jari111 14.11.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Temat oklepany i wałkowany przed kolejnym sezonem kolejny raz....Na forum staram się wyszukać tej informacji juz od kilku lat. Proszę Was o opinie dotyczące pieców na węgiel i drewno. Fajnie jeśli bedzie to osoba posiadająca takowy piec od kilku lat. Piec ma posiadać ruszt żeliwny, fajnie jeśli będzie to dolniak.Wykonanie profi, nowoczesna konstrukcja automatyka ograniczona do niezbędnego minimum i obowiązkowo dokumentacja (świadectwo na znak bezp. ekologicznego). Na tym forum jest wiele info lecz piszący zapominają podać często producenta. Warto pochwalić firmę produkująca dobry towar! Opinie ludzi z doświadczeniem typu mam piec firmy "zzz" od 3 miesięcy. Piec i jest super... darujmy sobie. Jestem bardzo ciekawy jaki będzie odzew. Czytam wszystkie posty dotyczące CO i pieców od kilku lat i nie mogę się zdecydować. Fajny jest Sas UKW ma ktoś taki piecyk? Bardzo fajna jest też ostatnia dyskusja o ekonomicznym spalaniu lecz, nadal brak mi np. w niej odpowiedzi na interesujący mnie temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 15.11.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 A czemu nie sas mi - tańsze ciepło - taki mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jari111 16.11.2008 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Przy węglu troszkę mniej nabałaganię w kotłowni Kto jeszcze ma Sasa najlepiej UWT i podzieli się opiniami dot. jego eksploatacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 16.11.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Przy węglu troszkę mniej nabałaganię w kotłowni Kto jeszcze ma Sasa najlepiej UWT i podzieli się opiniami dot. jego eksploatacji? Bałaganu mniej w kotłowni a kasy mniej w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 17.11.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Niemamy Sasa ...a piec od całkiem niedawna,ale sprzedajemy te piece jakiś czas i klienci są zadowoleni a teraz sami możemy go wyprobować "na własnej skórze"........jestesmy zadowoleni z naszego pieca jest to Logica 20-27 firmy Cichewicz,jest to piec dolno gornego spalania na wegiel drewno i miał,chcieliśmy aby piec wytrzymywał bez dokładania conajmniej 12 godzin,tak aby po powrocie z pracy nietrzeba było na nowo rozpalać... przy temperaturze w dzien ok 8 stopni,piec zaladowany do pełna,temperatura na kotle ok 50 stopni,zasobnik na wode 140 litrów temperatura w domu(jeszcze budowa)ok 23 stopnie wytrzymał 55 godzin bez dokladania do niego,po tych 55 godzinach nadal był zar ale ilość paliwa w palenisku nie była już duża ,temp spadla do 40 stopni i wentylator uruchamiał się co chwila,wiec stwierdzilismy ze czas dosypać....my polecamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 17.11.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Temat oklepany i wałkowany przed kolejnym sezonem kolejny raz.... Na forum staram się wyszukać tej informacji juz od kilku lat. Proszę Was o opinie dotyczące pieców na węgiel i drewno. Fajnie jeśli bedzie to osoba posiadająca takowy piec od kilku lat. Piec ma posiadać ruszt żeliwny, fajnie jeśli będzie to dolniak.Wykonanie profi, nowoczesna konstrukcja automatyka ograniczona do niezbędnego minimum i obowiązkowo dokumentacja (świadectwo na znak bezp. ekologicznego). Na tym forum jest wiele info lecz piszący zapominają podać często producenta. Warto pochwalić firmę produkująca dobry towar! Opinie ludzi z doświadczeniem typu mam piec firmy "zzz" od 3 miesięcy. Piec i jest super... darujmy sobie. Jestem bardzo ciekawy jaki będzie odzew. Czytam wszystkie posty dotyczące CO i pieców od kilku lat i nie mogę się zdecydować. Fajny jest Sas UKW ma ktoś taki piecyk? Bardzo fajna jest też ostatnia dyskusja o ekonomicznym spalaniu lecz, nadal brak mi np. w niej odpowiedzi na interesujący mnie temat. Nie będę zachwalać więcej bo z opisów użytkowników innych kotłów wynika często, że ich kotły potrafią prawie produkować opał Podam tylko, że od 4 lat mam zębca miałowego KMW 16 i do temperatury zewnętrznej -20 (+22 wewnątrz) muszę kocioł obsługiwać raz na dobę. Dla mnie to OK. Roczne zużycie na mały domek wraz z podgrzewaniem WU to 3,5t miału + drewno do rozpalenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrekaa 17.11.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Niemamy Sasa ...a piec od całkiem niedawna,ale sprzedajemy te piece jakiś czas i klienci są zadowoleni a teraz sami możemy go wyprobować "na własnej skórze"........jestesmy zadowoleni z naszego pieca jest to Logica 20-27 firmy Cichewicz,jest to piec dolno gornego spalania na wegiel drewno i miał,chcieliśmy aby piec wytrzymywał bez dokładania conajmniej 12 godzin,tak aby po powrocie z pracy nietrzeba było na nowo rozpalać... przy temperaturze w dzien ok 8 stopni,piec zaladowany do pełna,temperatura na kotle ok 50 stopni,zasobnik na wode 140 litrów temperatura w domu(jeszcze budowa)ok 23 stopnie wytrzymał 55 godzin bez dokladania do niego,po tych 55 godzinach nadal był zar ale ilość paliwa w palenisku nie była już duża ,temp spadla do 40 stopni i wentylator uruchamiał się co chwila,wiec stwierdzilismy ze czas dosypać....my polecamy... To naprawdę dobry piec. Też z niego korzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts