MamKostkeRubika 15.11.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Witam, Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć w jaki sposób zrobić niewidoczny mechanizm przesuwu ścianki (np. płyty lakierowanej MDF) maskującej wnękę w ścianie? Rozmiar plyty to 0.8-1m na 1.6m. Myślałem o jakiś rolkach, ale to wymaga listwy prowadzącej wybiegającej poza obrys maskowanego otworu, więc odpada. Myślę raczej o jakis solidnych wałkach prowadzących w płycie i łożyskach (ciernych/liniowych) przymocowanych do ściany. Ale czy to się da zrobić za jakieś sensowne pieniądze? Byłbym wdzięczny za pomysły/porady. A gdyby jeszcze do tego ktoś podpowiedział jak zrobić napęd na pilota, to padnę na kolana z wdzięczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 17.11.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam, Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć w jaki sposób zrobić niewidoczny mechanizm przesuwu ścianki (np. płyty lakierowanej MDF) maskującej wnękę w ścianie? Rozmiar plyty to 0.8-1m na 1.6m. Myślałem o jakiś rolkach, ale to wymaga listwy prowadzącej wybiegającej poza obrys maskowanego otworu, więc odpada. Myślę raczej o jakis solidnych wałkach prowadzących w płycie i łożyskach (ciernych/liniowych) przymocowanych do ściany. Ale czy to się da zrobić za jakieś sensowne pieniądze? Byłbym wdzięczny za pomysły/porady. A gdyby jeszcze do tego ktoś podpowiedział jak zrobić napęd na pilota, to padnę na kolana z wdzięczności Jak padniesz to ci powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 17.11.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 a coś ala drzwi chowające się z ściane??prowadnice są wtedy w ścianie a drzwi po przesunięciu całkowicie się chowają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MamKostkeRubika 18.11.2008 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 a coś ala drzwi chowające się z ściane??prowadnice są wtedy w ścianie a drzwi po przesunięciu całkowicie się chowają... Akurat mi chodzi o panel na ścianie, a nie w ścianie. Wyobrażam sobie ładnie polakierowaną płytę, która praktycznie w niezauważalnym stopniu odstaje od ściany, coś jak obraz wiszący na ścianie. Lekko przesuwając ją w bok, odsłaniamy głęboką wnękę a tam... Tadam! Flaszki A co do poprzedniego maila: padłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 19.11.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 więc może wstaw zdjecie tej wneki a raczej sciany w której ta wneka jest, bo bez tego jakos cięzko sie skupić i cos madrego wymyslec, a pomysły mam hoho U mnie np. jest sciana krecona na której wisiec bedzie TV , możesz ja zobaczyc w galerii zdjec uzytkiwników.***neptun jaszczurki*** pozdro. Padłes? serio ? bo jak nie to..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MamKostkeRubika 20.11.2008 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Zdjęć nie ma, bo jeszcze nie ma wnęki Idea jest taka - dwa stykające się panele A i B w proporcjach ok. 2/6:4/6, na większym przymocowanym na stale wisieć ma LCD centralnie w stosunku do połączonych paneli, więc troche będzie zachodzić na panel mniejszy. A właśnie panel mniejszy ma być odsuwany w bok, aby odsłonić kryjącą się za nim wnękę pełniącą funkcję barku. Na powyższe rozwiązanie copyright sobie zastrzegam ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 22.11.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 wybacz ale nie umiem sobie tego wyobrazic moze po prosu na wnece zamontuj suwane drzwi-scianke która bedzie sciana dla tv, a maskownica dla barku? hmm u mnie jest tez wneka miala sluzyc jako kryjówka na tv, ale wyszla inna koncepcja z drzwiami i teraz nie mozge zrealizowac swego planu, a mial wisiec obraz ktory suwałby sie do góry, wiec tez musze cos wymyslec, mam na razie czas, bo na nowy tv nie ma kaski.... http://images26.fotosik.pl/290/2bd9a80e72e95668m.jpg moze wlasnie takie ''drzwi'' oczywiscie nie szklane mogłyby sluzyc za maskownicę?a jednoczesnie jako scianka dla tv? a tu moja innowacja tech przed http://images25.fotosik.pl/291/d3d2f22f948e09bbm.jpg po: http://images27.fotosik.pl/289/4b1aa6091870fa13m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 22.11.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 właśnie coś takiego wymyslił dzisiaj mój mąz aby mozna było taka jezdzącą scianka zakryć kuchnie która byłaby "otwarta" na salon - coś jak drzwi przesuwane w szafach, tylko jedna duza płyta umieszczona na prowadnicy chyba ( z racji wielkości u nas byłoby około 2,5 metra szerokości). Gdy kuchnia byłaby "otwarta" płyta znajdowałaby sie na 2,5 metrowej ścianie łazienki, gdy byłaby zamknieta ścianę cał abyłoby widaćNo własnie - czy da to sie inaczej niż na solidnej proadnicy zamontować ?? wyglądałoby to miej więcej takna tej płycie mogłaby być jakaś grafika - inny obraz - - w zalezności od wystroju salonu lub mathttp://img291.imageshack.us/img291/196/przesuwanascianaoddzielnz5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.11.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 na stronie Rust jest taka realizacja. Na Targówku w W-wie do obejrzenia na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MamKostkeRubika 23.11.2008 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 wybacz ale nie umiem sobie tego wyobrazic Może to pomoże? Pokazuje ideę. http://i36.tinypic.com/2pttj01.jpg http://i38.tinypic.com/334p760.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 23.11.2008 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Już kumam ale jak dla mnie te miejsce jest bez sensu barek za TV? tam pasuje pochować filmy DVD jakies płyty, ale barek? Chłopaku! lubisz ciepły alkohol? przeciez tv grzeje... A w ogóle nie bedzie wygodnie zginac się nad tą szafką, najlepiej postaw cos pod szafą o gł tej szafki i spróbuj siegnąc z półki wódeczkę No ale to tylko moje zdanie, jak facet sie na cos uprze to koniec Wneke bym zostawila, ale tak jak mówie na płyty, oszczędności pomyśl lepiej nad chłodziarka, sa takie specjalne na buteleczki tansza będzie , niż wykonanie takiego ''barku'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts