Mariusz1707 15.11.2008 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Razem ze szwagrem wykonaliśmy całą wykończeniówkę mojego domku GL 359. Ja w zasadzie bardziej asystowałem.Zaczynając od tynków / płyty g-k /, przez terakotę, glazurę, malowanie ...kończąc na ociepleniu.Trwało to od kwietnia do połowy września /typowy pracuś od godz. 8 rano do ok. 19-z krótką przerwą na kawę itp. Wszystko pod poziomicę, niemal idealnie.Piszę ten post, ponieważ słyszę i czytam co chwilę o spartolonej robocie, pseudo ,,fachofcach''.Z całej mojej walki z budową domu - stan surowy, instalacje jedynie szwagier stanął na wysokości zadania. Ktoś powie , że to po rodzinie - nic z tych rzeczy - po prostu solidny wykonawca. Teraz załapał się do pewnej firmy, gdzie zobaczył jak stary fachowiec kładzie terakotę na kleju o grubościok 5 cm !!! to mu aż się słabo robi . Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/111888-5-w-1-czyli-solidny-szwagier-z-suwa%C5%82k/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valana 16.11.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Na prawach offtopicznej dygresji- niedobrze mi się robi, gdy słyszę o "starych fachowcach", tych mitycznych tytanach kielni i młotka, którzy kiedyś to ho-ho, jak budowali i wykańczali, zaś dziś to sami partacze.Ja nigdy nie miałem okazji spotkać takiego starego fachowca. Za komuny widziałem wielu budowlańców, którzy u moich rodziców oraz sąsiadów i członków rodziny wykonywali rozmaite prace. Zawsze było to z łaski, za ogromne pieniądze i często- gęsto kiepsko (że o totalnym syfie, jaki po sobie pozostawiali, nie wspomnę).Dlatego nie widzę specjalnej różnicy między tym, co było kiedyś ("starymi fachurami") a tym, co jest dzisiaj ("młodzi partacze").Drżę tylko przed tym, co może być jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/111888-5-w-1-czyli-solidny-szwagier-z-suwa%C5%82k/#findComment-2813004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts