Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy to pasuje?

amalfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy oliwkowe ściany pasują do czerwonych mebli (kanapa i krzesła) ? Tak mi sie ubździło,

Dobrze Ci sie ubździło :D :D :D , tylko na Boga nie taka ciemna oliwka jak pokazujesz.... Toż to nora bedzie, grobowiec.

Daj tę z "górnych" zdjęć, bedzie pięęęknie.

Nie rozumiem, ale wszyscy boją się zdecydowanych, ciemnych kolorów. Moim skromnym zdaniem będzie bardzo fajnie. Zdecydowane kolory świadczą o silnym charakterze właściciela. Wszyscy później podziwiają efekt i wstyd im, że są zbyt bojaźliwim aby u siebie zdecydować się na ciemny kolor.

Czy oliwkowe ściany pasują do czerwonych mebli (kanapa i krzesła) ? Tak mi sie ubździło,

Dobrze Ci sie ubździło :D :D :D , tylko na Boga nie taka ciemna oliwka jak pokazujesz.... Toż to nora bedzie, grobowiec.

Daj tę z "górnych" zdjęć, bedzie pięęęknie.

Nie rozumiem, ale wszyscy boją się zdecydowanych, ciemnych kolorów. Moim skromnym zdaniem będzie bardzo fajnie. Zdecydowane kolory świadczą o silnym charakterze właściciela. Wszyscy później podziwiają efekt i wstyd im, że są zbyt bojaźliwim aby u siebie zdecydować się na ciemny kolor.

Moim zdaniem też bedzie świetnie. Już wygląda ładnie. Ten ciemny kolor jest przytulny, a w połączeniu z kominkiem da bardzo dobry efekt.

Renia - "nora", jak to nazwałaś... byłaby.. gdyby pomieszczenie było bardzo małe i na całe mieszkanie składały by się dwa pokoje i jeszcze były od pólnocnej strony.

Poza tym wiadomo, że ciemne kolory podkreślją blask ognia i świec. Tworzy się sympatyczny nastrój, w którym przy lampce wina goście i domownicy mogą spędzać przyjemnie czas.

A jak to wygląda w dzień... to już zalezy od wielkości i ustawienia okien.

ot... takie moje zdanie :)

Ja też ostatnio przysalałam z ciemnymi kolorami i wyszło super, dałam jedną ścianę tak ok. 3 m dł w mocno z czekoladowym brązie, na druga rzuciłam tapetę w ciemnobrązowy wzór na kremowym tle do tego ciemne meble wenge i ciemno brązowe firanki nitki, reszta ścian z sufitem jasny be krem, efekt moim zdaniem rewelacja.......

Ja też ostatnio przysalałam z ciemnymi kolorami i wyszło super, dałam jedną ścianę tak ok. 3 m dł w mocno z czekoladowym brązie, na druga rzuciłam tapetę w ciemnobrązowy wzór na kremowym tle do tego ciemne meble wenge i ciemno brązowe firanki nitki, reszta ścian z sufitem jasny be krem, efekt moim zdaniem rewelacja.......

Paty, jak możesz, to wklej jakieś zdjęcia. Sam chcę poeksperymentować z brązami, ale jakoś wizji brak:-)

wszyscy boją się zdecydowanych, ciemnych kolorów.

Zdecydowane kolory świadczą o silnym charakterze właściciela.

Wszyscy później podziwiają efekt i wstyd im, że są zbyt bojaźliwim aby u siebie zdecydować się na ciemny kolor.

Ha !!!

ciekawe teorie !

Nie wiedziałam, że wybór jasnych kolorów na ścianę świadczy o słabym charakterze właściciela :roll: :roll: :roll:

Nie sądziłam też, że mogłoby mi byc wstyd z powodu bojaźliwości przed zastosowaniem ciemnych kolorów na ścianach.

Skąd Ci sie cos takiego ubździło w głowie ?

Powalasz na kolana swoimi teoriami !

Wszyscy później podziwiają efekt i wstyd im, że są zbyt bojaźliwim aby u siebie zdecydować się na ciemny kolor.

Ha !!!

ciekawe teorie !

Nie wiedziałam, że wybór jasnych kolorów na ścianę świadczy o słabym charakterze właściciela :roll: :roll: :roll:

Nie sądziłam też, że mogłoby mi byc wstyd z powodu bojaźliwości przed zastosowaniem ciemnych kolorów na ścianach.

Droga Reniu, to nie są teorie, tylko wiedza wynikająca z własnego doświadczenia. Przed pomalowaniem ścian na ciemny kolor wszelkiej maści "doradcy" mówili: "nie maluj na ciemno, bo nora będzie", "ja bym tu rzuciła pastele", "ja bym się bała pomalować na ciemno, bo co zrobię jak mi się znudzi i będę chciała pomalować na jasno", itp. Z malowaniem ścian na ciemno (szaro, czarno, bordowo, ciemnozielono, itd) to tak, jak z podejmowaniem trudnych decyzji, trzeba mieć silny charakter, żeby konsekwentnie zrealizować swój pierwotny zamysł, pomimo wielkiej rzeszy oponentów.

Ha !!!

ciekawe teorie !

Droga Reniu, to nie są teorie, tylko wiedza wynikająca z własnego doświadczenia. Przed pomalowaniem ścian na ciemny kolor wszelkiej maści "doradcy" mówili: "nie maluj na ciemno, bo nora będzie", "ja bym tu rzuciła pastele", "ja bym się bała pomalować na ciemno, bo co zrobię jak mi się znudzi i będę chciała pomalować na jasno", itp. Z malowaniem ścian na ciemno (szaro, czarno, bordowo, ciemnozielono, itd) to tak, jak z podejmowaniem trudnych decyzji, trzeba mieć silny charakter, żeby konsekwentnie zrealizować swój pierwotny zamysł, pomimo wielkiej rzeszy oponentów.

:lol: :lol: :lol:

dobre. :lol:

czyli jezeli moi rodzice i wiekszosc znajomych twierdza ze dom powinien byc w cieplych pastelach a ja wole jasna, pastelowa szarosc to mam silny charakter bo chce zrealizwac swoj zamysl czy slaby bo nie generalnie nie lubie ciemnych, przytlaczajacych kolorow we wnetrzu, ktore moim zdaniem szybko sie nudza i zaczynaja irytowac?

Droga Reniu, to nie są teorie, tylko wiedza wynikająca z własnego doświadczenia.

Z malowaniem ścian na ciemno (szaro, czarno, bordowo, ciemnozielono, itd) to tak, jak z podejmowaniem trudnych decyzji, trzeba mieć silny charakter, żeby konsekwentnie zrealizować swój pierwotny zamysł, pomimo wielkiej rzeszy oponentów.

No taaaaak, trzeba miec NAPRAWDĘ silny charakter, żeby sie upierać przy czymkolwiek, bez względu na to, czy jest to słuszny wybór czy nie.

Vilemo,

jestes słaby ale zarazem silny, tchórzliwy ale zarazem odważny, olewający cudze zdanie ale zarazem liczący sie z nim ....

Droga Reniu, to nie są teorie, tylko wiedza wynikająca z własnego doświadczenia.

Z malowaniem ścian na ciemno (szaro, czarno, bordowo, ciemnozielono, itd) to tak, jak z podejmowaniem trudnych decyzji, trzeba mieć silny charakter, żeby konsekwentnie zrealizować swój pierwotny zamysł, pomimo wielkiej rzeszy oponentów.

No taaaaak, trzeba miec NAPRAWDĘ silny charakter, żeby sie upierać przy czymkolwiek, bez względu na to, czy jest to słuszny wybór czy nie.

Vilemo,

jestes słaby ale zarazem silny, tchórzliwy ale zarazem odważny, olewający cudze zdanie ale zarazem liczący sie z nim ....

Renia, coz za blyskotliwa i doglebna analiza mojego charakteru.

bardzo dziekuje, duzo dowiedzialam sie o sobie :lol:

Vilemo,

Nie chodzi o upór, tylko o konsekwencję, poza tym Kochani, malujcie sobie ściany we własnych domach na jakie kolory chcecie, tylko na Boga, więcej tolerancji, a mniej autorytatywnych stwierdzeń (jedynie słusznych) - uwaga do Reni

więcej tolerancji, a mniej autorytatywnych stwierdzeń (jedynie słusznych) - uwaga do Reni

wg mnie Twoje wypowiedzi są własnie autorytatywne:

No ale dobra, skończmy już ten spór. Każdy maluje wg swoich upodobań. A ja i tak uważam, że nawet jak zrobimy norę, to nikt nam o tym nie powie, tylko będzie się zachwycał. Ale to już zupełnie inny temat.

więcej tolerancji, a mniej autorytatywnych stwierdzeń (jedynie słusznych) - uwaga do Reni

wg mnie Twoje wypowiedzi są własnie autorytatywne:

No ale dobra, skończmy już ten spór. Każdy maluje wg swoich upodobań. A ja i tak uważam, że nawet jak zrobimy norę, to nikt nam o tym nie powie, tylko będzie się zachwycał. Ale to już zupełnie inny temat.

W takim razie pax:-)

to zalezy;) akurat moja rodzina jest bardzo bezposrednia i szczera. Mysle ze po czesci chodzi o tolerancje - jezeli ogladam wnetrze znajomych, ktore mi sie nie podoba nie chwale go, ale tez nie krytykuje, bo wazne ze im sie podoba i dobrze sie w nim czuja i wychodze z zalozenia ze o gustach sie nie dyskutuje. jezeli czuje ze powinnam cos powiedziec to wyszukuje rzeczy, ktore mi sie podoba i chwale. Rzadko sie zdarza, ze wsyztsko co widzimy nam sie nie podoba, zawsze za cos mozna pochwalic ;)

jezeli chodzi o mocne ,wyraziste kolory to ja np bede miec w holu kolor czekoladowy,ciemne stopnice i waniliowe dodatki na scianach i waniliowe podstopnice a salon bede miec w kolorze ciemnego burgunda. Pewnie bedzie troche ciemno,ale ja juz dosc mam tych pasteli,zreszta gore bede miec w jasnych barwach tak dla rownowagi :wink:

Zdaje sie, że bede odosobniona w swojej opinii, ale moja odp. na pytanie zadane w wątku brzmi: moim zdaniem nie pasują. Ciemna oliwka, czerwień, brąz (bo na pewno będą jakieś drewniane meble czy podłoga), do tego kilka kolorów dodatków... No ja bym się zastanowiła. Straszny misz - masz kolorystyczny się zrobi, zastanów się czy to Ci będzie pasowało na codzień.

Czy oliwkowe ściany pasują do czerwonych mebli (kanapa i krzesła) ?

Kwestia gustu :)

Moim zdaniem pasują. Mam bordowe kanapy, meble bejcowane na ciemny brąz, do tego jasnooliwkową jedną ścianę (przy czym dla mnie olwika to kolor taki jak mają zielone oliwki a nie bury) - reszta w jasnym beżu. Dywan spina te wszystkie kolory i czuje sie w tym rewelacyjnie.