Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nikola a-nity komentarze

a-nita

Recommended Posts

• Odpowiedzi 386
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja mam tynki cw - nie robiliśmy gładzi, bo gdybyśmy chcieli gładkie ściany to od razu zrobilibyśmy tynki gipsowe

niestety u nas te tynki nie są idealne i trzeba było w paru miejscach robić poprawki, właśnie takie miejscowe szpachlowanie[/quote

no waśnie moje nie wyglądają tragicznie,mąż dzielnie walczy i delikatnie ściera piaseczek, a chlopaki chcieliby dodatkowo zarobić, Elenko napisz proszę jak pamiętasz czym gruntowaliście i czy dogadaliście siĘ z parą czy zrezygnowaliście

ja mam tynki cw - nie robiliśmy gładzi, bo gdybyśmy chcieli gładkie ściany to od razu zrobilibyśmy tynki gipsowe

niestety u nas te tynki nie są idealne i trzeba było w paru miejscach robić poprawki, właśnie takie miejscowe szpachlowanie

no waśnie moje nie wyglądają tragicznie,mąż dzielnie walczy i delikatnie ściera piaseczek, a chlopaki chcieliby dodatkowo zarobić, Elenko napisz proszę jak pamiętasz czym gruntowaliście i czy dogadaliście siĘ z parą czy zrezygnowaliście

gruntowaliśmy CT-17, z tymi baranami z Pary, o których pisałam, nie szło się dogadać, ale kupiliśmy farby w innym sklepie Pary, gdzie jest zupełnie inne podejście do klienta :)

hejka a moja koleżanka kupila azzardo acrylio podróbę foscarini caboche i prezentuje się bardzo ladnie

ja własciwie widziałam wszystkie lampy na żywo. Z Poznania pochodzi firma Torino design, która importuje te lampy. Mają w Poznaiu i okolicy chyba 3 lub 4 salony . Objechałam wszystkie w badania lap na żywo.

no waśnie moje nie wyglądają tragicznie,mąż dzielnie walczy i delikatnie ściera piaseczek, a chlopaki chcieliby dodatkowo zarobić,

Anita nie chce nic sugerować ale napisze swoje dawne dylematy nt.

Ja nalegałam i zrobiliśmy tynki c-w ( bo są zdrowe i nie ciagną wilgoci jak gipsowe, które preferował mąż) ale później moj mąż uparł się żeby zrobić gładzie - i nie żałuję. Malowanie było potem szybkie i bezproblemowe, ściany i sufity wyglądają idealnie. W mojej obecnej ocenie warto było!!. Gipsowanie w domu w czasie budowy nie jest problemem a potem jak już sie zamieszka to koszmar. Robiłam gipsowanie jednego pomieszczenia (kuchni ) w bloku w trakcie mieszkania. To był koszmar - gips był wszędzie, we wszystkich szafach - pomimo że uszczelnialismy przesłony.

Przemyślcie to sobie jeszcze teraz. czy napewno lubicie szorstkie powierzchnie?

Twój domek mi sie podoba.

Etiuda witam w moich skromnych progach, i zapraszam częściej, każda opinia mile widziana, ja gładzie przeżyłam w trakcie mieszkania i też wiem co to znaczy, zacznę od garażu i dopiero wtedy zdecyduję, bo tynkarze bardzo się starali i zrobili je bardzo ładnie, najgorzej jest chyba na sufitach więc może same sufity ?,

Anita, Ty zdaje się masz czarne cubetto, prawda? odpalałaś już te lampki? czy wg Ciebie sufitowe nadają się na górne oświetlenie łazienki? szukałam czegoś czarnego, ale oprócz cubetto nie trafiłam na nic, co by mi do lazienki przypasowało, tylko że obawiam się, że to punktowe oświetlenie i jako górne w łazience może się nie sprawdzić :rolleyes:

wiesz co ja mam je do kuchni na sufit 4 szt i jeszcze do tego 2 przezroczyste na halogen g9, bo waśnie pan u którego kupowalam twierdzil że nie oświetlą dostatecznie kuchni, a swoich sufitowych nie odpalalam, tylko ścienne na próbę

hm, nie wiem czy ryzykować, ale w sumie łazieneczka jest malutka i dwie oprawy powinny wystarczyć... z drugiej strony jak nie sprawdzą się w łazience, to nie znajdę dla nich innego miejsca :rolleyes: