Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

podbitka impregnacja - czym

jen77

Recommended Posts

Czym zaimpregnowac podbitke najlepiej żeby wykończenie miało połsyk.

Lakierobejca ma połysk ale czy się nie będzi ełuszczyć po jakiś czasie.

Z kolei jak matowy impregnat to jakiej firmy dobry. Wszyscy chwalą drewnochron, ale ja dostałam kawełek listwy z podbitki kolegi, która była pomalowana dwa razy w kolorze drewnochronem extra z woskiem. Po dokładniejszym przyglądnięciu ( kolega twierdził, ze się bardzo długo malował ( więc znaczy ze się strała, anie robił tego byle jak) jak dla mnie ten impregnat wogóle nawet minimalnie nie wnikął w drewno, ale może tak ma być? Mając duże watpliwości co do tego impregnatu to polałam ten zaimpregniowany kawałek przysznicem i co, woda ścieka ale nie tak jakoś super jak bym suię spodziewała, trochę wody zostało na powierzchni, jak ją wytarłam papierowa chusteczką to deska była wilgotna, więc mam wątpliwości, przeciez po wytraciu powinna być chyba całkiem sucha jesli byłaby dobrze zaimpregnowana. czytałam gdzies o impregnacie Śniezki teflonem - ponoć woda super spływa, macie jakies doświadczenia, bo zdrewnochronu raczej zrezygnuję.

A może jakiś inny środek. Zastaanwiam się ez nad pomalowaniem impregantem bezbrawnym a potem lakierobejcą ( tylko boje się tego łuszczenia po kliku latach)