BBG 16.11.2008 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Witam Wszystkich, Jestem w trakcie negocjacji warunków wymiany pokrycia dachowego z wykonawcą. Mam przedstawić mu projekt umowy i w związku z tym moja prośba - jesli ktos ma jakies doświadczenia z tego zakresu proszę o informację. Na dachu mamy obcnie dachówke cementową, którą zmieniamy na ceramiczną. Zdaniem wykonawcy i projektanta nasza więźba dachowa jest zdrowa i żadna z krokwi nie nadaje się do wymiany. Dogadaliśmy już kwestię materiałów - wykonawca przygotuje wykaz takich materiałów z podaniem nazwy producenta i ilości sztuk potrzebnych zgodnie z przedstawioną przez niego wyceną. Pozostaje więc tylko i aż zrzucić obecną dachówkę i położyć nową - ceramiczną. Jak mam zabezpieczyc się przed niespodziankami ze strony wykonawcy? Jakie numery wywijają "dachowcy"? I kwestia ewentualnych rozliczeń "nieprzewidzianych" prac dodatkowych. Wiem, że wzory takich umów są na necie, już mam ich pełno - ale to nie o to mi chodzi - chodzi mi raczej o Wasze doświadczenia, które mogłabym wpisać do takiej umowy. Z góry dziekuję za wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts