GLAMOURMUM 25.02.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Guzmanko aż wstyd się przyznać, ale ostatnio policzyłam wszystko dokładnie i wyszlo mi 30/1m 2 zł za poddasze.W tym było : 1 wełnastelaż - co 40 cm.... żeby nic nie pękało.2 wełnafoliapłyty kartonowo-gipsowespoinowanie....(cokolwiek to znaczy)tapeta (żeby łaczenia płyt nie pękały). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 25.02.2010 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Guzmanko aż wstyd się przyznać, ale ostatnio policzyłam wszystko dokładnie i wyszlo mi 30/1m 2 zł za poddasze. W tym było : 1 wełna stelaż - co 40 cm.... żeby nic nie pękało. 2 wełna folia płyty kartonowo-gipsowe spoinowanie....(cokolwiek to znaczy) tapeta (żeby łaczenia płyt nie pękały). Wow to super tanio!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 25.02.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Guzmanko aż wstyd się przyznać, ale ostatnio policzyłam wszystko dokładnie i wyszlo mi 30/1m 2 zł za poddasze. W tym było : 1 wełna stelaż - co 40 cm.... żeby nic nie pękało. 2 wełna folia płyty kartonowo-gipsowe spoinowanie....(cokolwiek to znaczy) tapeta (żeby łaczenia płyt nie pękały). Wow to super tanio!! a Ty już znalazłaś kogoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 25.02.2010 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Guzmanko aż wstyd się przyznać, ale ostatnio policzyłam wszystko dokładnie i wyszlo mi 30/1m 2 zł za poddasze. W tym było : 1 wełna stelaż - co 40 cm.... żeby nic nie pękało. 2 wełna folia płyty kartonowo-gipsowe spoinowanie....(cokolwiek to znaczy) tapeta (żeby łaczenia płyt nie pękały). Wow to super tanio!! a Ty już znalazłaś kogoś? Tak, mamy ustawionego gościa, który wynajmuje różne wyspecjalizowane ekipy, tzn. robią całe życie tylko to. Od niego mieliśmy tynkarzy. I bylismy z nich bardzo zadowoleni. Teraz mamy mieć karton-gipsowców i ociepleniowców w jednym. Oglądaliśmy ich pracę... Są dobrzy w tym co robią, ale kurcze drodzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 25.02.2010 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Tynkarze, którzy u nas byli, to wiesz tacy ... myślący byli i przewidujący i wyglądało jakby zależało im na "naszym dobru". Co się rzadko zdarza u fachowców;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 25.02.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Guzmanko aż wstyd się przyznać, ale ostatnio policzyłam wszystko dokładnie i wyszlo mi 30/1m 2 zł za poddasze. W tym było : 1 wełna stelaż - co 40 cm.... żeby nic nie pękało. 2 wełna folia płyty kartonowo-gipsowe spoinowanie....(cokolwiek to znaczy) tapeta (żeby łaczenia płyt nie pękały). Wow to super tanio!! a Ty już znalazłaś kogoś? Tak, mamy ustawionego gościa, który wynajmuje różne wyspecjalizowane ekipy, tzn. robią całe życie tylko to. Od niego mieliśmy tynkarzy. I bylismy z nich bardzo zadowoleni. Teraz mamy mieć karton-gipsowców i ociepleniowców w jednym. Oglądaliśmy ich pracę... Są dobrzy w tym co robią, ale kurcze drodzy... a ile biorą za metr? i ile masz metrów dachu do ocieplenia.... Mi wyszło 180 m2 o zgrozo...!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 26.02.2010 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Guzmanko aż wstyd się przyznać, ale ostatnio policzyłam wszystko dokładnie i wyszlo mi 30/1m 2 zł za poddasze. W tym było : 1 wełna stelaż - co 40 cm.... żeby nic nie pękało. 2 wełna folia płyty kartonowo-gipsowe spoinowanie....(cokolwiek to znaczy) tapeta (żeby łaczenia płyt nie pękały). Wow to super tanio!! a Ty już znalazłaś kogoś? Tak, mamy ustawionego gościa, który wynajmuje różne wyspecjalizowane ekipy, tzn. robią całe życie tylko to. Od niego mieliśmy tynkarzy. I bylismy z nich bardzo zadowoleni. Teraz mamy mieć karton-gipsowców i ociepleniowców w jednym. Oglądaliśmy ich pracę... Są dobrzy w tym co robią, ale kurcze drodzy... a ile biorą za metr? i ile masz metrów dachu do ocieplenia.... Mi wyszło 180 m2 o zgrozo...!! Nam też prawie 180 m2 wyszło. A panowie biorą 55 zł m2. Z tego co wiem, to "nasi" w standardowej wersji nie robią tapety(pewnie zrobią za dopłatą ), ale kończa dach membraną, żeby wilgoć nie właziła w wełnę, na co narażona jest szczególnie końcówka dachu. Oczywiście robią szczelinę pod dachem - my mamy papę. I rozmawialliśmy z nimi jeszcze o przewietrzaniu pól nad oknami dachowymi - przewiercanie krokwi - normalnie kisi się tam wełna. A Wy jesteście już po ocieplaniu i karton-gipsach, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 26.02.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Guzmanko aż wstyd się przyznać, ale ostatnio policzyłam wszystko dokładnie i wyszlo mi 30/1m 2 zł za poddasze. W tym było : 1 wełna stelaż - co 40 cm.... żeby nic nie pękało. 2 wełna folia płyty kartonowo-gipsowe spoinowanie....(cokolwiek to znaczy) tapeta (żeby łaczenia płyt nie pękały). Wow to super tanio!! a Ty już znalazłaś kogoś? Tak, mamy ustawionego gościa, który wynajmuje różne wyspecjalizowane ekipy, tzn. robią całe życie tylko to. Od niego mieliśmy tynkarzy. I bylismy z nich bardzo zadowoleni. Teraz mamy mieć karton-gipsowców i ociepleniowców w jednym. Oglądaliśmy ich pracę... Są dobrzy w tym co robią, ale kurcze drodzy... a ile biorą za metr? i ile masz metrów dachu do ocieplenia.... Mi wyszło 180 m2 o zgrozo...!! Nam też prawie 180 m2 wyszło. A panowie biorą 55 zł m2. Z tego co wiem, to "nasi" w standardowej wersji nie robią tapety(pewnie zrobią za dopłatą ), ale kończa dach membraną, żeby wilgoć nie właziła w wełnę, na co narażona jest szczególnie końcówka dachu. Oczywiście robią szczelinę pod dachem - my mamy papę. I rozmawialliśmy z nimi jeszcze o przewietrzaniu pól nad oknami dachowymi - przewiercanie krokwi - normalnie kisi się tam wełna. A Wy jesteście już po ocieplaniu i karton-gipsach, tak? u nas też robili szczeliny... i jakie odpowietrzacze....cholera nie wiem jak to się fachowo nazywa, bo mnie przy tym nie było. My juz jesteśmy po kartono-gipsach....... w przyszłym tygodniu odbieram drzwi wewnętrzne.... i zaczniemy je montowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 26.02.2010 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Guzmanko aż wstyd się przyznać, ale ostatnio policzyłam wszystko dokładnie i wyszlo mi 30/1m 2 zł za poddasze. W tym było : 1 wełna stelaż - co 40 cm.... żeby nic nie pękało. 2 wełna folia płyty kartonowo-gipsowe spoinowanie....(cokolwiek to znaczy) tapeta (żeby łaczenia płyt nie pękały). Wow to super tanio!! a Ty już znalazłaś kogoś? Tak, mamy ustawionego gościa, który wynajmuje różne wyspecjalizowane ekipy, tzn. robią całe życie tylko to. Od niego mieliśmy tynkarzy. I bylismy z nich bardzo zadowoleni. Teraz mamy mieć karton-gipsowców i ociepleniowców w jednym. Oglądaliśmy ich pracę... Są dobrzy w tym co robią, ale kurcze drodzy... a ile biorą za metr? i ile masz metrów dachu do ocieplenia.... Mi wyszło 180 m2 o zgrozo...!! Nam też prawie 180 m2 wyszło. A panowie biorą 55 zł m2. Z tego co wiem, to "nasi" w standardowej wersji nie robią tapety(pewnie zrobią za dopłatą ), ale kończa dach membraną, żeby wilgoć nie właziła w wełnę, na co narażona jest szczególnie końcówka dachu. Oczywiście robią szczelinę pod dachem - my mamy papę. I rozmawialliśmy z nimi jeszcze o przewietrzaniu pól nad oknami dachowymi - przewiercanie krokwi - normalnie kisi się tam wełna. A Wy jesteście już po ocieplaniu i karton-gipsach, tak? tak.... w przyszłym tygodniu odbieram drzwi wewnętrzne.... i zaczniemy je montowac. Ooo a drzwi wewętrzne gdzie robiliście? U stolarza czy w salonie? A zewnętrzne jakie macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 26.02.2010 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Tak się podpytauje, bo własnie jestem w temacie drzwi i zew i wew.A z nowości to umowę na bramę będziemy podpisywać w poniedziałek -Normstahla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 26.02.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Guzmanko aż wstyd się przyznać, ale ostatnio policzyłam wszystko dokładnie i wyszlo mi 30/1m 2 zł za poddasze. W tym było : 1 wełna stelaż - co 40 cm.... żeby nic nie pękało. 2 wełna folia płyty kartonowo-gipsowe spoinowanie....(cokolwiek to znaczy) tapeta (żeby łaczenia płyt nie pękały). Wow to super tanio!! a Ty już znalazłaś kogoś? Tak, mamy ustawionego gościa, który wynajmuje różne wyspecjalizowane ekipy, tzn. robią całe życie tylko to. Od niego mieliśmy tynkarzy. I bylismy z nich bardzo zadowoleni. Teraz mamy mieć karton-gipsowców i ociepleniowców w jednym. Oglądaliśmy ich pracę... Są dobrzy w tym co robią, ale kurcze drodzy... a ile biorą za metr? i ile masz metrów dachu do ocieplenia.... Mi wyszło 180 m2 o zgrozo...!! Nam też prawie 180 m2 wyszło. A panowie biorą 55 zł m2. Z tego co wiem, to "nasi" w standardowej wersji nie robią tapety(pewnie zrobią za dopłatą ), ale kończa dach membraną, żeby wilgoć nie właziła w wełnę, na co narażona jest szczególnie końcówka dachu. Oczywiście robią szczelinę pod dachem - my mamy papę. I rozmawialliśmy z nimi jeszcze o przewietrzaniu pól nad oknami dachowymi - przewiercanie krokwi - normalnie kisi się tam wełna. A Wy jesteście już po ocieplaniu i karton-gipsach, tak? tak.... w przyszłym tygodniu odbieram drzwi wewnętrzne.... i zaczniemy je montowac. Ooo a drzwi wewętrzne gdzie robiliście? U stolarza czy w salonie? A zewnętrzne jakie macie? no jasne, że mam drzwi zewnetrzne.... już od maja.... a drzwi wewnetrzne kupiłam w Obi - takie jakie mi się podobały...bardzo bardzo z ościeżnicami 13 sztuk.... - 4,5 tyś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 26.02.2010 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 A powiedz mi Glamcia, wiesz co się z Kristofurosem dzieje?Wiem, że on miał drzwi od stolarza, chciałam namiary... i ceny znać. A tu cisza.Odkąd się wprowadził nic się nie odzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 26.02.2010 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 A skąd Ty u nas OBI wzięłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 26.02.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 A skąd Ty u nas OBI wzięłaś? Z Lubina.... (dolnośląskie). Pochodzę z tego miasta... byłam kiedys połazić i akurat wyczaiłam przecenę. Ja chciałam wszędzie drzwi pełne...nie podobaja mi się z przeszkleniami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 26.02.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 A powiedz mi Glamcia, wiesz co się z Kristofurosem dzieje? Wiem, że on miał drzwi od stolarza, chciałam namiary... i ceny znać. A tu cisza. Odkąd się wprowadził nic się nie odzywa. nie mam pojęcia. Zaginął w akcji... Mam mieszane uczucia , miał mi coś pokazac na priwie...i ani be ani me...Szkoda... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 26.02.2010 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 A powiedz mi Glamcia, wiesz co się z Kristofurosem dzieje? Wiem, że on miał drzwi od stolarza, chciałam namiary... i ceny znać. A tu cisza. Odkąd się wprowadził nic się nie odzywa. nie mam pojęcia. Zaginął w akcji... Mam mieszane uczucia , miał mi coś pokazac na priwie...i ani be ani me...Szkoda... ... No ja, tez kiedyś o coś go prosiłam na PW, ale chyba zapomniał o FM i o nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 26.02.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 A powiedz mi Glamcia, wiesz co się z Kristofurosem dzieje? Wiem, że on miał drzwi od stolarza, chciałam namiary... i ceny znać. A tu cisza. Odkąd się wprowadził nic się nie odzywa. nie mam pojęcia. Zaginął w akcji... Mam mieszane uczucia , miał mi coś pokazac na priwie...i ani be ani me...Szkoda... ... No ja, tez kiedyś o coś go prosiłam na PW, ale chyba zapomniał o FM i o nas no , nawet się nie pożegnał.... a jak się skończyła u Ciebie sprawa z oknami. Wymienili Ci szyby..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 26.02.2010 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 A powiedz mi Glamcia, wiesz co się z Kristofurosem dzieje? Wiem, że on miał drzwi od stolarza, chciałam namiary... i ceny znać. A tu cisza. Odkąd się wprowadził nic się nie odzywa. nie mam pojęcia. Zaginął w akcji... Mam mieszane uczucia , miał mi coś pokazac na priwie...i ani be ani me...Szkoda... ... No ja, tez kiedyś o coś go prosiłam na PW, ale chyba zapomniał o FM i o nas no , nawet się nie pożegnał.... a jak się skończyła u Ciebie sprawa z oknami. Wymienili Ci szyby..? Nowe szyby czekają na nas od kilku dni. Ale nie ma specjalnie warunków do wymiany. Mamy na podłodze styropian, czekamy za instalatorem - ma robić podłogówkę, a potem wołamy posadzkarzy. Szyby będą musiały zaczekać. Mam nadzieję, że będą już "dobre" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 26.02.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 A powiedz mi Glamcia, wiesz co się z Kristofurosem dzieje? Wiem, że on miał drzwi od stolarza, chciałam namiary... i ceny znać. A tu cisza. Odkąd się wprowadził nic się nie odzywa. nie mam pojęcia. Zaginął w akcji... Mam mieszane uczucia , miał mi coś pokazac na priwie...i ani be ani me...Szkoda... ... No ja, tez kiedyś o coś go prosiłam na PW, ale chyba zapomniał o FM i o nas no , nawet się nie pożegnał.... a jak się skończyła u Ciebie sprawa z oknami. Wymienili Ci szyby..? Nowe szyby czekają na nas od kilku dni. Ale nie ma specjalnie warunków do wymiany. Mamy na podłodze styropian, czekamy za instalatorem - ma robić podłogówkę, a potem wołamy posadzkarzy. Szyby będą musiały zaczekać. Mam nadzieję, że będą już "dobre" to super, że uwzględnili Wam tą reklamacje.... Po co tylko tyle nerwów i walki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 26.02.2010 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 A powiedz mi Glamcia, wiesz co się z Kristofurosem dzieje? Wiem, że on miał drzwi od stolarza, chciałam namiary... i ceny znać. A tu cisza. Odkąd się wprowadził nic się nie odzywa. nie mam pojęcia. Zaginął w akcji... Mam mieszane uczucia , miał mi coś pokazac na priwie...i ani be ani me...Szkoda... ... No ja, tez kiedyś o coś go prosiłam na PW, ale chyba zapomniał o FM i o nas no , nawet się nie pożegnał.... a jak się skończyła u Ciebie sprawa z oknami. Wymienili Ci szyby..? Nowe szyby czekają na nas od kilku dni. Ale nie ma specjalnie warunków do wymiany. Mamy na podłodze styropian, czekamy za instalatorem - ma robić podłogówkę, a potem wołamy posadzkarzy. Szyby będą musiały zaczekać. Mam nadzieję, że będą już "dobre" to super, że uwzględnili Wam tą reklamacje.... Po co tylko tyle nerwów i walki. Ach nic mi nie mów. Może mają nadzieję, że ktoś zrezygnuje, oleje sprawę, nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts