rafalryba 15.11.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Czy podczas murowania ytongu piurowpust nie powstaja mostki termiczne na łączeniach pionowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.11.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Tu był taki sam temat. http://forum.muratordom.pl/post2862038.htm?highlight=#2862038 nawet auto ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 15.11.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 widać odpowiedź w tamtym temacie nie usatysfakcjonowała autora ;( i szuka innej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 15.11.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 generalnie teoretycznie NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalryba 15.11.2008 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 A praktycznie? jednak niema spoiny moze ktos kto stawia z ytongu sie wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 15.11.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Znowu te mostki termiczne Jak bloczek do bloczka jest dobrze dosuięty to nie ma co się obawiać mostka termicznego. Okna i drzwi wejściowe to są dopiero mostki w porównaniu z prawidłowo wymurowaną ścianą Ytong. Spoinę pionową i to niepełną stosuje się w przypadku konieczności docięcia bloczka na wymiar oraz w narożu ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 16.11.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Mam dom wymurowany z Ytonga na kleju. Ściana 36,5 cm (typowa) wewnątrz tynk gipsowy, na zewnątrz tynk cementowo-wapienny z perlitem i białym cementem (Baumit) + farba Kabe. Żadnego innego ocieplenia. W zimie ciepło w lecie chłodno - żadnych problemów. Mieszkam 4 lata. Mówimy o produkcie Ytonga a nie o bloczku z betonu komórkopodobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 16.11.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 A to Ytong to nie z beton komórkowy ? to takie samo tylko w g jak wszystkie inne materiały tylko że w lepszej oprawie marketingowej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 16.11.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Mówimy o produkcie Ytonga a nie o bloczku z betonu komórkopodobnego. A czym się różni BK od BK zdiełano i ponoć w Ytong No po za tym nieszczęsnym wymiarem 200mm - ni go przypiąć ni go wypiąć No oczywiście ceną Nam bogatym w to graj - Wara wam pospólstwo od BK pardon Ytong-a pięknie zapakowanego w żółta prezerwatywę A co z nim dalej to już osobna historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 16.11.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Tak przy okazji jednowarstwowych bez mostkowych ścian- BK400 solbetu bez mostków w ścianie , wręcz tylko sam materiał o lambda 0,1 W/m*K ale za to można go łatwo dzięki temu nosić http://images33.fotosik.pl/259/d467e24923fc13camed.jpg Na szczęście dla mnie nie miało to aż tak dużego znaczenia. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 16.11.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Mam dom wymurowany z Ytonga na kleju. Ściana 36,5 cm (typowa) wewnątrz tynk gipsowy, na zewnątrz tynk cementowo-wapienny z perlitem i białym cementem (Baumit) + farba Kabe. Żadnego innego ocieplenia. W zimie ciepło w lecie chłodno - żadnych problemów. Mieszkam 4 lata. Mówimy o produkcie Ytonga a nie o bloczku z betonu komórkopodobnego. Mówimy o produkcie Ytonga a nie o bloczku z betonu komórkopodobnego. A czym się różni BK od BK zdiełano i ponoć w Ytong No po za tym nieszczęsnym wymiarem 200mm - ni go przypiąć ni go wypiąć No oczywiście ceną Nam bogatym w to graj - Wara wam pospólstwo od BK pardon Ytong-a pięknie zapakowanego w żółta prezerwatywę A co z nim dalej to już osobna historia różni się przede wszystkim satysfakcją kaltam , poczuciem że ma o niebo lepszy towar za wyższą cenę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 16.11.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 czyli potwierdzasz moją teorię super jest nas już dwóch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 17.11.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Widzę że z upływem lat ubyło (niestety) także kultury w wypowiedziach niektórych albo to zwykła "polska zawiść". No cóż takie czasy. A tak na marginesie to do 70% ciepła ucieka przez dach - prawa fizyki nie zmienisz, stąd tego typu dywagacje o murach są wyłącznie przerostem formy nad treścią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 17.11.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Jest parę osób na forum pałających jakąś niezrozumiała jak dla mnie nienawiścią do ytonga. Co ciekwe są to ludkowie, którzy dom z ytonga widzieli chyba tylko na fotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 17.11.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 ... A tak na marginesie to do 70% ciepła ucieka przez dach - prawa fizyki nie zmienisz, stąd tego typu dywagacje o murach są wyłącznie przerostem formy nad treścią. To jest dopiero przerost wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalryba 17.11.2008 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 dziekuje za opinie ale czytam i do konca nic nie moge wywnioskowac jedni mowia dobrze drudzy zle. ja mam zamiar zrobic sciane z ytongu24cm plus styropian 15cm co sadzicie bedzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 17.11.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 matko, jakbyś od razu tak napisał to by tyle gadania nie było oczywiście będzie dobrze , a nawet super dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 17.11.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Rafalryba mój domek dokładnie tak jest postawiony i jest ok Ytong 24 był w niektórych miejscach dodatkowo spoinowany pionowo ale myślę, że kompletnie niepotrzebnie do tego jest Termoorganika Platinum+ i okna trzyszybowe. Domek nie jest jeszcze ogrzewany ani nie ma ocieplonego poddasza a muszę przyznać, że wewnątrz jest całkiem przyjemnie Oczywiście cokolwiek więcej będę mogła powiedzieć w grudniu po ociepleniu poddasza i włączeniu ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalryba 17.11.2008 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 ania jakie macie ogrzewanie i jak duzy dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 17.11.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 dziekuje za opinie ale czytam i do konca nic nie moge wywnioskowac jedni mowia dobrze drudzy zle. ja mam zamiar zrobic sciane z ytongu24cm plus styropian 15cm co sadzicie bedzie ok? Po co Ytong w takim razie? Zwykły BK klasy 600 na pełne spoiny (pionowe i poziome) rozwiązanie i tańsze i lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts