Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ytong spoiny pionowe

Recommended Posts

Zwykły BK klasy 600 na pełne spoiny (pionowe i poziome) rozwiązanie i tańsze i lepsze

Dokładnie tak mam :D

Wykonawca miał mi przywieźć Solbet 24 z pióro wpustem a przywiózł jakiś CIS , z tego co czytam wcale gorzej nie będzie, a przez spoiny pionowe pewnie i lepiej :wink:

Zwykły BK klasy 600 na pełne spoiny (pionowe i poziome) rozwiązanie i tańsze i lepsze

Dokładnie tak mam :D

Wykonawca miał mi przywieźć Solbet 24 z pióro wpustem a przywiózł jakiś CIS , z tego co czytam wcale gorzej nie będzie, a przez spoiny pionowe pewnie i lepiej :wink:

Cis "robi" bardzo przyzwoity bk 8)

A praktycznie? jednak niema spoiny moze ktos kto stawia z ytongu sie wypowie.

... gdybym tak nie czytał i nie słuchał różnych mądrali to miałbym dom z Maxa i zakryłbym styropianem wszystkie mostki i przede wszystkim miałbym święty spokój. I dachówkę dałbym, jaką bym chciał... Przestrzegam innych, wybierajcie to co sprawdzone przez wieki a nie dajcie eksperymentować na sobie!

temat

YTONG- niech go diabli wezmą!!!

Gość ZW
... Mówimy o produkcie Ytonga a nie o bloczku z betonu komórkopodobnego.

Jest parę osób na forum pałających jakąś niezrozumiała jak dla mnie nienawiścią do ytonga... :lol:

No cóż ja mam dom z "betonu komórkopodobnego"

Nie "pałam nienawiścią do Ytonga". To ludzie prawiący takie dyrdymały ośmieszają zarówno ten produkt jak i siebie samych.

pozdrawiam

... Mówimy o produkcie Ytonga a nie o bloczku z betonu komórkopodobnego.

Jest parę osób na forum pałających jakąś niezrozumiała jak dla mnie nienawiścią do ytonga... :lol:

No cóż ja mam dom z "betonu komórkopodobnego"

Nie "pałam nienawiścią do Ytonga". To ludzie prawiący takie dyrdymały ośmieszają zarówno ten produkt jak i siebie samych.

pozdrawiam

No to co ja mam powiedzieć- ściany z suporka.

Wstyd, oj wstyd :oops: :oops: :oops:

Widzę że z upływem lat ubyło (niestety) także kultury w wypowiedziach niektórych albo to zwykła "polska zawiść". No cóż takie czasy. A tak na marginesie to do 70% ciepła ucieka przez dach - prawa fizyki nie zmienisz, stąd tego typu dywagacje o murach są wyłącznie przerostem formy nad treścią.

A to ci :D Nadaje się do Złotych :)

revalidon nie wiem jak ale żeś ni zgarnął posta :D

W ramach wyjaśnienia - NIGDY NIC NIE MIAŁEM DO YTONGA (aż do momentu gdy chciałem go kupić ale to awersja nie do marki czy produktu ale do handlowców - Podobnie ma się sprawa z PREFABET-em) ale generalnie nigdy nie zgodzę się z pewną butą panującą na tym forum wywyższającą pod nieboskłon produkty XELL-i. Owszem zawsze liczy się czystość technologiczna ale obecnie główne duże zakłady produkcyjne mają produkty bardzo porównywalne

Wracając do tematu

Czy podczas murowania ytongu piurowpust nie powstaja mostki termiczne na łączeniach pionowych

napiszę jeszcze raz Generalnie teoretycznie NIE - no chyba że ci murarze coś spartolą ale to już inna inszość