Ineso 15.11.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Bardzo proszę o pomoc i podzielenie się doświadczeniem! Mam zamówione szafki do kuchni z półką nad lodówką, w której ma stac mikrofala. Generalnie myślałam o najprostszym modelu, byle by podgrzewał, to wystarczy (i był tani:)). Kolor srebrny/inox/itp. bo lodówka taka. W sumie nawet się zbytnio nie rozglądałam, bo nie przewidziałam kłopotów w tym względzie. Kuchnia bedzie gotowa za 2 tyg, ja dziś wypatrzyłam sobie w promocji Media ładną Amicę, wchodze na stronę producenta i czytam, że ponad górna krawędzią mikrofali ma byc 30 cm luzu!!! No cóż - u mnie nad półka jest szafka, więc nie ma takiej opcji. Popatrzyłam jeszcze na dwa inne modele i też conajmniej 20 cm. Moje pytanie: czy każdy model wymaga takiego luzu nad? jak ktoś ma taki stojacy w szafce to bardzo prosze o info/ zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 15.11.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Nad moją mikrofalą mamy tylko 2 cm(!) luzu i przez 2 lata użytkowania nic się nie stało. Faktem jest, że nie jest używana do pracy ciągłej, tylko odgrzanie czegoś, przyrządzenie popcornu i takie tam. Dzisiaj odgrzewaliśmy szpinak, pracowała 2 razy po 7 minut - spox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ineso 15.11.2008 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Ale myślisz, że to taki model czy tez że te ostrzeżenia o wymaganej przestrzeni to tak dla picu? Moi rodzice tez mają mikrofale wciśnietą w półkę, ale nikt nie pamięta czy czytał instrukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 15.11.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 ...Moi rodzice tez mają mikrofale wciśnietą w półkę, ale nikt nie pamięta czy czytał instrukcję Ja też jej nie czytałem Nie czytałem tez instrukcji obsługi mojego samochodu Słuchaj Rodziców (pewnie są w moim wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gogdi 16.11.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 No bez przesady... Zalezy co będziesz w tej mikrofali robić. Dwugodzinne opiekanie kaczki pewnie wymaga przestrzeni nad i obok kuchenki. Ale talkie tam zwykłe 2 minutki na mocy 60%...U mnie kuchenka ma może z 5 cm luzu i dziala już 6 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrekaa 17.11.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Między mikrofalą powinno byc trochę wolnego miejsca, ale u siebie mam dosyć prosta, ale porządną kuchenkę Mpm i od ok 1.5 roku chodzi bez awarii i bez problemu. I dosyć często kładę jakieś gazety czy coś podobnego na wierzch. Odległość od wiszącej szafki to mniej więcej 5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 22.11.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 u nas mikrofala stoi w zaprojektowanej wnęce mebli kuchennych i jest moze 1cm luzu u góry a moz emniej. Od 4 lat nic sie z nią nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 08.03.2009 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Podnoszę Chcę kupić sobie jakąś fajną mikrofalę, ale nie chce mi się przepłacać za modele do zabudowy. Myślę o wolnostojącej, bo na razie inna nie wchodzi w grę, ale będę chciała ją w przyszłości wstawic do zabudowy, jak będę miec większą kuchnię, tym bardziej że sporo osób tak ma i jest ok (a jak się jednak zepsuje, to sobie kupię drugą, bo w cenie takiej do zabudowy kupie dwie wolnostojące nieźle wyposażone). Ma ktoś jeszcze takie rozwiązanie, jaki to sprzęt, może ktoś ma fotke, jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreikainnen 15.03.2009 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Jeśli mam być szczery nie mam zwyczaju robienia zdjęć urządzeń w kuchni (może jest to spowodowane, że ma się czym specjalnie chwalić ) Co do wstawianie mikrofali ja u siebie mam zaledwie parę cm luzu i nie było problemu, ale pamiętaj, że choć trochę zapasu musi być, żeby jakakolwiek wentylacja była. A stoi u mnie chyba jeden z prostszych modeli wyposażonych w funkcje grilla (niedawno przekonałem się do tej opcji) dokładnie WD-800ESL20-SP2 i jak na razie do moich zastosowań wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 16.03.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Ja trochę pogrzebałam w necie i chyba będę chciała taką z grillem kwarcowym i funkcją opiekania, bo sporo osób tą funkcję chwaliło, a nie mam pewności czy sam grill tak ładnie opieka ze wszystkich stron? A w jakiej szafce masz tą mikrofalę, w słupku z piekarnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreikainnen 16.03.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 A słyszałem, jak fundusze pozwalają można brać co do piekarnika to zupełnie inna bajka, mikrofala ma taką specjalna wnękę, niby miało być do zabudowy, a wyszło jak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 16.03.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Miała być poczatkowo jakaś prosta, ale w końcu nie kupiliśmy. Po paru latach pomysł na mikrofalę wrócił, a ponieważ mamy w planach budowę domu, więc coś trochę lepszego wymyśliłam, żeby nie kupować później następnej A u Ciebie to już kompletnie nie mogę sobie wyobrazić jak to wyglada, namieszałeś mi w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts