jen77 14.11.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Czym zaimpregnowac podbitke najlepiej żeby wykończenie miało połsyk.Lakierobejca ma połysk ale czy się nie będzi ełuszczyć po jakiś czasie. Z kolei jak matowy impregnat to jakiej firmy dobry. Wszyscy chwalą drewnochron, ale ja dostałam kawełek listwy z podbitki kolegi, która była pomalowana dwa razy w kolorze drewnochronem extra z woskiem. Po dokładniejszym przyglądnięciu ( kolega twierdził, ze się bardzo długo malował ( więc znaczy ze się strała, anie robił tego byle jak) jak dla mnie ten impregnat wogóle nawet minimalnie nie wnikął w drewno, ale może tak ma być? Mając duże watpliwości co do tego impregnatu to polałam ten zaimpregniowany kawałek przysznicem i co, woda ścieka ale nie tak jakoś super jak bym suię spodziewała, trochę wody zostało na powierzchni, jak ją wytarłam papierowa chusteczką to deska była wilgotna, więc mam wątpliwości, przeciez po wytraciu powinna być chyba całkiem sucha jesli byłaby dobrze zaimpregnowana. czytałam gdzies o impregnacie Śniezki teflonem - ponoć woda super spływa, macie jakies doświadczenia, bo zdrewnochronu raczej zrezygnuję.A może jakiś inny środek. Zastaanwiam się ez nad pomalowaniem impregantem bezbrawnym a potem lakierobejcą ( tylko boje się tego łuszczenia po kliku latach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plutek 14.11.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 witajja malowałem nadbitkę duluxem na zewnątrz efekt końcowy zarąbisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 14.11.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Malowałem drewnochronem. Nie widzę żadnych problemów. Wody po podbitce nie leję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giness 14.11.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Sadolinem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ersste 15.11.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 altaxin na podkład ale nie bezbarwny,nie zawiera ochrony uv zaden bezbarwny impregnat, na to sadolni nawierzchniowy ,lub dulux lazura na zewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 15.11.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Drewnochron / kolor palisander / a na to dwie warstwy lakierobejcy - u mnie lakierobejca Duluxa w tym samym kolorze - jeszcze nic się nie łuszczy i nie odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 16.11.2008 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 zwykle podbitka prysznica na dachu nie bierze... u mni drewnochron z woskiem obustronnie 2x.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts