mkzibi 15.11.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Witam. Mam mały problem. Kupiłem dom do wykończenia, który stał jakieś 10 lat. Poprzedni właściciel przerwał budowę raptownie i teraz mam w garażu 15 worków 50 kg skamieniałego cementu oraz 13 worków 30 kg wapna gaszonego. Zastanawiam się co z tym zrobić. czy ma ktoś jakis pomysł na zagospodarowanie takiego "majątku"? Mozna coś z tym zrobić czy poprosu zamówić kontener i wywieźć na śmietnik za co zapłacę sporo bo wysypisko nie przyjmuje tego tak sobie tylko żąda większej opłaty. Wapno nie skamieniało a cement ledwo da się kruszyć na grubsze kawałki. Może jakies pmysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 15.11.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Wapno do balii można chyba zalać wodą i niech się lasuje (piszę "chyba", bo nie jestem pewna) .A tak serio, to chyba jest na workach jakiś termin przydatności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 15.11.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Wapno nadaje się do uszlachetnienia gleby (jeśli jest kwaśna). Wyrzucać szkoda. Jeśli sam nie potrzebujesz to można popytać po okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 15.11.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Zbrylony cement jako gruz.N.p. na fundament pod słupki ogrodzeniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.11.2008 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 ... Może jakies pmysły? wapno sprzedaj, a cement rozdaj ubogim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkzibi 16.11.2008 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 ... Może jakies pmysły? wapno sprzedaj, a cement rozdaj ubogim A czy taki skamieniały cement moge dać jako podłoże po polbruk? Czy wapno nie zepsuło się przez tak długi czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosh 17.11.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Pewnie się ubawicie.... Jakiś rok temu, wieczorami po pracy, żeby nie cierpieć na brak zajęcia, przy piwku, mieliłem taki cement starym elektrycznym młynkiem do kawy i tym cementem tynkowałem piwnicę. Na razie się to wszystko trzyma... Mam jeszcze jeden worek tylko większy młynek by się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 17.11.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 to była jakaś kara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 17.11.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Ja już się ubawiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamol 17.11.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Pewnie się ubawicie.... Jakiś rok temu, wieczorami po pracy, żeby nie cierpieć na brak zajęcia, przy piwku, mieliłem taki cement starym elektrycznym młynkiem do kawy i tym cementem tynkowałem piwnicę. Na razie się to wszystko trzyma... Mam jeszcze jeden worek tylko większy młynek by się przydał Genialne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L.E.FemFem 17.11.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Pewnie się ubawicie.... Jakiś rok temu, wieczorami po pracy, żeby nie cierpieć na brak zajęcia, przy piwku, mieliłem taki cement starym elektrycznym młynkiem do kawy i tym cementem tynkowałem piwnicę. Na razie się to wszystko trzyma... Mam jeszcze jeden worek tylko większy młynek by się przydał Janosh, mi trochę zamokło i się zbryliło. Jakbyś reflektował na długie jesienne wieczory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawiejakinzynier 17.11.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 ja takiego cementu użyłem do zapchania dziury w ziemi na placu po szkodach górniczych- na razie daje rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosh 18.11.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 A zapomniałem dodać, ze ten młynek nie miał tej pokrywki-pojemniczka i mieściło się tylko kilka bryłek...Znajoma dała mi potem drugi kompletny to wypróbuje tej zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek_w 19.11.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 A zaparzałeś ten cement po turecku czy do przelewowego ekspresu Ledwo mi monitor wytrzymał atak śmiechu Ale na poważnie, też mam 2 worki cementu, ale nie mam aż takiego zacięcia by go mielić. Będzie zapchajdziurą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 19.11.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 A zapomniałem dodać, ze ten młynek nie miał tej pokrywki-pojemniczka i mieściło się tylko kilka bryłek...Znajoma dała mi potem drugi kompletny to wypróbuje tej zimy Tak to zaproś jeszcze świstaki ( te od sreberek) będzie Wam raźniej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosh 19.11.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Ja bardzo lubię mieć zajęcie więc nie ma dnia żebym czegoś nie robił ale najtrudniejszy jest okres jesienno-zimowy - szybko ciemno,zimno. A w piwnicy piec więc cieplutko, cement zawadzał bo piwniczka niewielka i tak zaświtało... A że to było pierwsze w życiu tynkowanie. To jak z modelarstwem - też się siedzi i dłubie wieczorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkzibi 08.01.2009 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 A może komuś potrzeby taki cement i wapno? oddam za darmo. Jestem z Gdańska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zavadcoff 08.01.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Witam, W tamtym roku miałem podobny problem z cementem. Był zbrylony, ale w wielkich męczarniach nadawał się do wyrabiania w betoniarce, gdyż był zbrylony przede wszystkim po zewnętrznej strony paczek. Środek był w miarę. Oczywiście, na posadzki do miksokreta nie nadawał się, więc wystawiłem go na allegro. W ciągu jednego dnia pojawił się chętny, który miał setki ogrodzenia do wykonania i jemu taki cement pasował do obsadzania słupków w ziemi. Przyjechał przyczepą na dwa razy i całość zabrał. Gdyby mi się nie udało jego sprzedać (po cenie prawie równej "oddać"), to pewnie wylądowałby pod kostką brukową. Na pewno zagęszczarka by sobie z nim poradziła Jednak nie miałem go gdzie składować, więc się pozbyłem. Pozdrawiam PAweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkzibi 15.01.2009 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Wyobraźcie sobie że dałem ogłoszenie żeby ktoś zabrał to wszystko za 1 zł i telefony się urywają. Może jednak ten cement na coś sie przydaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zavadcoff 15.01.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Teraz żona mi przypomniała, że my za nasz dostaliśmy 300PLNPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts