bolej1 16.11.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Witam Mam do wykonczenia poddasze nowe budownictwo. Legary 14x7 rozstaw okolo 80cm chce zastosowac plyte OSB na podloge 18mm i pytanie czy nie bedzie to za slaba konstrukcja? Cala konstrukcja jest zbita gwozdziami mysle nad tym jak ja wzmocnic moze takimi katownikami do konstrukcji drewnianych? Drugie pytanie: Miedzy legarami znajduje sie teraz welna mineralma okolo 17cm i czy ją zostawiac tam gdzie jest czy moze przelozyc ja pomiedzy krokwie?? to samo z folia paraszczelna znajduje sie miedzy legarami a podsufitka z OSB. Prosze o odpowiedz jutro ruszam z robota i nie wiem jakiej grubości plyty kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.11.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Nie bardzo rozumie co to napisałes, ale płyta OSB gr.18 mm podparta co 800mm bedzie sie za bardzo uginala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 16.11.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Nabij listwy poprzeczne co 50, 60 cm w zaleznosco od wymiarow plyt OSB.Nie wiem o co chodzi z folia para... czyli ze jest zle od samego poczatku ze chcesz cos zmieniac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolej1 16.11.2008 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Ppoprzeczki racja mozna dac ustywni to calosc lub moze grubsza plyte np 22? a co foli i ocieplenia w stropie to mysle ze strop nie powinien byc az tak docieplony bedzie przez to mniej cipla docieralo na poddasze dobrze rozumuje? folia ma kolor szary powinna tam zostac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 17.11.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam Mam do wykonczenia poddasze nowe budownictwo. Legary 14x7 rozstaw okolo 80cm chce zastosowac plyte OSB na podloge 18mm i pytanie czy nie bedzie to za slaba konstrukcja? Cala konstrukcja jest zbita gwozdziami mysle nad tym jak ja wzmocnic moze takimi katownikami do konstrukcji drewnianych? Drugie pytanie: Miedzy legarami znajduje sie teraz welna mineralma okolo 17cm i czy ją zostawiac tam gdzie jest czy moze przelozyc ja pomiedzy krokwie?? to samo z folia paraszczelna znajduje sie miedzy legarami a podsufitka z OSB. Prosze o odpowiedz jutro ruszam z robota i nie wiem jakiej grubości plyty kupic Dla rozstawów legarów 80cm płyta 18 jest za wiotka. 22 już będzie OK. jakiej długości masz te legary od podparcia do podparcia? Bo jeśli więcej niż 3 metry (strzelam) to raczej ich nie obciążysz bo się ugną lub zawalą (ekstremalnie). Mam przy rozstawie ścian 4,5m belki o o ile dobrze pamiętam 22/7cm i wydają się akurat (niewiele się uginają). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolej1 17.11.2008 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 witam legary maja od podparcia do podparcia 330m wlasnie nie chce tego nadmiernie obciazac stad moje pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolej1 17.11.2008 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 co robi miedzy legarami o wys. 14cm wełna o grubości 17cm? czy jest miejsce na wystające 3cm czy może ściśnieta została wełna do 14 cm? nie to moja pomylka, welny jest tyle co wysokosc belki 14cm sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts