alfa36 16.11.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Kto z was ma szprosy w oknach? mamy dach dwuspadowy, z użytkowym poddaszem (najprostrzy z możliwych) i zastanawiam się nad oknami, bo póki co dom wygląda jak stodoła i tak myślę, że szprosy nadadzą mu nieco domowego charakteru. Mam rację? szprosy są dośc drogie (chce brązowe okna i brązowe szprosy), stąd mój dylemat. A... i jeszcze ktos mi zadal pytanie, czy chcę mieszkać jak za kratkami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 16.11.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Szprosy to jest piękna rzecz - jestem jak najbardziej za . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 16.11.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 http://forum.muratordom.pl/okna-ze-szprosami-czy-bez,t141919.htm tu jest dyskusja o szprosach. Poza tym nie słuchaj tych, co próbują Twoim kosztem leczyć swoje kompleksy. Jak czytam o mieszkaniu za kratami gdy w oknach są szprosy i o kotłowni w salonie przy kominku z płaszczem wodnym to dostaję wilczych oczu i od razu mówię spieprzaj dziadu... słusznego wyboru życzę [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 16.11.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Witam W tym tygodniu zamawiamy okna ( domek też z typu stodółka ) i ten sam dylemat dotyczący szprosów Chętnie się przyłączę do pytania - jeśli można U mnie okna mają być w kolorze machoniu, a szprosy, jeśli się zdecydujemy będą złote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 16.11.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 http://forum.muratordom.pl/okna-ze-szprosami-czy-bez,t141919.htm tu jest dyskusja o szprosach. Poza tym nie słuchaj tych, co próbują Twoim kosztem leczyć swoje kompleksy. Jak czytam o mieszkaniu za kratami gdy w oknach są szprosy i o kotłowni w salonie przy kominku z płaszczem wodnym to dostaję wilczych oczu i od razu mówię spieprzaj dziadu... słusznego wyboru życzę [/url] Dobrze powiedziane - i link do dyskusji znakomity - tam znajdziecie odpowiedzi na Wasze wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 16.11.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 moim zdaniem szprosy dodają oknom uroku. Pytanie, które wybrać My będziemy mieć okna PCV i zdecydowaliśmy się na wewnętrzne okleinowane w kolorze okien. Złote widzą nam się mniej, ale wszystko jest kwestią gustu. Moja rada (i tu zgadzam się z mikolayi) - nie pytaj co podoba się innym, wybierz to, co podoba się Tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ersste 16.11.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 jak szprosy to konstrukcyjne w oknach z drewna , w plastiku i te wewnatrz szyb to nie powinno sie zasywac szprosy telko patyczki pcv,to tak jak by załozyc plastikowe okiennice,wszystko powinno miec gust i smak ,jezeli sa ekskluzywne to powinny byc drogie bo w przeciwnym razie beda pospolite, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 16.11.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 jak szprosy to konstrukcyjne w oknach z drewna , w plastiku i te wewnatrz szyb to nie powinno sie zasywac szprosy telko patyczki pcv,to tak jak by załozyc plastikowe okiennice,wszystko powinno miec gust i smak ,jezeli sa ekskluzywne to powinny byc drogie bo w przeciwnym razie beda pospolite, nie zgadzam się w całej rozciągłości Dlaczego szprosy miałyby być symbolem "ekskluzywności"? Czyli jak ktoś chce mieć okna ze szprosami, to musi koniecznie zainwestować w drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ersste 16.11.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 dlatego ze nie wszedzie pasuja ,popatrz na bloki i okna plastikowe białe z złotymi szprosami,normalnie kicz,tez sie buzyłem jak góral mi powiedział ze chaty góralskiej z bala nie beda budowac w warszawie a teraz go rozumie ,nie musi sie ze mna nikt zgodzic ale dla mnie okleina imitujaca drewno na oknach plastikowych i do tego szprosy to samo co laminat na panelach z fazka na krawedziech imitujac stara postarzana deske ,ale jak ktos chce miec ekskluzywna podłoge to nie musi inwestowac w drewno tylko kupi sobie te panale za ok 20 zł m2.tak samo jest ze szprosami czy innymi dekoracyjnymi elementami okien np rzazbiony słupek czy kojazy sie wam z pcv, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 16.11.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 nie no, trochę szeroko pojechałeś Pewnie, że szprosy w blokach czy chata góralska w centrum miasta jest bez sensu i gustu. Ale tu mówimy o domku jednorodzinnym, gdzie w większości przypadków odpowiednio dobrane szprosy pasują. O "zadach i waletach" okien plastikowych i drewnianych można długo dyskutować. Względy estetyczne nie mają tu wg mnie większego znaczenia, bo często nawet z niewielkiej odległości nie da się ich odróżnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ersste 16.11.2008 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 nie da sie odrórznic dlatego że zadko spotyka sie szprosy konstrukcyjne szer na 5 cm lub te na szybie po dwuch stronach szyby naklejane , mnie draznia te nowoczesne wewnatrz szyb cienkie patyczki udajace szprosy,jestem stolarzem i jak robie okna z debu z szprosami malowane na dwa kolory (bezbarwny wewnatrz ,i jasna lazura zewnatrz szer szprosu 5 cm to nie da sie podrobic takiego okna z innych materiałów,wtedy to ma charakter i styl jest to ekskluzywne i drogie bo pracochłonne i wymaga duzej estetyki wykonania i dlatego tak mi sie kojazy ze nie moze to byc tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 16.11.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 alfa36: witam! nie sugeruj się innymi, zamów sobie okna takie jakie ci się podobają to twój dom i ty będziesz w nim mieszkać. jakbyśmy się sugerowali modą/ tym co mówią inni to mielibyśmy i szprosy i okna w kolorze "złoty dąb" i dzielone...i...i. a tak mamy białe , niedzielone, bez szprosów. dlaczego? bo zawsze nam się takie podobały, zawsze takie chcieliśmy mieć , a to mój dom i mój gust. a swoją drogą to może taka mała prowokacja? dom w stylu dworku, szprosy, bawole oko i solary na dachu a w bibliotece przodkowie z desy - bo co , bo tak wypada. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 16.11.2008 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 nie da sie odrórznic dlatego że zadko spotyka sie szprosy konstrukcyjne szer na 5 cm lub te na szybie po dwuch stronach szyby naklejane , mnie draznia te nowoczesne wewnatrz szyb cienkie patyczki udajace szprosy,jestem stolarzem i jak robie okna z debu z szprosami malowane na dwa kolory (bezbarwny wewnatrz ,i jasna lazura zewnatrz szer szprosu 5 cm to nie da sie podrobic takiego okna z innych materiałów,wtedy to ma charakter i styl jest to ekskluzywne i drogie bo pracochłonne i wymaga duzej estetyki wykonania i dlatego tak mi sie kojazy ze nie moze to byc tanie. no i powoli się wyjaśnia stosunek do szprosów a tym bardziej do pcv... ps. ortografię przydałoby sie też poprawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L.E.FemFem 16.11.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Widzę, że dajemy się wplątać w następą licytację co jest lepsze. Bk czy Porotherm było. Deskowanie czy folia było. Podłogówka czy grzejniki było. No to teraz szprosy czy bez? A jak szprosy to czy złote czy nie? Litości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamol 16.11.2008 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Coraz bardziej 'edukacyjne' i 'interdyscyplinarne' są wątki na forum...Genialnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 16.11.2008 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Widzę, że dajemy się wplątać w następą licytację co jest lepsze. Bk czy Porotherm było. Deskowanie czy folia było. Podłogówka czy grzejniki było. No to teraz szprosy czy bez? A jak szprosy to czy złote czy nie? Litości. szprosy czy nie... biale czy złote... tez już było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altaries 16.11.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 wszystko juz bylo. ale powraca z uporem godnym lepszej sprawy. forum i zycie zataczaja kola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 17.11.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Do domku ala dworek pewnie szprosy pasują, ale do "stodółki" to już chyba nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 22.11.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Jednak zrezygnowałam ze szprosów, nie dlatego, że mi się nie podobają, tylko te kratki widoczne od środka troszkę mniej mi pasowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 22.11.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Jednak zrezygnowałam ze szprosów, nie dlatego, że mi się nie podobają, tylko te kratki widoczne od środka troszkę mniej mi pasowały akurat tego się nie widzi, albo nie zwraca na to uwagi, pamiętaj że okna zasłania firanka obecnie pomału moda na złte szprosy mija więc nic nie straciłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts