Aga - Żona Facia 11.12.2009 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Czy ktoś może podać przepisy do gotowania na parze? anna99 a może pochwalisz się co robiłaś w parowarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrina78 08.03.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Ja już od ponad roku parowaru żywam prawie codziennie, ale szczerze mówiąc, gdybym miała podać jakiś konkretny przepis, to miałabym z tym problem. Wydaje mi się że stosowanie parowaru, to poprostu inny sposób przygotowywania posiłków, zamiast np. smazenia, pieczenia itp. Ja najczęściej przygotowuję w nim ryby i kurczaka. Jeśli robie np,. danie chińskie to zamiast smażyć kurczaka, kroję go na drobne kawałki i paruje razem z mieszanką warzywną. Do ryby po grecku uzywam ryby wylacznie parowanej. Zamiast kotletów mielonych smażonych też je paruję, tylko robię mniejsze klposy zeby sie szzybciej ugotowaly. Potrawy z parowara są według mnie, 100 razy smaczniejsze od gotowanych czy smazonych, chociaz zanim uzylam parowaru lezal on w mojej piwnicy prawie 2 lata, bo tez myslalam ze jedzonko bedzie z niego mdle... zmarnowalam tyle czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
der 18.08.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Wzięłam sobie do serca Twoje rady i padło na to: http://www.ceneo.pl/;015523885-10.htm#productOpinions Jest prosty, więc myślę, że pokrywka będzie pasować do wszystkich misek, fajerwerków nie musi mieć, a i cena... super. A nóż dziecko wpadnie na obiad i trzecia miska się przyda?? Dzięki, Joshi, za rady!!! Ja bym polecał parowar Morphy Richards Intellisteam 48780 - 3 niezależne, indywidualnie sterowane komory do przygotowywania potraw, każda wyposażona w osobną grzałkę (smaki się nie mieszają). Każda komora może mieć ustawiony inny czas gotowania (program) - wszystko jest gotowe w tym samym czasie. Albo coś takiego: parowar Philips HD9160 - oddzielne tacki ociekowe zapobiegają mieszaniu się smaków i aromatów. Najlepiej skorzystać z wyszukiwarki parowarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zunia 13.02.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Zechciałby ktoś opisać przebieg gotowania na parowarze? Nigdy wcześniej nie miałam z tym do czynienia i nie wiem co mam robic, mianowicie: Czy przyprawiacie wszystko przed, czy po ? Co kłaść na jakie piętro? Jak długo parować mięso/ warzywa itp.. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnk 07.04.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 W przypływie chęci zdrowego odżywiania kupiłam sobie parowar. Parę razy robiłam w nim warzywa i rybę, no i na tym się skończyło. Teraz leży gdzieś na dolnej półce w szafce kuchennej i się kurzy. Jeżeli wiesz, że na pewno będziesz korzystać z tego urządzania, to na pewno opłaca się parowar kupić, bo jedzenie jest i smaczne i zdrowe, jednak zapewniam Cię, że ochota na tego typu pożywienie szybko znika i wtedy będzie to jeszcze jeden nieużyteczny sprzęt w Twojej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 03.03.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Odświeżę temat.Czy udało się komuś w parowarze elektrycznym ugotować ryż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 04.03.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Tu jest trochę na temat gotowania w parowarze:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?200347-Gotowanie-na-parze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 04.03.2013 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Mi się udało ugotować .Poproszę o szczegóły ile wody na ile ryżu dajesz i jaki jest czas gotowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 05.03.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Jestem już po próbach-1 część ryżu na dwie części wody,czas parowania ok 25 minut dla ryżu opisanego na opakowaniu jako gotowego(w tradycyjnym gotowaniu) po 15 minutach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinge 06.10.2017 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2017 (edytowane) Ja mam parowar i muszę stwierdzić, że to świetne sprawa! Wszystko ma więcej smaku a przy tym to zdrowa alternatywa dla pieczenia i smażenia. Jest prosty w obsłudze, dzięki wbudowanemu minutnikowi i dźwiękowemu powiadomieniu, potrawy są idealnie przyrządzone. Co ważne, urządzenie można uzupełniać wodą w trakcie jego działania. Ma także w zbiorniczek na zioła! Sprzęt posiada również podwójne zabezpieczenie przed włączeniem bez zawartości i ochronę przed przegrzaniem. Dlatego zdecydowanie polecam zdecydowanie taki sprzęt! Edytowane 6 Października 2017 przez Tomaszs131 Link reklamowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.