klimaw 16.11.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Wystarczy, że będą robione z półproduktów pochodzących z Chin, np. z blachy, która w dodatku w Hoermannie nie jest ocynkowana. Kolego - widzę że ukochałeś swoją bramę Normhstala i każda inne jest beee - nie martw się - prawie każdy z nas hołubi co swoje - inne krytykując ... Przyjedź i do mnie - pooglądasz , pomacasz - u mnie Hormann od 2 lat - oczywiście blacha ocynk - a czy robiona w Chinach czy nie - tego nie wie nikt - tego nie wiesz nawet Ty czy Twoja brama nie jest zrobiona z Chińskiego syfu - bo to co Ci powiedział sprzedawca było dokładnie tym co chciałeś usłyszeć ... Kolego - nie ukochałem "swojej" bramy, bo po pierwsze nawet jej jeszcze nie zamówiłem, po drugie mam inne preferencje. Wymagam tylko podawania rzetelnej informacji. Sam do niedawna stałem jeszcze przed wyborem i, jak pisałem wyżej, po gruntownym zbadaniu materii doszedłem do wniosku, że będzie to Normstahl, który wg mojej subiektywnej oceny ma najlepszą ofertę. Atak posiadaczy bram Hoermanna na moją skromną osobę sugeruje jednak, że to oni je ukochali i będą bronić do upadłego. Ani słowem nie stwierdziłem że Normstahl jest zły-może jest dobry.Mam bramę już 4 lata i wtedy byłem w tym temacie oblatany. Chodzi o to byś nie wprowadzał ludzi w błąd i nie sugerował , że Hormann to g...no. , bo tak nie jest.Sama gwarancja 10 lat też coś mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 16.11.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 (...) Atak posiadaczy bram Hoermanna na moją skromną osobę sugeruje jednak, że to oni je ukochali i będą bronić do upadłego. Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 16.11.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 To wycena mojej bramy - zamontowana pod koniec sierpnia - narazie działa ok.Brama garazowa NORMSTAHL G60, segmentowa, izolowana 42mm !, zloty dab, struktura blachy woodgrain!!!, o wymiarach w otworze 4000 x 2125 + automat + montaz: 4540 zl + vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 16.11.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Chodzi o to byś nie wprowadzał ludzi w błąd i nie sugerował , że Hormann to g...no. , bo tak nie jest.Sama gwarancja 10 lat też coś mówi. Autorowi wątku przekazałem swoje doświadczenia w drodze prowadzącej mnie do takiego wyboru. Z mojej wypowiedzi łatwo wywnioskować, że bramy Hoermanna były również przedmiotem mojego zainteresowania, lecz z wielu względów wybór padł na innego producenta. Czy to jest sugerowanie kiepskiej jakości bram Hoermanna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 16.11.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 (...) Atak posiadaczy bram Hoermanna na moją skromną osobę sugeruje jednak, że to oni je ukochali i będą bronić do upadłego. Dobre I jak widać prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 16.11.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Chodzi o to byś nie wprowadzał ludzi w błąd i nie sugerował , że Hormann to g...no. , bo tak nie jest.Sama gwarancja 10 lat też coś mówi. Autorowi wątku przekazałem swoje doświadczenia w drodze prowadzącej mnie do takiego wyboru. Z mojej wypowiedzi łatwo wywnioskować, że bramy Hoermanna były również przedmiotem mojego zainteresowania, lecz z wielu względów wybór padł na innego producenta. Czy to jest sugerowanie kiepskiej jakości bram Hoermanna? Pczytaj swoje poprzednie posty które jawnie sugerują niską jakość Hormanna ( a nie Hoermanna ). W związku z użytkowaniem czteroletnim tej bramy mogę cos powiedzieć , a nie tak jak ty na podstawie reklamówek i pomacania u sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 16.11.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Pczytaj swoje poprzednie posty które jawnie sugerują niską jakość Hormanna ( a nie Hoermanna ). Sugerują niższą jakość w stosunku do wybranego przeze mnie Normstahla. Jest to moja subiektywna ocena, którą nikt nie musi się kierować. P.S. Zadziwiające. Jesteś bliskim sąsiadem właściciela marki i nawet nie znasz zasad ich pisowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 16.11.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Pczytaj swoje poprzednie posty które jawnie sugerują niską jakość Hormanna ( a nie Hoermanna ). Sugerują niższą jakość w stosunku do wybranego przeze mnie Normstahla. Jest to moja subiektywna ocena, którą nikt nie musi się kierować. P.S. Zadziwiające. Jesteś bliskim sąsiadem właściciela marki i nawet nie znasz zasad ich pisowni. Ja napisałem prawidłowo Hormanna jako spolszczenie Hormann gdzie powinno być jeszcze zamiast polskiego "o" niemieckie"o umlaut"-jak wiesz o co chodzi. Ty napisałeś Hoermanna co w ogóle się kupy nie trzyma -ni z angielska ni z niemiecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 16.11.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Ja napisałem prawidłowo Hormanna jako spolszczenie Hormann gdzie powinno być jeszcze zamiast polskiego "o" niemieckie"o umlaut"-jak wiesz o co chodzi. Ty napisałeś Hoermanna co w ogóle się kupy nie trzyma -ni z angielska ni z niemiecka. Bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 16.11.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Ja napisałem prawidłowo Hormanna jako spolszczenie Hormann gdzie powinno być jeszcze zamiast polskiego "o" niemieckie"o umlaut"-jak wiesz o co chodzi. Ty napisałeś Hoermanna co w ogóle się kupy nie trzyma -ni z angielska ni z niemiecka. Bez komentarza. Sugerujesz że Hormann jest błędnie przeze mnie pisane? To jak być powinno-uchyl rąbka tajemnicy. Jak nie to niech ten kto to czyta wrzuci sobie w google Hormann i zobaczy co uzyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 16.11.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Ja napisałem prawidłowo Hormanna jako spolszczenie Hormann gdzie powinno być jeszcze zamiast polskiego "o" niemieckie"o umlaut"-jak wiesz o co chodzi. Ty napisałeś Hoermanna co w ogóle się kupy nie trzyma -ni z angielska ni z niemiecka. Bez komentarza. Sugerujesz że Hormann jest błędnie przeze mnie pisane? To jak być powinno-uchyl rąbka tajemnicy. Jak nie to niech ten kto to czyta wrzuci sobie w google Hormann i zobaczy co uzyska. Czyli to była moja sugestia? klimaw napisał: Pczytaj swoje poprzednie posty które jawnie sugerują niską jakość Hormanna ( a nie Hoermanna ). Odpowiem Ci słowami Franz'a Maurer'a: Nie chce mi się z Tobą gadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 16.11.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Ja napisałem prawidłowo Hormanna jako spolszczenie Hormann gdzie powinno być jeszcze zamiast polskiego "o" niemieckie"o umlaut"-jak wiesz o co chodzi. Ty napisałeś Hoermanna co w ogóle się kupy nie trzyma -ni z angielska ni z niemiecka. Bez komentarza. Sugerujesz że Hormann jest błędnie przeze mnie pisane? To jak być powinno-uchyl rąbka tajemnicy. Jak nie to niech ten kto to czyta wrzuci sobie w google Hormann i zobaczy co uzyska. Czyli to była moja sugestia? klimaw napisał: Pczytaj swoje poprzednie posty które jawnie sugerują niską jakość Hormanna ( a nie Hoermanna ). Odpowiem Ci słowami Franz'a Maurer'a: Nie chce mi się z Tobą gadać... Po prostu nie potrafisz się przyznac do błędu a to ludzka rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 16.11.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Ja napisałem prawidłowo Hormanna jako spolszczenie Hormann gdzie powinno być jeszcze zamiast polskiego "o" niemieckie"o umlaut"-jak wiesz o co chodzi. Ty napisałeś Hoermanna co w ogóle się kupy nie trzyma -ni z angielska ni z niemiecka. Bez komentarza. Sugerujesz że Hormann jest błędnie przeze mnie pisane? To jak być powinno-uchyl rąbka tajemnicy. Jak nie to niech ten kto to czyta wrzuci sobie w google Hormann i zobaczy co uzyska. Czyli to była moja sugestia? klimaw napisał: Pczytaj swoje poprzednie posty które jawnie sugerują niską jakość Hormanna ( a nie Hoermanna ). Odpowiem Ci słowami Franz'a Maurer'a: Nie chce mi się z Tobą gadać... Po prostu nie potrafisz się przyznac do błędu a to ludzka rzecz. Przyznaję - prowadzenie dialogu z Tobą było błędem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 16.11.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Przyznaję - prowadzenie dialogu z Tobą było błędem. Ja tak nie uważam - zawsze się uczymy ale na temat pisowni jakoś milczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emqwadrat 16.11.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 No i się na siebie obrazili.... ...............ale zaraz mi się dostanie....!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 16.11.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Umlaut (dosłownie: przegłos) to zmiana brzmienia samogłoski spotykana w językach germańskich. Umlaut w języku niemieckim Zgodnie z transkrypcją z alfabetu niemieckiego na inne łacińskie, umlauty są zastępowane przez dodanie litery "e" po literze ze znakiem diakrytycznym oznaczającym umlaut, czyli: ä - ae ö - oe ü - ue np. Müller -> Mueller Równolegle do pisowni z wykorzystaniem liter ä, ü, ö występują słowa zawsze pisane przez ae, ue, oe - dotyczy to przede wszystkim niektórych nazwisk (np. Goethe, równoległe postacie Schröder i Schroeder). Źródło: Wikipedia I to by było na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 16.11.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Umlaut (dosłownie: przegłos) to zmiana brzmienia samogłoski spotykana w językach germańskich. Umlaut w języku niemieckim Zgodnie z transkrypcją z alfabetu niemieckiego na inne łacińskie, umlauty są zastępowane przez dodanie litery "e" po literze ze znakiem diakrytycznym oznaczającym umlaut, czyli: ä - ae ö - oe ü - ue np. Müller -> Mueller Równolegle do pisowni z wykorzystaniem liter ä, ü, ö występują słowa zawsze pisane przez ae, ue, oe - dotyczy to przede wszystkim niektórych nazwisk (np. Goethe, równoległe postacie Schröder i Schroeder). Źródło: Wikipedia I to by było na tyle. Czyli w Polsce sprzedano mi HOERMANNA-super.Jakoś na bramie mam napisane coś innego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 16.11.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 No i się na siebie obrazili.... ...............ale zaraz mi się dostanie....!!!!! Ja się na nikogo nie obrażam.Ważne , że brama chodzi OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 16.11.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Czyli w Polsce sprzedano mi HOERMANNA-super.Jakoś na bramie mam napisane coś innego. Pozdrawiam Nie sugeruj się napisami. Pewien facet uwierzył w to, co było napisane kredą na drewnianym płocie i potem długo drzazgi wyjmował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamol 16.11.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Fascynująca wymiana opinii na temat bram...Dzięki wam chyba już wiem, co wybiorę...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts