agaaa 16.11.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 witam mieszkamy już drugi miesiąc w naszym nowym domkua od wczoraj pojawił sie smród w naszej łazience szambo dwukomorowe, bardzo dużejak rozwiązać problem? buuuuuuu podpowiedzcie pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 16.11.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 napisz czym śmierdzi i skad śmierdzi, bo tu nikt do Twojej łazienki raczej nie zagąda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 16.11.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 MAcie pion z kanalizacji wyciągnięty ponad dach.??Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 17.11.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 albo sprawdz syfon np w brodziku/wannie bo ja tak tez mialem i okazalo sie ze nie byl odpowiedni założony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.11.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 ... jak rozwiązać problem? buuuuuuu podpowiedzcie pozdrawiam Aga wietrzyc, czesto wietrzyc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 17.11.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Znowu temat napowietrzania/odpowietrzania pionu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 17.11.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 MAcie pion z kanalizacji wyciągnięty ponad dach.?? i wentylowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasey 17.11.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Miałem podobny problem, okazało się że Kabina prysznicowa miała zamiast normalnego syfonu jakis pół syfon, który nie chronił przed zapachami z kanalizacji. Problem rozwiązałem kupując dłuższy przewód elastyczny (od syfonu do kanalizy) i ułożenie go w taki sposób,że imitował syfon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 17.11.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 chyba agaaaaa sie zatrula, bo cos nie odpowiada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 17.11.2008 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 dzięki za reakcję już wiemy - ponoć napowietrzacz jakiś trzeba i założyć zakupić i będzie dobrze(ma być) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lataren 17.11.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Agaaa nie chcę być wredny i zlośliwy ale skoro śmierdzi to może fach-meni zrobili Tobie brzydki kawał w postaci jajka gdzieś ukrytego - jeśli rozstawałaś się z nimi w złości i kłótni mogli coś takiego zrobić sprawdź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazio 18.11.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Wg. mnie podstawa to właściwa wentylacja pionów, szamba i dobre zasyfonowanie. Nie bardzo rozumiem co chcecie napowietrzać?Może wentylację pionu macie wprowadzoną do kanału wentylacyjnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 18.11.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Agaaa nie chcę być wredny i zlośliwy ale skoro śmierdzi to może fach-meni zrobili Tobie brzydki kawał w postaci jajka gdzieś ukrytego - jeśli rozstawałaś się z nimi w złości i kłótni mogli coś takiego zrobić sprawdź Taa - sprawdź - najlepiej rozkuć cały dom W łazience by nie umieścili, raczej w sypialni. Bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 18.11.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Wg. mnie podstawa to właściwa wentylacja pionów, szamba i dobre zasyfonowanie. Nie bardzo rozumiem co chcecie napowietrzać? Może wentylację pionu macie wprowadzoną do kanału wentylacyjnego? Przez kominek wentylacyjny w dachu wystarczy wyprowadzić jeden z pionów. Natomiast jeśli są inne piony, wystarczy zwykle dać na ich szczycie (na strychu np.) zawór napowietrzający, zapobiegający powstawaniu podciśnienia w kanalizacji np. w momencie spuszczania wody w kibelku. Takie podciśnienie potrafi wysysać wodę z syfonów (np w umywalce) i fetorek gotowy. Było o tym już ze 1001 razy - nie chce mi się pisać, poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazio 18.11.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Jeżeli pion nie jest wyprowadzony bezpośrednio ponad dach to faktycznie trzeba go napowietrzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 18.11.2008 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 witam zgadza się to tak jak pisze Bigbeat a fachowców mieliśmy bardzo ok można z nimi wykańczać kolejny dom jedynie panowie od ocieplania zew. domu sie nie popisali pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 18.11.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 witam zgadza się to tak jak pisze Bigbeat a fachowców mieliśmy bardzo ok można z nimi wykańczać kolejny dom jedynie panowie od ocieplania zew. domu sie nie popisali pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi Tacy fajni, a zapomnieli o tek elementarnej rzeczy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts