Tamara1 25.04.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Ładny ten Wasz domek:)), a drzwi wejściowe super...czy mogłabyś zdradzić producenta, no i oczywiście cenę....jeśli to nie tajemnica oczywiście, kominek też w moim stylu, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartyś 27.04.2009 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Tamara1 drzwi wejściowe firmy Parmax. Ponieważ w ofercie nie było takiego modelu, to drzwi były robione na zamówienie więc coś tam dopłacaliśmy za projekt indywidualny.Te są sosnowe i wyszły nas niecałe 3300. Poniżej link : http://www.parmax.pl/wersja-polska cieszę się, że domek się podoba i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartyś 22.06.2009 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 No nie da się ukryć, że zaniedbałam trochę nasz dziennik, ale to tylko i wyłącznie z powodu konieczności pisania pracy mgr ( obrona już 7 lipca brrr ). No a potem doznaliśmy pierwszego szoku na wieść o tym, że powiększy nam się rodzinka a potem drugiego szoku na wieść, że czeka nas podwójne szczęście Moja pani gin. dopiero przy trzecim usg odkryła bliźniaki Teraz już trochę ochłonęliśmy i póki co skupiamy się na wykończeniówce tzn. płytki, obniżenia sufitów i przygotowanie do malowania Mnie oczywiście martwi fakt, że pewnie nie będę w stanie posprzątać sobie po swojemu po tej całej wykończeniówce, bo kręgosłup już daje o sobie znać No ale jakoś to będzie ...w końcu do rozwiązania jeszcze trochę czasu jest ( początek grudnia ) Narazie fliziarz kończy dół- mamy gotową małą łazienkę, pralnio-kotłownię, kuchnię, schowek pod schodami i wiatrołap. Zostaje do zrobienia górna łazienka, podobno czasowo 2 tygodnie i będzie po wszystkim Niebawem wkleję jakieś zdjęcia, a tymczasem zdjęcia z wizualizacji łazienek, co by galeria nie umarła dolna łazienka ( Madera-Jasienica Pilch) http://foto2.m.onet.pl/_m/87b4e20b475f3ab827a9c677459f360a,10,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/769f0df57f19a6552f803c9b503b6c3b,10,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/b34353fcb548f855ecd71593345a0fdf,10,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/caafc546f2ba7dfa9a049709b520fc22,10,19,0.jpg i górna ( Calle-Tubądzin ) http://foto1.m.onet.pl/_m/4e75ce9d8876b0d03cebb205197cebf9,10,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/70c8728dc21abe01a50fab2144c5f5e4,10,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/6247e9cb371117e3c55379aca12500fe,10,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/2f551d07ea558260dc3d0d304874b4ce,10,19,0.jpg Zapomniałam dodać, że niebawem będziemy mieć też montaż kuchni Inspiracja-kuchnia Utka czyli dół wenge, góra biała pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątek 22.06.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 bartyś serdeczne gratulacje! Grudniowe dzieciaczki są super . Projekty łazienek fajne. Jestem bardzo ciekawa realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 22.06.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Ja również gratuluję i witam kolejną przyszłą mamę bliźniaków. A jeśli mogę coś doradzić (jako świeżo upieczona mama bliźniaków)- oszczędzaj się i baaardzo na siebie uważaj. Ciąża bliźniacza to ciąża wysokiego ryzyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartyś 22.06.2009 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 tabaluga1 chętnie posłucham wszystkich rad od innych mam bliźniaków, bo narazie jakoś nie bardzo umiem sobie tego wszystkiego wyobrazić, tym bardziej, że w domu mamy już 3,5 letniego Kamilka, więc na pewno nie będzie łatwo z trójką, choć "za płotem" będziemy mieć teściów, którzy są zawsze chętni do opieki nad wnuczkiem, więc pewnie teraz też się będą angażować Napisz, ile ważyły Twoje chłopaki, bo pisałaś, że donosiłaś do 30-tego tygodnia ? Ja jestem już na zwolnieniu lekarskim, także staram się oszczędzać, tyle że jeszcze przede mną ten stres związany z obroną no i wykończeniówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 23.06.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 bartyś GRATULACJE Zaglądałam tu często w nadziei na nowe zdjęcia i powiem Ci że Twoja długa nieobecność mnie martwiła.Nooo ale w tej sytuacji wszystko jasne.Dbaj o siebie i dzieciaczki a wszystko będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartyś 23.06.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 atija miło, że zaglądałaś teraz już mam nadzieję wklejać więcej zdjęć a jak tam Wasze poczynania apropo domku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitka18 23.06.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Witam! domek zapowiada się bardzo ciekawie, bardzo w moim guście, czekam na więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 24.06.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 bartyś nie chcę zaśmiecać Twojego fotodziennika moimi perypetiami Póki co,to mamy mapę i warunki przyłączenia wody i prądu. Niewiele tego.Teraz czekam,aby spotkać się z mężem o jakiejś sensownej godzinie ,żebyśmy mogli pojechać po projekt.Mamy niedaleko takie fajne biuro,co to pani wiele doradzić potrafi Mąż pracuje nocami a ja w dzień,więc sama rozumiesz....Ale,ale... za tydzień mam urlop,to myślę,że parę spraw załatwię. W dalszym ciągu czekam na Twoje fotki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 25.06.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 łazienki zapowiadają się super z niecierpliwością czekam na realizację P.S. Gratuluję dzieciaczków i suwaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartyś 25.06.2009 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Małgosiu no właśnie nie wiem jak to będzie z tą realizacją, bo właśnie napisałam na wątku o wnętrzach o radę apropo fug. Największy problem mamy z fugą w tej dolnej łazience. Zaraz po zafugowaniu jasną fugą ( Jaśminowa z Ceresitu ) wszystko wyglądało w miarę ładnie, a obecnie ( teraz mijają jakieś 3 tygodnie od zafugowania ) fuga wygląda paskudnie- miejscami jest jaśniejsza, a miejscami ciemniejsza i wygląda jakby była brudna. Nasz fliziarz twierdzi, że ściany są wilgotne i fuga ciągnie wilgoć. Nie wiem, czy to możliwe Fakt, że łazienka znajduje się na parterze, w części domu słabo nasłonecznionej. Nie wiemy co teraz robić, czy grzać w tych pomieszczeniach czy czekać aż to samo doschnie. Fliziarz sam nie wie co teraz zrobić, raz proponuje czekać, za chwilę zeszlifowanie fugi i położenie cienkiej warstwy od nowa, a jeszcze za chwilę potraktowanie fug delfinem Boję się teraz pozwolić mu fugować drugą łazienkę (tą Calle, na górze ) bo też chciałam dać tą jaśminową fugę Momentami mi się płakać chce, jak widzę na zdjęciach forumowiczów ładne jednolite jasne fugi Jeśli one takie zostaną, to psują cały efekt łazienki W kuchni natomiast położyliśmy białe płytki o formacie 16,5 na 30 i kupiliśmy białą fugę z Mapei. Ona narazie wygląda jak jasno popielata i też nie wiem, co z nią będzie za jakiś tydzień czy dwa Chyba mam załamkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 26.06.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 kochana nie załamuj się napewno wszystko będzie dobrze.Moze faktycznie płytkarz ma rację .A nawet gdyby uga nie zrobiła sie jednolita to mysle ze nikt tego nie będzie widział poza Wami Zreszta wrzuć fotki tutaj i osądzimy A może kupcie inną fugę tzn. innej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grandzia13 26.06.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 domek fajny, drzwi baaaardzo ładne, okolica piękna:) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 28.06.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Witam! Wow,ale zasuwacie - jeśi mogę się tak wyrazić Nio ale na podwójne szczęście trzeba domek szybko przygotować w sumie potrójne - bo jeden synek już jest Tak na początku,to napiszę,że domek super,pomysły na wykończenie świetne Urzekł mnie kominek - można wiedzieć,gdzie kupowaliście kamień,którym go obłożyliście?? Nio i GRATULUJĘ!! zmiany stanu :D A tak poza tym,to może zdradzisz przepis na bliźniaki bo mi też się marzą 3mam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartyś 28.06.2009 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Grandzia zapraszam częściej waldi no ja właśnie mam wręcz przeciwne wrażenie, wydaje mi się, że się wleczemy z tym wszystkim. Swoją drogą pogoda też daje popalić, bo położenie kostki nam się przeciągnęło już o tydzień Jeśli chodzi o kamień na kominku, to sami go nie kupowaliśmy, firma robiła kominek razem z DGP i obudową. Wiem, że ten jasny to Crema Marfil a ten ciemny to Emperador Dark. W sprawie bliźniaków chyba też nic nie pomogę Sprawa jakby nie było wpadkowa ( choć planowaliśmy rodzeństwo dla Kamilka w przyszłym roku ). Bliźniaków w rodzinie ani mojej ani mężulka nie było, a hormonów nie brałam, co wskazuje na to, że bliźniaki mogą się trafić każdemu a ciąża jest z okolic 19 dnia cyklu taki przepis hi hi pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartyś 28.06.2009 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 a tutaj projekt naszej kuchni, zrobiony przeze mnie w Alno : tak jak wyżej wspominałam- dół wenge, a góra biała z połyskiem plus cokól i listwa między blatem a ścianą aluminium. Blat jasny. Płytki na ścianie i podłodze są białe. http://foto2.m.onet.pl/_m/4231cf481c90bc4f0db8bcc56356cb5a,10,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/9e71c0fadc98f1f1d0fcc6f2a8eb428c,10,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/dd835dd10b682676cff69aca99f198af,10,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/b2440a291f8e37a68c6de5ac708efa0d,10,19,0.jpg parę rzeczy będzie inaczej,np. lodówka będzie wolnostojąca w inoxie, a nad nią jeszcze szafka na wyrównanie poziomu z tymi szafkami obok. Poza tym zlew z kwadratowymi komorami, a nie z okrągłymi. Mile widziane wszystkie sugestie Co myślicie o takim usytułowaniu zlewu dwukomorowego ? Wymyśliłam sobie, że do jednej komory będę mieć normalny dostęp, a tą drugą komorę wpuszczę w szafkę po prawej stronie i będę z tej komory korzystać okazjonalnie, tzn. do rozmrażania czegoś, czy odłożenia czegoś przy gotowaniu. Myślicie, że to ma sens ? Poza tym nie mogę się zdecydować, czy ściany i sufiit w kuchni pomalować na biało, czy na jasno szary A cała wykończeniówka (w sensie wymyślenia kolorów itd ) na mojej głowie Mąż umywa ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 30.06.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Hmmmm ja mam jeszcze pytanie odnośnie kominka Skąd wzięliście grupę wykonawczą i czy oni robili Wam wszystko od początku do końca? (mam na myśli też te rewelacyjne ścianki gipsowe po bokach Czy mogę też zapytać o koszty wykonania takiego kominka? Możesz napisać na PW? Bo jestem na etapie wyboru kominka i trafiłam na pewną stronkę internetową z kominkami i ceny mnie przeraziły Niektóre kominki kosztują nawet 15,000 zł. Jakiej firmy macie wkład kominkowy i jaki rodzaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 13.07.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 bartyś Jak poszło z obroną pracy? czekam na zdjęcia z wykończeniówki tylko pamiętaj ,że wykończyć ma się Ula nie Ty.Dbaj o siebie i zaglądaj tu częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartyś 15.07.2009 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 atija miło, że pamiętałaś o mojej obronie Już jestem po od tygodnia Obrona zaliczona na piąteczkę, więc mogę skupić się na wykończeniówce Koniec nauki i tego obciążenia jakim było myślenie o egzaminie Z nowości tyle, że mamy położoną kosteczkę na wjeździe, podjeździe i wokół domu Nie zdążyłam zrobić zdjęć, a teraz jest cała zapiaskowana, więc nic nie widać ... Kosteczka jest w dość żywym, pomarańczowym kolorze,do którego nie mogłam się z początku przyzwyczaić, choć sama taki wybrałam Teraz już zaczyna mi się podobać Poza tym fliziarz dalej walczy z górną łazienką Została mu obudowa wanny, blat pod umywalkę i podłoga. Więc jeszcze jakieś 1,5 tygodnia. Już marzę o tym, żeby skończył i pozbierał swój sprzęt,bo facet zajmuje nam wszystkie pomieszczenia na górze W jednym pokoju ma swoje rzeczy, w drugim tnie płytki, trzeci zaadaptował właśnie na cięcie itongów, a w garderobie trzyma wszystkie narzędzia. Masakra ... Zaczęliśmy też pomału malowanie dołu Zdecydowaliśmy się na Duluxa Kolory Świata. Dół będzie w jasnej tonacji - salon- pastelowa orchidea + kominek w orzechu włoskim, przedpokój i klatka magnolia, wiatrołap caffe latte, kuchnia biel + jasny popiel Na górze będzie już "weselej". Nasza sypialnia- śliwka węgierka + pole lawendy, pokój Kamilka- cierpka cytryna + jasny popiel, pokój bliźniaków- pędy bambusa + cytrynowy sorbet czyli pastelowo Musiałam wybrać neutralne kolory, bo ciągle nie znamy płci dzieciaczków. Najbliższe Usg dopiero 6 sierpnia, a wtedy będzie już po malowaniu No i zaczęliśmy "bieganie" po sklepach i wybieranie lamp i kinkietów. Muszę przyznać, że nie jest łatwo w moim stanie, a na dodatek trzeba organizować kogoś do opieki nad Kamilkiem, bo z nim jeszcze trudniej się robi zakupy No i już się zastanawiam kiedy będzie czas na firanki i inne dodatki, bo przecież nie wiadomo jaka będzie moja forma we wrześniu Budowę zaczęliśmy dokładnie rok temu- 14 lipca Planowany termin przeprowadzki - sam początek września. Obecnie wynajmujemy mieszkanie i za wrzesień wolelibyśmy już nie płacić. Mam nadzieję, że się uda ... Pozdrowionka dla wszystkich podczytujących i obiecuję zdjęcia już niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts