andrzej c. 14.11.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Witam, dzialki budowlane, ktore chcialbym sprzedac, dostalem od mojej mamy w 2007 i w 2008 roku. Wowczas bylem kawalerem a teraz jestem zonaty. Mieszkam od 27 lat w niemczech a dzialki znajduja sie w Polsce a ja nie prowadze dzialalnosci w Polsce i nichce nic kupic w Polsce. Moje zapytania: musze placic podatek w wypadku sprzedazy dzialek? jak wysoki bedzie podatek? ma to znaczenie ze zmienilem stan cywilny? co zrobic azeby zaoszczedzic podatek? Uprzejmie prosze o porade w tej sprawie. Pozdrawiam z niemiec andrzej 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M GR 17.11.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam, dzialki budowlane, ktore chcialbym sprzedac, dostalem od mojej mamy w 2007 i w 2008 roku. Wowczas bylem kawalerem a teraz jestem zonaty. Mieszkam od 27 lat w niemczech a dzialki znajduja sie w Polsce a ja nie prowadze dzialalnosci w Polsce i nichce nic kupic w Polsce. Moje zapytania: musze placic podatek w wypadku sprzedazy dzialek? tak musisz jak wysoki bedzie podatek? 19% płacony od dochodu ma to znaczenie ze zmienilem stan cywilny? nie co zrobic azeby zaoszczedzic podatek? poczekać ze sprzedażą odpowiednio do 2013 i 2014 roku Uprzejmie prosze o porade w tej sprawie. Pozdrawiam z niemiec andrzej 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid_t 26.02.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 zgadza się. Przy sprzedaży działek kupionych w 2007-2008 roku nie ma możliwości niepłacenia podatku przy przeznaczeniu kasy na "inne cele mieszkaniowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts