piotr.nowy 02.02.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Też myślę, że funkcjonalnie i praktycznie jest bardzo OK. Nie wiem czy nie zrezygnowałbym z wiszących szafek na ścianie gdzie jest lodówka. Wiszące o jednakowej wysokości ( takiej jak ta nad zlewem ) , zostawiłbym tylko na ścianie z oknem.Ale to szczegół ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 02.02.2009 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Bez tej szafki jakoś "łyso". Coś trzebaby tam dać, ale co? Zobaczcie sami: http://77.252.132.194/guzmania/Mrowino/Projekt/kuchniabezszafkiprzyoknie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 02.02.2009 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Też myślę, że funkcjonalnie i praktycznie jest bardzo OK. Nie wiem czy nie zrezygnowałbym z wiszących szafek na ścianie gdzie jest lodówka. Wiszące o jednakowej wysokości ( takiej jak ta nad zlewem ) , zostawiłbym tylko na ścianie z oknem. Ale to szczegół ! Czyli kombinujesz, żeby dać takie mniejsze szafki na ścianie z oknem. A te w narożniku wyrzucić. Ładne byłoby takie szafki symetrycznie po obu stronach okna. Ale okno nie wypada na środku kuchni. Spróbujemy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 02.02.2009 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Kurcze, może dzięki Wam uda się to jakoś zgrabnie ułożyć. Bo my patrzymy, patrzymy i nic do głowy nam już nie przychodzi. Idę pozmieniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 02.02.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Bez tej szafki jakoś "łyso". Coś trzebaby tam dać, ale co? Zobaczcie sami: http://77.252.132.194/guzmania/Mrowino/Projekt/kuchniabezszafkiprzyoknie.jpg albo tę szafkę wydłuż, żeby była taka sama jak te obok, albo wywal i daj nad zlewem otwarte półki lub dołóż jedną wąską pełną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 02.02.2009 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 albo tę szafkę wydłuż, żeby była taka sama jak te obok, albo wywal i daj nad zlewem otwarte półki lub dołóż jedną wąską pełną. Ale mi dałaś zadanie.... dziubie i dziubie To strasznie pracochłonne jest, więc chwilkę to potrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 02.02.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Jestem Domek piękny.Bardzo funkcjonalny.Pamiętam że sama interesowałam się projektami -Lipińskich. No ale tak to jest z miłością od pierwszego wejrzenia.Spojrzałam na Oriona i wpadłam jak śliwka w kompot Jeśli mogę coś od siebie dorzucic to wywaliłabym narożna szafkę wiszącą-jakoś mi tam nie pasuje. Też myślę o płytkach drewnopodobnych mam już nawet upatrzone.A w pomieszczeniach planujemy miec cegłę.A co z pralnią?Będzie? Będę do Was wpadac i śledzic wątek.Bardzo dużo wiecie o oknach to liczymy na podpowiedzi. Na forum bardzo dobrze wypowiadają się o montażu okien "OKNOPLAST" z Gniezna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 02.02.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witaj dankaf. Bardzo mi miło, że zawitałaś do mnie Jeśli tylko będę potrafiła to odpowiem na pytania dotyczące okien i innych... Z tego co słyszałam, to Oknoplast w Gnieźnie oprócz tego, że dobrze montuje, ma jeszcze lepsze rabaty. Tak przynajmniej było w zeszłym roku. Mam nadzieję, że w tym będzie podobnie. Jeśli chodzi o pralnie. To będziemy mieli mały kogiel-mogiel. Mianowicie, koło kuchni mamy 2 pomieszczenia (w projekcie), zamierzamy je połączyć i zrobić tam kotłownio-spiżarnio-pralnio-suszarnie. Będziemy ogrzewać gazem, więc kotłownia będzie "czysta" i prawdopodobnie będziemy mieć tam taki "kombajn", czyli piec ze zbiornikiem (2 w 1). Zajmie to mało miejsca. Co do kuchni.... próbuje coś z tym rogiem zrobić.... ale mi nie wychodzi Nie mam w programie odpowiednich szafek i kombinuje właśnie co tu zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 03.02.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Chętnie bym pomogła w sprawie kuchni ale niestety nie mam odpowiedzniego programu. A jaki kolor planujesz? Jak będziecie mieli gaz wtedy można w jednym pomieszczeniu zrobic właśnie mały galimatajas My planujemy kocioł na paliwo stałe dlatego wyrzucilismy kotłownie z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 03.02.2009 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Koloru kuchni... do końca jeszcze nie wybrałam. Ale podobaja mi się takie ciemne. Będą raczej lakierowane, czyli z połyskiem, albo ze szkła. Blaty prawdopodobnie kontrastowe, czyli jasne.Podłoga i ścinany.... hm, w salonie najprawdopodobniej będziemy mieli płytki drewnopodobne - ciemne, kuchnia i jadalnia- no właśnie.... jakie zrobić?? Kuchnia i jadalnia są częściowo oddzielone od salonu kawałkiem ściany, do której przyklejone będą schody. Od srony kuchni będzie wejscie szerokie na 1.1m a od storny jadalni 1,75m. Jakby były takie jaśniutkie drewnopodobne płytki to by było fajnie. Nie wiem czy takie w ogóle są. Jeżeli nie to trzeba będzie coś innego wybrać coś raczej jasnego skoro meble kuchenne mają byc ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
froshka 03.02.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Witaj bardzo mi sie podoba Wasz domek - gratuluje wyboru! Okna sa rewelacyjne! Co do kuchni to ja równiez radziłabym wyrzucic te narozna szafke... tam zrobiłabym ciag wysokich szaf (polecam bo mam takie i sie sprawdzaja - pakowne i eleganckie ) My cały dół zrobilismy z jednego rodzaju gresu polerowanego, nie dzielilismy przestrzeni na strefy przez co dom optycznie wydaje sie wiekszy. Z miłą chcecią będę tu zagladała pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 03.02.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Moje typy.Mam nadzieje że znajdą się u mnie.http://www.insido.pl/gfx/insido/oferta_produktowa/pl/1029/2061100921.jpghttp://www.insido.pl/gfx/insido/oferta_produktowa/pl/1029/1607778672.jpghttp://www.insido.pl/gfx/insido/oferta_produktowa/pl/1029/993923721.jpgCena niestety powalająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 04.02.2009 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witaj froshka miło mi, że tu wpadłaś. Witaj bardzo mi sie podoba Wasz domek - gratuluje wyboru! Okna sa rewelacyjne! Serdeczne dzięki. My właśnie zakochaliśmy się w tych oknach. Co do kuchni to ja równiez radziłabym wyrzucic te narozna szafke... tam zrobiłabym ciag wysokich szaf (polecam bo mam takie i sie sprawdzaja - pakowne i eleganckie ) Czyli proponujesz zrobić całą ścianę szaf. A co ze ścianą z oknem? My cały dół zrobilismy z jednego rodzaju gresu polerowanego, nie dzielilismy przestrzeni na strefy przez co dom optycznie wydaje sie wiekszy. Z pewnościa jak się zrobi cały dół w jednym rodzaju płytek, czy desek to wyglada na większy i szczerze powiem, że tak mi się bardziej podoba. Ale mamy ZONKA ponieważ chcemy mieć ciemną kuchnię i ciemne płytki w salonie. Brrr Z miłą chcecią będę tu zagladała Bardzo będzie mi miło. Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 04.02.2009 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Moje typy.Mam nadzieje że znajdą się u mnie. http://www.insido.pl/gfx/insido/oferta_produktowa/pl/1029/2061100921.jpg http://www.insido.pl/gfx/insido/oferta_produktowa/pl/1029/1607778672.jpg http://www.insido.pl/gfx/insido/oferta_produktowa/pl/1029/993923721.jpg Cena niestety powalająca Piękne. Wyglądają jak drewno! Z tą ceną naprawdę tak źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 04.02.2009 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Znalazłam je w necie Wkleję link, żeby nie zapomniećhttp://www.insido.pl/plytki/la_faenza/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 04.02.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 cześć Guzmanko zajrzałam do Ciebie i zobaczyłam podłogę.. o jakiej marzę.. rety te ciemne i ciepłe deski są śliczne jeśli cena zaporowa, to będę szukać innych w tej kolorystyce..też teraz myślę na kuchnią, łazienką itp. patrzę na Twoją kuchnię..powiem co myślę..podoba mi się bez tej szafki bardziej..ja bym tam powiesiła duży obraz..a jeśli się nie mieścisz..to może zrób zabudowę do sufitu.. z tym, że im jasniejsze szafki u samej góry, tym kuchnia nie jest tak powalająca.. dobrego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 04.02.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 aha, nie pogniewasz się, jak zapożyczę tego linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 04.02.2009 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 aha, nie pogniewasz się, jak zapożyczę tego linka Pewnie, że nie. Tyle tylko, że te płytki znalazła dankaf i pokazała u mnie, ja jedynie przeszukałam net. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
froshka 04.02.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Co do kuchni to ja równiez radziłabym wyrzucic te narozna szafke... tam zrobiłabym ciag wysokich szaf (polecam bo mam takie i sie sprawdzaja - pakowne i eleganckie ) Czyli proponujesz zrobić całą ścianę szaf. A co ze ścianą z oknem? mozesz poszerzyc polwysek i dodatkowo nadac mu kształt "L", tzn, krótsza strona pod oknem (i tam umiescisz zlew) a dłuzsza tak jak jest teraz. chyba zrobie fotki i Ci podesle to zobaczysz o czym mowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 04.02.2009 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Aaaa froshka, to Ty jesteś właścicielką tej pieknej kuchni ze szklanymi frontami. A właśnie miałaś mi przysłać jeszcze zdjęcia od środka kuchni. I jeszcze inne pytania zadałam w mailu Zastanawiam się jak taka kuchnia wyglądałaby u nas. U Was wchodzi się do kuchni i widzi całą ścianę wysokich szaf i z przodu szafki z blatem. My podobny widok mielibysmy z jadalni-na końcu domu. Natomiast jak się będzie wchodziło do domu to po lewej będzie kuchnia i na samym przodzie byłby kawałek pustej ściany. Może wkleje projekt domu i pokaże o co chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts