Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

aps 105 polo555

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam Polo!

Gratuluje wyboru projektu i postępów w pracach na budowie, aż miło popatrzeć. My budujemy APS 105 z piwnicą, dlatego też nie mamy kotłowni przy garażu dzięki czemu jest trochę większy. Zdecydowaliśmy się również na betonowy strop nad poddaszem i powiększenie łazienki na parterze kosztem spiżarni. Obecnie jesteśmy przed murowaniem poddasza i zastanawiam się jak to jest z tymi drzwiami balkonowymi od frontu, czy promień łuku musi mieć jakąś konkretną wartość, żeby poźniej nie płacić jakiś astronomicznych sum za drzwi, czy i tak każdorazowo takie drzwi robi się na zamówienie? W moim projekcie niestety nie ma takich danych. Pozdrawiam i życzę sukcesów.

• 9 months później...

• 2 weeks później...

Witaj POLO.

Jak dla mnie to BOMBA- wielkie gratulacje, zwłaszcza, że my dopiero jesteśmy na początku tej długiej drogi, ale każdy kiedyś zaczynał...

Okno połaciowe w pokoju nad salonem to z jakiego powodu?- było za ciemno???!??

i jeszcze jedno pytanie- jak użytkowanie garażu, czy macie tak jak w projekcie czy poszerzony, bo słyszałam głosy, że jest za wąski?

Trzumam kciuki za dalsze wykończeniówki i pozdr:)

witam ewa dzieki za mile slowa,jesli chodzi o pokoj to tam nie ma okna jest to okno na strychu wylaz,

a jesli chodzi o garaz to jak nie wylaliscie jeszcze fundamentu to poradze poszerzyc przynajmniej o 1 metr

i bedzie piekny garaz i wiecej miejsca w kotlowni bo jest troche ciasno pozdrawiam

Edytowane przez polo555

• 3 months później...
No Polo widze ze idziesz jak burza :)Schody piekne,domek na zewnatrz tez nabral wygladu ciekawa jestem jak oddzielisz wiatrolap od korytarza,czy pomysl z przeszkleniem jest nadal aktualny.Prosze o wiecej zdjec.Ja mam stan surowy bez stolarki i okien(kwiecien 2011) z tym ze buduje aps 2g

• 2 months później...