Piczman 17.11.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Zwykły BK klasy 600 na pełne spoiny (pionowe i poziome) rozwiązanie i tańsze i lepsze Dokładnie tak mam Wykonawca miał mi przywieźć Solbet 24 z pióro wpustem a przywiózł jakiś CIS , z tego co czytam wcale gorzej nie będzie, a przez spoiny pionowe pewnie i lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 17.11.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Zwykły BK klasy 600 na pełne spoiny (pionowe i poziome) rozwiązanie i tańsze i lepsze Dokładnie tak mam Wykonawca miał mi przywieźć Solbet 24 z pióro wpustem a przywiózł jakiś CIS , z tego co czytam wcale gorzej nie będzie, a przez spoiny pionowe pewnie i lepiej Cis "robi" bardzo przyzwoity bk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 18.11.2008 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Czy podczas murowania ytongu piurowpust nie powstaja mostki termiczne na łączeniach pionowych? Mostki -nieee?? Raczej przedmuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.11.2008 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 A praktycznie? jednak niema spoiny moze ktos kto stawia z ytongu sie wypowie. ... gdybym tak nie czytał i nie słuchał różnych mądrali to miałbym dom z Maxa i zakryłbym styropianem wszystkie mostki i przede wszystkim miałbym święty spokój. I dachówkę dałbym, jaką bym chciał... Przestrzegam innych, wybierajcie to co sprawdzone przez wieki a nie dajcie eksperymentować na sobie! temat YTONG- niech go diabli wezmą!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ZW 18.11.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 ... Mówimy o produkcie Ytonga a nie o bloczku z betonu komórkopodobnego. Jest parę osób na forum pałających jakąś niezrozumiała jak dla mnie nienawiścią do ytonga... No cóż ja mam dom z "betonu komórkopodobnego" Nie "pałam nienawiścią do Ytonga". To ludzie prawiący takie dyrdymały ośmieszają zarówno ten produkt jak i siebie samych. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 18.11.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 ... Mówimy o produkcie Ytonga a nie o bloczku z betonu komórkopodobnego. Jest parę osób na forum pałających jakąś niezrozumiała jak dla mnie nienawiścią do ytonga... No cóż ja mam dom z "betonu komórkopodobnego" Nie "pałam nienawiścią do Ytonga". To ludzie prawiący takie dyrdymały ośmieszają zarówno ten produkt jak i siebie samych. pozdrawiam No to co ja mam powiedzieć- ściany z suporka. Wstyd, oj wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 18.11.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 ja też, nie dość że pasywny ma być to jeszcze z jakiegoś suporexu i to jeszcze na zwykłą zaprawę cementową. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 18.11.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Widzę że z upływem lat ubyło (niestety) także kultury w wypowiedziach niektórych albo to zwykła "polska zawiść". No cóż takie czasy. A tak na marginesie to do 70% ciepła ucieka przez dach - prawa fizyki nie zmienisz, stąd tego typu dywagacje o murach są wyłącznie przerostem formy nad treścią. A to ci Nadaje się do Złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 18.11.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Rety, miało być o "szparach", a znowu jest o "wyższości" Po tej deklaracji: ...ja mam zamiar zrobic sciane z ytongu24cm plus styropian 15cm co sadzicie bedzie ok? temat nie istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 18.11.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 revalidon nie wiem jak ale żeś ni zgarnął posta W ramach wyjaśnienia - NIGDY NIC NIE MIAŁEM DO YTONGA (aż do momentu gdy chciałem go kupić ale to awersja nie do marki czy produktu ale do handlowców - Podobnie ma się sprawa z PREFABET-em) ale generalnie nigdy nie zgodzę się z pewną butą panującą na tym forum wywyższającą pod nieboskłon produkty XELL-i. Owszem zawsze liczy się czystość technologiczna ale obecnie główne duże zakłady produkcyjne mają produkty bardzo porównywalne Wracając do tematu Czy podczas murowania ytongu piurowpust nie powstaja mostki termiczne na łączeniach pionowych napiszę jeszcze raz Generalnie teoretycznie NIE - no chyba że ci murarze coś spartolą ale to już inna inszość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts