restek 15.11.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Witam jestem nowy wiec nie wiem czy to dobry dział. Mam problem bo na 2 pietrze w lazience slabo leci mi woda z kranu. Problem dotyczy ciepłej wody bo zimna leci dobrze, wiecie moze czego to wina i jak mozna temu zaradzic bez kucia i wymiany rur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazio 17.11.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Rozumiem że mieszkasz w bloku, czy sąsiedzi wyżej korzystający z tego samego pionu nie mają takich problemów? Jeżeli nie to najpierw posprawdzaj wszystkie zawory. Nie ma co kuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosh 20.11.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 U mnie w zaworze w środku baterii, tam gdzie przepływa ciepła woda osadza się co jakiś czas kamień i zatyka przepływ i trzeba raz w roku wyczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazio 20.11.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Dodatkowym problemem baterii jest niszczenie uszczelek zaworów ciepłej wody. Wykonywane z nieodpowiedniego materiału który nie wytrzymuje wysokich temperatur. Nie tyczy sie to oczywiście baterii z wyższej półki. Jeli chodzi o kamienie i osady - norma, wina wodociągów, jakości wody i sposobu jej uzdatnienia. Można na instalacji założyć filtr oszczędzając tym samym baterie. U mojej teściowej na wsi ilość osadów w wodociągu jest taka, że nia nadanżali oczyszczaść filtr i wymieniać uszkodzony wodomierz. Wkońcu przeszli na ryczałt, bo wodomierze działały jak i kiedy chciały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 20.11.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 A w jaki sposób podgrzewasz wodę. Może to ustrojstwo ma zbyt małą moc i żeby uzyskać zadaną temperaturę musi zmniejszyć przepływ wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts