Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeżeli mielibyście do wydania 1.000.000 zł. ale tylko.......

klekacz

Recommended Posts

Corams Fields, London

Ktoś kiedyś zostawił podobną (większą?) sumę, zainwestowano ją a za część kupiono plac w centrum Londynu. Wybudowali pawilony, huśtawki, boisko. Za procentujące pieniądze opłacają nauczycieli (część płacą rodzice). Teren jest ogrodzony i tylko dla osób z dziećmi. Przychodzą rodzice, dzieci są bezpieczne na całym terenie, żadne samo nie wyjdzie. Pobyt z rodzicem jest bezpłatny. W dzień po szkole przychodzą dzieci ze szkół, których rodzice dłużej pracują - taka świetlica tam jest. Jest też minii zoo, teatr amatorski, pikniki latem.

Ukochane miejsce mojej córki...

Jeżeli mielibyście do wydania 1.000.000 zł. ale tylko na inwestycje w waszej miejscowości ( coś dla ogółu) to co byście zrobili?

Metro!!!

Metro bym wybudował, to w Polsce będą dwa miasta (nasze i stolica) elity europejskiej 8)

Donek to by się ucieszył, że Polska dogania zachód :D :D :D :D

A mi sie marzy juz od lat, zrobić taki dom rodzinny, całodobowy dla ludzi upośledzonych. Z dobra rehabilitacja, własną stadnina koni, psiakami do dogoterapii, placem zabaw, pracownia do wyrabiania produktów z gliny, basenem... Reszta przyjdzie razem z wygrana..., jeno milion to zdecydowanie za mało :lol:

to ja może nie na co bym wydał ale na co wydal urząd "mojego miasta":

- przebudowa skrzyżowania (o dużym natężeniu ruchu) na rondo (skrzyżowanie o ruchu okrężnym) z jednym tylko pasem i to w dodatku jajowate nie okrągłe, jadąc autobusem pasażer jeżeli nie ma szczęścia zająć miejsca siedzącego to lata jak szmata z jednej strony na drugą,

- przebuowa mostu plus ustawienie wielkich głazów (niby to taki obelisk, pomnik, ale na czyją cześć???

- rynek z fontanną - tylko nie na starym mieście itp. tylko na środku blokowiska z 10 piętrowcami, ni przypiął ni wypiął,