GLAMOURMUM 08.01.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 hejka.... a co to się stało, że już wogóle mnie nie odwiedzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 08.01.2010 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Hej, No byłam ostatnio u Ciebie. A tak w ogóle, to energia ze mnie uszła i siły nie mam, prawie na nic. Tak bym juz chciała wiosnę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 08.01.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Hej, No byłam ostatnio u Ciebie. A tak w ogóle, to energia ze mnie uszła i siły nie mam, prawie na nic. Tak bym juz chciała wiosnę.... dalej wracaj na forum... nie marudz i nie narzekaj.... ja po woli tez wracam..... i od razu czuje się lepiej.... Wiem, że miałaś problemy...ale kto ich nie ma.... na szczęście my juz to mamy za sobą i zaczynamy robić wykończeniówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 08.01.2010 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Hej, No byłam ostatnio u Ciebie. A tak w ogóle, to energia ze mnie uszła i siły nie mam, prawie na nic. Tak bym juz chciała wiosnę.... dalej wracaj na forum... nie marudz i nie narzekaj.... ja po woli tez wracam..... i od razu czuje się lepiej.... Wiem, że miałaś problemy...ale kto ich nie ma.... na szczęście my juz to mamy za sobą i zaczynamy robić wykończeniówkę... Macie już posadzki? Dziennik sprawdzałam i nic o tym nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 08.01.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Hej, No byłam ostatnio u Ciebie. A tak w ogóle, to energia ze mnie uszła i siły nie mam, prawie na nic. Tak bym juz chciała wiosnę.... dalej wracaj na forum... nie marudz i nie narzekaj.... ja po woli tez wracam..... i od razu czuje się lepiej.... Wiem, że miałaś problemy...ale kto ich nie ma.... na szczęście my juz to mamy za sobą i zaczynamy robić wykończeniówkę... Macie już posadzki? Dziennik sprawdzałam i nic o tym nie ma mamy posadzki, mamy ocieplone poddasze i płyty kartonowo-gipsowe. Zdjęć nie ma i raczej nie bedzie , bo ja ostatnio na budowie byłam 20 września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 08.01.2010 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Wow!!!!Super. To rzeczywiście, macie wykończeniówkę. A nie ciągnie Cię na budowę? Wiem, że brak czasu, itp,szczególnie w tygodniu, ale w jakąś niedzielę ?Niektórzy z tych co zaczynali budowę prawie jak my, już mieszkają. Nie wiem jak oni to robią. Ale fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 08.01.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Wow!!!! Super. To rzeczywiście, macie wykończeniówkę. A nie ciągnie Cię na budowę? Wiem, że brak czasu, itp,szczególnie w tygodniu, ale w jakąś niedzielę ? Niektórzy z tych co zaczynali budowę prawie jak my, już mieszkają. Nie wiem jak oni to robią. Ale fajnie. kompletnie mnie nie ciągnie, bo niedziela, to jest jedyny dzień na odpoczynek, na oporządzenie mieszkania..... Ostatanio się wybrałam ale zapomnieliśmy kluczy...nic nie zobaczyłam, bo rolety były zaciągnięte.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 08.01.2010 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Wow!!!! Super. To rzeczywiście, macie wykończeniówkę. A nie ciągnie Cię na budowę? Wiem, że brak czasu, itp,szczególnie w tygodniu, ale w jakąś niedzielę ? Niektórzy z tych co zaczynali budowę prawie jak my, już mieszkają. Nie wiem jak oni to robią. Ale fajnie. kompletnie mnie nie ciągnie, bo niedziela, to jest jedyny dzień na odpoczynek, na oporządzenie mieszkania..... Ostatanio się wybrałam ale zapomnieliśmy kluczy...nic nie zobaczyłam, bo rolety były zaciągnięte.... Uuuu to wielka szkoda. To kto wszystkiego pilnuje? Mąż? Pamiętam jak mówiłaś, że się nie interesuję specjalnie..., że sama musisz budowę ciągnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 08.01.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Wow!!!! Super. To rzeczywiście, macie wykończeniówkę. A nie ciągnie Cię na budowę? Wiem, że brak czasu, itp,szczególnie w tygodniu, ale w jakąś niedzielę ? Niektórzy z tych co zaczynali budowę prawie jak my, już mieszkają. Nie wiem jak oni to robią. Ale fajnie. kompletnie mnie nie ciągnie, bo niedziela, to jest jedyny dzień na odpoczynek, na oporządzenie mieszkania..... Ostatanio się wybrałam ale zapomnieliśmy kluczy...nic nie zobaczyłam, bo rolety były zaciągnięte.... Uuuu to wielka szkoda. To kto wszystkiego pilnuje? Mąż? Pamiętam jak mówiłaś, że się nie interesuję specjalnie..., że sama musisz budowę ciągnąć... odkąd pracuję od 9-20 on zajmuje się budową. Mam fajna ekipę , która robi wykończeniówkę. Teraz dom jest juz ubezpieczony, więc nie martwimy sie juz tak bardzo. Zresztą teraz nie maja co ukraść....., Płytki i drzewo zjedzie na budowę w polowie lutego. Do tego czasu kupimy kominek i na budowie będzie stróż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 08.01.2010 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 No to fajnie, że tak Wam się ułozyło. Bardzo się cieszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 26.01.2010 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Eja, heja A mnie ciekawi z jakiego powodu ocieplaliście posadzki 3 warstwami styropianu. Ja rozumiem jeszcze 2 warstwy, ale 3...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 27.01.2010 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Eja, heja A mnie ciekawi z jakiego powodu ocieplaliście posadzki 3 warstwami styropianu. Ja rozumiem jeszcze 2 warstwy, ale 3...? Hej, dlaczego? Już Tobie mówię.... Budujemy "dom ciepły" - energooszczędny. W projekcie mieliśmy 20cm styropianu na posadzkę. I tego się trzymaliśmy. A dlaczego akurat w trzech warstwach? Dlatego ponieważ na 5cm styropian wsadzaliśmy rury wodne, w następnej 5 chowaliśmy rury i przykrywaliśmy to na równo 10 cm styropianem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 27.01.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Nie no... 20 cm ocieplenia w podłodze nie budziło nigdy moich wątpliwości. Sam tyle mam w projekcie. Tylko zastanawiały mnie te 3 warstwy... Jednak nie ma to jak sobie samemu położyć takie ocieplenie. Ci panowie, którzy biorą zetę od metra położonego styropianu nie bawiliby się tak jak wy... oj nie... A jakby się bawili to nie za taką cenę. Przynajmniej możecie być zadowoleni, bo się sami w to bawiliście i zrobiliście sobie dokładnie. Nie ma to jak praca własna włożona przez inwestora przy budowie domu. Sam planuję sobie położyć np. na poddaszu ocieplenie z płyt z wełny mineralnej i pewnie podłogę też sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 28.01.2010 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Nie no... 20 cm ocieplenia w podłodze nie budziło nigdy moich wątpliwości. Sam tyle mam w projekcie. Tylko zastanawiały mnie te 3 warstwy... Jednak nie ma to jak sobie samemu położyć takie ocieplenie. Ci panowie, którzy biorą zetę od metra położonego styropianu nie bawiliby się tak jak wy... oj nie... A jakby się bawili to nie za taką cenę. Przynajmniej możecie być zadowoleni, bo się sami w to bawiliście i zrobiliście sobie dokładnie. Nie ma to jak praca własna włożona przez inwestora przy budowie domu. Sam planuję sobie położyć np. na poddaszu ocieplenie z płyt z wełny mineralnej i pewnie podłogę też sam A fakt, że jesteśmy zadowoleni i dumni z tego, że sami robimy niektóre/wiele rzeczy na budowie. I chwalimy się nawzajem i utwierdzamy w tym jak nam ładnie wyszło - generalnie, nie ma jak "zadowolenie z dobrze wykonanej pracy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 29.01.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Taki dom, w którym wykonało się kawał dobrej roboty bardziej cieszy - wiem co mówię, bo ja również sama układałam styropian i zrobiłam wiele innych rzeczy Niektórzy pukali się w głowy, że nam się w ogóle chce. Teraz do Jarka - napisałeś, że chcesz zrobic ocieplenie poddasza sam - odradzam, tez bylismy przekonani, że to żadna filozofia, że jak weźmiemy się we dwoje to jakoś to pójdzie. Po 3 godzinach pracy z wełną wymiękliśmy. Już mnie nikt w życiu nie namówi na robienie czegokolwiek z tym świństwem. Chyba nawet podczas choroby na różyczkę tak się nie umęczyłam jak po tej wełnie. Odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 29.01.2010 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Mówisz, że tak źle? Darek też chciał robić ocieplenie, samego strychu co prawda, ale taki miał plan. Ocieplenie poddasza, kartongipsy mają robić fachowcy, a on chciał strych wyłożyć wełną. A wszystkie wełny tak gryzą? Wiesz, kasiaa256, mężczyźni bardziej gruboskórrni są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 29.01.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 ja co prawda nie ociepłałem strychu tylko ocieplałem rury od wentylacji na strychu. To było 40m2 świństwa które gryzło. Poza tym strych u mnie (u Ciebie pewnie też) ma jakieś 1,40 wysokości. Masakra. Nigdy więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 29.01.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 A wszystkie wełny tak gryzą? Wiesz, kasiaa256, mężczyźni bardziej gruboskórrni są Pewności nie mam, ale podejrzewam, że nie ma niegryzących A Faceci może i bardziej gruboskórni, ale i tak nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 29.01.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Chciałbym mieć nadzieję, że jak ociepla się wełną w płytach, to może jednak mniej gryzie niż jak się to robi taką w rolkach... Wełna w płytach jest bardziej zbita i sztywna niż w rolce i mniej pyli... chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 01.02.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Guzmanko mam pytanie odnośnie przejścia do garażu z domu jak rozwiązaliście ten problem? ja mam w zamiarze przesunąć ściankę z tego pokoju na dole i utwożyć takie przejście pomiędzy tą ścianą nośną na której będzie kominek a tą ścianką od pokoju, z tego co sobie przypominam to też coś takiego robiliście. i jak macie zroione wejście do tego małego pokoju? proszę o radę bo muszę ostatecznie zadecydować jak postawić ścianki działowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts