McŁoś 17.10.2003 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Wszyscy namawiają mnie do zrobienia osobno WC a osobno łazienki, napiszcie jak wy to zrobiliście lub jeżeli już tak macie to czy to się sprawdza i jakie są zalety a jakie wady??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.10.2003 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 człowieku ,chyba sobie jaja robisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.10.2003 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 W ubikacji mojego pomysłu brakuje miejsca na wannę, umywalkę, tudzież inne utensylia.Z generalskim pozdrowieniemSławoj Felicjan Składkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.10.2003 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 maialem podobny problem, ale postawiłem na dworze tojtoja, a w domu zrobiłem łazienke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 17.10.2003 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Śmieszne jak cholera... Ja pokpiłem sprawę, rezygnując (w mieszkaniu) z WC i robiąc tam schowek... potem otrzymaliśmy piwnicę, schowek przeniósł się tam i żeby zrobić mądre ułożenie w WC i w łazience, trzeba w tej ostatniej skuć połowę ścian już gdzieś pisałem, że zrobiłbym to wszystko od nowa... Koniecznie oddzielnie, i przemyśl dokładnie rozplanowanie - potem ciężko coś zmieniać, a sanitariaty to bodaj jedne z najważniejszych części mieszkania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.10.2003 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 człowieku ,chyba sobie jaja robisz ? Jaja robi się w kurniku a ja pytałem o łazienkę i o WC, ale to chyba zbyt trudne żeby zrozumieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.10.2003 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 W ubikacji mojego pomysłu brakuje miejsca na wannę, umywalkę, tudzież inne utensylia. Z generalskim pozdrowieniem Sławoj Felicjan Składkowski Więc najlepiej zamiast fliz możesz położyć telewizory plazmowe a na podłogę dać monitory panelowe w rozmiarze 21" Fotel zamiast kibla oraz wersalka zamiast wanny dopełnią brakujący komfort. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.10.2003 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 maialem podobny problem, ale postawiłem na dworze tojtoja, a w domu zrobiłem łazienke Kup wiec ciepłe gacie bo idzie ostra zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 17.10.2003 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Trzy ostatnie odpowiedzi były moje tylko mnie nie zalogowało. Ponuremu63 dziękuje za poważne podejście do tematu i gratuluje zdrowego rozsądku i odpowiedniego poczucia humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.10.2003 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Ja na parterze planuje wc z natryskiem, a na poddaszu łązienkę z wanną , bidetem i wc:). Dla każdego co kto uważa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 17.10.2003 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Ponuremu63 dziękuje za poważne podejście do tematu i gratuluje zdrowego rozsądku i odpowiedniego poczucia humoru Twoje monitory plazmowe też były niczego sobie Jak Goście lubią tematy fekalne, to proszę: W zamierzchłych czasach komuny "rzucano" co jakiś czas na rynek różne towary z różnych dziwnych miejsc. Wtedy pojawiły się rewelacyjne zestawy meblowe z Wietnamu: mata do spania i deska do sr.nia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska-j 17.10.2003 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Zgadzam się z Ponurym, że sprawa warta jest przemyślenia. Należy zastanowić się jakie funkcje powinno spełniać takie pomieszczenie. Ja w projekcie mam 2 łazienki połączone z WC. Na parterze, niewielka 4.3m2, przeznaczona głównie jako WC, a ponieważ znajduje się obok pokoju gościnnego, to dzięki kabinie prysznicowej będzie spełniać również rolę łazienki dla gości. Druga łazienka, na poddaszu ok. 11m2 po podłodze, pełnić będzie rolę pokoju kąpielowego z wanną, kabiną prysznicową i toaletą. Powody dla których również drugą łazienkę połączyłam z WC są następujące: - bardzo nie lubię małych pomieszczeń, a szkoda mi miejsca i pieniędzy na przestonne WC - łazienka połaczona z WC jest znacznie tańsza do wykonania niż 2 odrębne pomieszczenia - łatwiej będzie posprzątać 1 niż 2 pomieszczenia - przy większej niż 1 liczbie łazienek w domu, nie powinno być problemów z zajętą toaletą - moim zdaniem wygodnie jest, szczególnie rano, nie biegać do oddzielnego WC przed wejsciem pod prysznic - łatwo można w dużej łazience wydzielić umownie miejsce na kibelek, oczywiscie jezeli ktoś ma opory natury estetycznej i przeszkadza mu widok ustępu. Oczywiście jeżeli planujesz tylko 1 łazienkę, pewnie rozsądniej będzie rozdzielić te pomieszczenia. Ważne jest też ile funkcji będzie spełniać Twoja łazienka. Jeżeli planujesz łazienkę razem z pralnią, a może nawet z miejscem na piec, to moim zdaniem warto oddzielić WC. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 17.10.2003 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Łazienka z WC - czy osobno? I tak, i tak W łazience MUSI być wc, bo nie wyobrażam sobie biegania na siusiu z gołą dupką do innego pomieszczenia. A jeśli masz dużo miejsca, to dodatkowy sedesik zawsze się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 18.10.2003 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2003 Aby odpowiedzieć na tytułowe pytanie trzeba najpierw odpowiedzieć na takie pytania :- ile osob ma mieszkać ?- ile jest kondygnacji mieszkalnych ?- jaki ma być stopień komfortu ?Jeśli jedna kondygnacja i dwie osoby - to jedna łazienka z sedesem (lub łazienka + osobny WC)Jeśli jedna kondygnacja i więcej osób - to łazienka + osobny WCJeśli dwie kondygnacje - to na każdej kondygnacji powinien być sedes. (n.p. na dole osobne WC, na górze łazienka z sedesem).Ogólna zasada : w domu zawsze jeden sedes powinien być dostępny (nie blokowany przez kąpiących). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 18.10.2003 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2003 W ubikacji mojego pomysłu brakuje miejsca na wannę, umywalkę, tudzież inne utensylia. Z generalskim pozdrowieniem Sławoj Felicjan Składkowski Przyznaję się do napisania tego postu . Widzę jednak, że McŁoś go nie zrozumiał . Sławoj Felicjan Składkowski wymyślił i wprowadził w życie w okresie międzywojennym nazwane od jego imienia "sławojki" - w nich trudno byłoby urządzić łazienkę. Mój post, może troche złośliwy, był z jednego powodu - McŁoś nie napisał nic o rozmiarach pomieszczeń, którymi dysponuje, o tym czy ma to być w mieszkaniu w bloku, czy w domu jednorodzinnym o powierzchni 500 m2, a przecież dopiero znając takie dane można mu coś sensownego doradzić. Tym niemiej - McŁoś - przepraszam !. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 18.10.2003 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2003 Odpowiadajac konkretnie - u nas w lazience w strefie dziennej jest mala lazienka z prysznicem i wc, obok jest pokoj goscinny, wiec to ma sens. W stefie prywatnej zdecydowalismy sie na osobna lazienke i ubikacje ze wzgledu na dzieci - mamy chlopca i dziewczynke, wiec uznalismy ze tak bedzie lepiej. Teraz w mieszkaniu mamy jedna lazienke razem z ubikacja i jest to bardzo klopotliwe.pozdrawiam,gaga2[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.10.2003 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2003 W ubikacji mojego pomysłu brakuje miejsca na wannę, umywalkę, tudzież inne utensylia. Z generalskim pozdrowieniem Sławoj Felicjan Składkowski Przyznaję się do napisania tego postu . Widzę jednak, że McŁoś go nie zrozumiał . Mój post, może troche złośliwy, był z jednego powodu - McŁoś nie napisał nic o rozmiarach pomieszczeń, którymi dysponuje, o tym czy ma to być w mieszkaniu w bloku, czy w domu jednorodzinnym o powierzchni 500 m2, a przecież dopiero znając takie dane można mu coś sensownego doradzić. Tym niemiej - McŁoś - przepraszam !. Wielkie SORRY dla HenoK - gdybym wiedział że to Twoje słowa bardziej bym się przyłożył do ich interpretacji ( a tak wrzuciłem Cię do jednego wora z wcześniejszym i późniejszym postem od "Gości" ... Widzę jednak że brak danych dotyczących wym. łazienek oraz parametrów domu był niedopatrzeniem - spróbuje więc to naprawić: -dom jest parterowy z użytkowym poddaszem o pow użytkowej 140m2 -łazienka na parterze 2,5m x 2,7m -łazienka na poddaszu 2,6m x 3m -ile osób będzie korzystało z domu trudno powiedzieć... ( na dzisiaj gospodarstwo jednorodzinne ale do końca budowy jeszcze daleko więc pewnie coś się zmieni...) (kładą dopiero dachówkę). -stopień komfortu - niezbędny bez przesadnego luksusu (np. łazienka dla gości ) to chyba wszystko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 19.10.2003 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 To powyżej to moje.McŁoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts