okien NIE POLECAM.

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik37777.htm

:o :o :o Czytam i nie wierzę! Z tymi oknami to naprawdę żeście się wpakowali!!! Cóż pozostaje Wam życzyć nerwów ze stali. Po burzy zawsze wychodzi słonce. Jutro będzie lepiej. POWODZENIA!!!!!

Cześć Beata i Rafał

Dzięki za słowa otuchy. Faktycznie nerwy trzeba mieć mocne...

Nam się już nie chce patrzeć na te okna :(

dzień dobry

Guzmanko to faktycznie strasznego pecha mieliście :( nasze okna czekały od marca u sprzedawcy i po zerwaniu taśm wygląda że wszystko z nimi w największym porządku

Cześć wu

Powiem Tobie, że my mamy już dość.

Chciałam mieć piękny widok na piekny ogród. Marzyliśmy o podświetlanym oczku wodnym z fontanną i podświetlanym skalniakiem.....

I w te moje marzenia wdziera się serwisant okien i który mówi mi, że jak będę miała firanki w oknach to tych rys nie będzie widać!!!!!!!!!!!!!

Ręce opadają :(

Guzmanko, co jakis czas zaglądam do Was, śledzę perypetie z oknami i aż się boję co będzie u nas, ale musze przyznać że tekst z firankami rozłozył mnie na łopatki, może dlatego że nie przepadam za nimi, ale za taki argument usprawiedliwiający czyjąś nieudolność to chyba tylko można dać w p...k. Trzymaj się. Pozdrawiam