dominka 16.11.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Właśnie jak ją poprawnie wykonać? Ja mam balkon nad wykuszem i panowie od elewacji kazali zrobić obróbkę tak, żeby nachodziła na ścianę no i przykryła "czoło balkonu". Powiedzieli, że w przyszłości bez obróki mogą być problemy z balkonem i elewacją w tym miejscu. I tak też się stało, ale teraz podpatrzyłam w innych dziennikach, że obróbka jest tylko na części czoła balkonu ( u mnie na całości przez co nie mam styro), a reszta przykryta styropianem i ładnie zatynkowana. Czy powinnam zostawić tak jak jest, czy kazać poprawić?Balkon mam ocieplony styropianem od spodu i w przyszłości styro bedzie pod wylewką.Ale na "czole" balkonu tylko ta blacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 16.11.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 zobacz tu... http://forum.muratordom.pl/post2814385.htm?highlight=#2814385 najładniejsze opierzenie na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominka 16.11.2008 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Dzięki za link. Wykusz i obróbka wyglądają fajnie, tylko że..., mnie poinformowano, że obróbka ma być przed zrobieniem elewacji, oraz przed położniem hydroizolacji a nie po. Zupełnie inaczej niż ma Pablitoo. 1. obróka2. hydroizolacja3. styro4. wylewka5. folia w płynie6. gres Może obydwa rozwiązania są dopuszczalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 16.11.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Może narysuj o co chodzi, ale dwie uwagi: * obróbka pod hydroizolacją może powodować podciekanie pod hydroizolację...* zadaniem obróbki jest m.in. ochrona elewacji przed zaciekami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 16.11.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 można oróbką dać w warstwie hydroizolacji, tzn. pomiedzy jej warstwami, zatopioną, i wilk syty i owca cała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts