Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do użytkowników Robena

lido41

Recommended Posts

Witam !

moje pytanie kieruję przede wszystkim do tych, którzy posiadają dach Robena nieco dłużej niż rok, dwa... Czytając opinie na tym i innych forach spotkałem się ze stwierdzeniem, że po kilku latach na dachówce pojawiają się pęknięcia powłoki- tzw. pajączki. Trochę mnie to martwi, ponieważ chcę kupić Robena w kolorze antracyt i takie pęknięcia ew. mogłyby być na nim widoczne. Chętnie posłucham opinii użytkowników, bo muszę wreszcie zdecydować co położyć na dach??? A może lepiej nie kusić losu i zdecydować się na kolor miedziany - tu ew, pęknięcia nie będą tak widoczne..

pozdr :D

Tez mam Robena :) W kolorze miedzi. To o czym piszesz chyba było dane mi zauważyć na moim dachu, ale w kilku przypadkach jedynie. Moja dachówka też ma już chyba swoje lata. Rok produkcji 2001 i ten sam rok położenia :) Ale ogólnie trzyma się nieźle :) Mam porównanie z sąsiadem, który ma betonową z tych samych lat. Jego nie ma takiego koloru już jak moja...

Jedynym problemem jest moim zdaniem fakt, że niestety od strony północy, gdzie mało jest słońca złapał ją mech. Ale nie taki, że się trzyma i nie idzie go wyczyścić. To się da zrobić nawet wodą pod ciśnieniem, do czego przymierzam się w przyszłym roku. Ale pozostałe strony są w porządku.

Pzdr