Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BUDMET - Kraków proszę o poradę

Recommended Posts

Witam!

Mam prośbę!

Czy ktoś zaopatrywał się w firmie BUTMET Kraków skład materiałów budowlanych - tu stronka: http://www.budmet.com/index.php

Pytam bo mają bardzo konkurencyjne ceny, ale co z jakością! Chodzi mi dokladnie o Porotherm z Wienenbergera?

Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Akurat nam zaproponowano cenę niższą niż 7 zł za 38cm - ale zastanawiam się czy to napewno 1 gatunek bo słyszałam jedną opinie na temat porothermy 25 cm, która dostarczyła ta firma i murarze stwierdzili że to nie ta porotherma która można gdzie indziej kupić - że jest bardziej wypalona i bardziej się kruszy. Dlatego szukam innych opini.

Proszę o opinie jesli ktoś współpracował ztą firmą.

• 2 months później...
Czy ktoś na dzień dzisiejszy ma jakieś doświadczenia z firmą Budmet. Dostałem teraz od nich ofertę na Wienerbergera i jest najlepsza cenowo, a wiele firm już sprawdziłem.

Czekam na odpowiedź

Witam

Ja również otrzymałam ofertę z tej firmy i również jest to najlepsza cena spośród zaproponowanych przez innych, a było ich chyba co najmniej 10. Tylko ciągle się waham czy nie ma w tym jakiegoś haka.

Czy ktoś na dzień dzisiejszy ma jakieś doświadczenia z firmą Budmet. Dostałem teraz od nich ofertę na Wienerbergera i jest najlepsza cenowo, a wiele firm już sprawdziłem.

Czekam na odpowiedź

Witam

Ja również otrzymałam ofertę z tej firmy i również jest to najlepsza cena spośród zaproponowanych przez innych, a było ich chyba co najmniej 10. Tylko ciągle się waham czy nie ma w tym jakiegoś haka.

I co zamierzasz z tym zrobić

No to moze i ja sie wypowiem.

my kupilismy tam porothermę 38, 25, cegły i stal. Wszstko przyiwzione rozładowane bez żadnych problemów. Wprawdzie jest trochę uszkodzen na porothermie, ale wystarczyło porobić zdjecia i wysłać, a jak bedziemy budować to mamy zagwarantowane ze te popękane czy rozwalone które nie będą nadawały sie do budowy zostaną przez nich wymienione. Na stal dostaliśmy certyfikaty. teraz dowiedzieliśmy sie że na porothermę też inni sprzedawcy wydają więc tez do nich napiszemy aby nam przysłali.

A ceny jak dla nas bardzo przystępne. Dużo niższe niż tu u nas, i dodatkowo transport gratis. budujemy na śląsku.

pozdrawiam

• 2 years później...

Zawsze wydawało mi się, że podstawę handlu stanowi rzetelna informacja i należyta obsługa klienta, najwidoczniej byłem w błędzie.

Nie polecam składów BUDMET. Dysponują materiałami drugiej klasy świadomie ukrywając ten fakt przed klientami.

Taktyka sprzedaży panów sprzedawców polega na tym: wybadać klienta, zadać pytania kontrolne, ocenić stan jego wiedzy, sprzedać mimo wszystko. Sprawiają wrażenie solidnej firmy tymczasem stosują prowincjonalne sztuczki handlowe żywcem z ubiegłego wieku.

W składach budowlanych BUDMET NIE ZNAJDZIESZ rzetelnej informacji i fachowej obsługi i porady, znajdziesz tam jedynie niecnych chłopców uprawiających kuglarstwo handlowe zapewne za przyzwoleniem panów dyrektorów.

Witam

Ja tydzien temu zakupiłem materiał na całą budowe właśnie w BUDMET'cie. Porotherm P+W 25 i silka klucze 18. Cena najlepsza w okolicy, transport bez problemu, a potrzebowałem dowóz małymi autami. A jakość towaru: Każda paleta zapakowana ma nadruk co tam jest zapakowane jakiej klasy, nr partii produkcyjnej i wszystko sie zgadza.

Wieć jak się wie co sie chce kupić to warto popytąć w kilku składach i wybrać z najlepszą ceną. Bo nikomu nie można ufać, każdy może chcieć nas wprowadzić w błąd tak żeby dla niego było lepiej.

Pozdrawiam

• 1 year później...
Kurcze .. każdy szuka drugiego dna. Ja właśnie u nich kupie materiał. Dają mi najlepszą cene na ytogna. Z drugiej strony nie dziwie się- na żadnym składzie teraz nie maja ytonga, czyli każdy będzie ściagł z fabryki- a fabryka od stycznia podniosłą cene ..... to czy to jakiś stary materiał- dowiem się przed samym zakupem jak sprawdze palety. Zakładam, że koles dużo handluje to i ma duże niższe ceny u producentów. Różnica miedzy nim a Atticiem jest ponad 1 zł na bloczku... przy 4 tys sztuk - liczyć nie trzeba;-)

• 1 year później...

Ja niestety nie polecam. Opiszę swoją historię:

Jakiś czas temu ustaliłem warunki kupna pustaków na budowę w określonej cenie. Pan sprzedawca przedstawił ofertę promocyjną, wedle zasad obowiązujących u firmy Wienerberger. Pierwsza partia przyjechała jakiś czas później na budowę, wszystko było w jak najlepszym porządku.

Po jakimś czasie dojechała nowa partia, podana została na strop, i po zakończeniu murowania okazało się, że dwie palety zostały (całe, nierozpakowane). Pan sprzedawca zapewnił mnie ustnie oraz mojego wykonawcę, że pustaki odbierze. Minął dość długi termin, pustaków jednak nie odebrał - stwierdził, że mu nie po drodze i musimy zapłacić za dodatkowy transport.

Tak też chcieliśmy zrobić, jednak kiedy transport przyjechał, okazało się, że jest to za mały samochód i pustaków nie wzięli.

Pan zaproponował więc, żeby pustaki z palety rozpakować, a następnie znieść na dół i ustawić na palecie - on to odbierze.

Jednak po rozpakowaniu i zdjęciu pustaków, Pan zmienił zdanie - i stwierdził, że pustaków rozpakowanych nie weźmie....

Dodam, że Pan sprzedawca z Budmetu jest dość niesłowny - wystawia faktury na których nie odlicza zwróconych palet (oddaje się za nie pieniądze), jedna paleta pustaków była naruszona, a mimo obietnic nie odjęto kwoty od następnej faktury...

Sprawę załatwiłem dopiero z innym sprzedawcą... zależy więc jak się trafi, jednak osobiście wolałbym teraz kupić pustaki gdzie indziej.