wiciu2 16.11.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Mam nieużytkowe poddasze, bez stropu betonowego - sam rigips. Między belkami jest położone ok 20cm wełny. Do wysokości beli zostało jeszcze trochę miejsca. Chciałbym to jeszcze docieplić ale boję się, że jak położę kolejną warstwę wełny to za mocno się zbije i straci swoje właściwości (mam taki puszysty rockwoll). Zastanawiam się, czy nie byłoby warto dosypać na to kulek styropianowych co ładnie uszczelniłoby wszelkie łączenia i zakamarki. Co wy na to? Ktoś zastosował u siebie podobne rozwiązanie? Słyszałem, że tak się robi. To dobry pomysł? Jeśli tak, gdzie to kupić i czy warto... jakie koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 16.11.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 nie masz co się obawiaćMyślę że wełnie nic się nie stanieStyropian na poddaszu - mam może niesłusznie ale mieszane odczucia zwłaszcza jak pomyślę o lokalnych gryzoniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiciu2 16.11.2008 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 a ja mam nadzieję, że jak już styropian będzie w granulkach to żadna zabawa dla myszy, no bo chyba tego nie łykają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts