marcin_p72 15.11.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Kilka tygodni temu wreszcie wprowadziłem się do mieszkania w przedpokoju mam płytki gresowe, są strasznie śliskie ktoś mi powiedział że należy je umyć i zaimpregnować wtedy będzie wszystko ok... Czym to zrobić czy ktoś może mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 16.11.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Czy to jest gres polerowany? Jeśli tak polecam HG - ochrona przed plamami; w moim odczuciu po imregnacji gres jest też mniej śliski. Widziałam że hg ma też specjalny preparat antypoślizgowy ale nie wiem czy się do gresu nadaje. Ogólnie często polecane są środki firmy hg i sopro, może znajdziesz coś odpowiedniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_p72 16.11.2008 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 tak mam polerowany gres. Fliziarz mi powiedzial ze jest pokryty jakims woskiem i ze trzeba go jakos wymyc (zdrapac) i ze jesli tego nie zrobie to beda jakies plamy wyskakiwac? czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 16.11.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Mój gres akurat nie był pokryty woskiem ale fakt to trzeba zmyć i dziewczyny polecały tu na forum proszek cytrynowy do szorowania z Tesco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_p72 16.11.2008 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 no to czas wybrać się do tesco jak to dobrze, że mam niedaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaSławek 16.11.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Ja też mam jasny gres polerowany. Za kilka dni będzie położony. I tak się zastanawiam czy ten paskudny wosk lepiej zszorować przed czy po fugowaniu ??? Aż mnie ciarki przechodzą na myśl o doczyszczeniu ok. 70 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 16.11.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Z tego co mi wiadomo, czyszczenie i impregonwanie gresu należy wykonać przed fugowaniem. Chodzi chyba przede wszystkim o to, żeby gres był zabezpieczony zanim fuga mogłaby go poplamić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaSławek 16.11.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Też tak myślałam, ale koleżanka wyczyściła gres, a następnie zaimpregnowała - zapomniała jednak o cokołach. I co się okazało.... fuga kosmicznie zaplamiła jej płytki, a z cokołów zeszła bez śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_p72 16.11.2008 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 o cholera ja juz mam fugi polozone, no nic jutro bede testowac. Zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 17.11.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Gresy- wszystkie trzeba impregnować! maja niepozamykane pory czy jakoś tam My impregnowalismy przed polozeniem, nic nie włazi , nie ma plam, a niejedno już sie wylało.... gres bialutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 17.11.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Okazuje się że nie wszystkie gresy są pokryte woskiem, np.: Nowa Gala nie pokrywa woskiem /informacja producenta/, więc wystarczy normalnie wyczyścić i zaimpregnować. Więc przed zabraniem się do szorowania cud proszkiem z Tesco lepiej dowiedzieć się u producenta płytek czy nasza praca będzie miała jakikolwiek sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_p72 17.11.2008 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 w sumie masz racje - choc gosc ze sklepu w ktorym kupowalem wspominal ze chyba jest pokryty woskiem i dlatego jest taki sliski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 20.11.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Jeśli jest to produkt polski to lepiej skontaktować się z producentem. Ze swojego doświadczenia też stwierdziłem że sprzedawcy raczej nie mają 100% pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_p72 20.11.2008 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 no właśnie się skontaktowałem ze sprzedawcą a on niestety nie jest pewien... no cóż wydaje mi się że chyba jest wosk - a czy da się to jakoś rozpoznać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts