Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PAROWAR i jedzonko z niego


Recommended Posts

  • 2 months później...
Ja już od ponad roku parowaru żywam prawie codziennie, ale szczerze mówiąc, gdybym miała podać jakiś konkretny przepis, to miałabym z tym problem. Wydaje mi się że stosowanie parowaru, to poprostu inny sposób przygotowywania posiłków, zamiast np. smazenia, pieczenia itp. Ja najczęściej przygotowuję w nim ryby i kurczaka. Jeśli robie np,. danie chińskie to zamiast smażyć kurczaka, kroję go na drobne kawałki i paruje razem z mieszanką warzywną. Do ryby po grecku uzywam ryby wylacznie parowanej. Zamiast kotletów mielonych smażonych też je paruję, tylko robię mniejsze klposy zeby sie szzybciej ugotowaly. Potrawy z parowara są według mnie, 100 razy smaczniejsze od gotowanych czy smazonych, chociaz zanim uzylam parowaru lezal on w mojej piwnicy prawie 2 lata, bo tez myslalam ze jedzonko bedzie z niego mdle... zmarnowalam tyle czasu ;)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 months później...
Wzięłam sobie do serca Twoje rady i padło na to:

http://www.ceneo.pl/;015523885-10.htm#productOpinions

Jest prosty, więc myślę, że pokrywka będzie pasować do wszystkich misek, fajerwerków nie musi mieć, a i cena... super. A nóż dziecko wpadnie na obiad i trzecia miska się przyda?? :wink: Dzięki, Joshi, za rady!!!

 

Ja bym polecał parowar Morphy Richards Intellisteam 48780 - 3 niezależne, indywidualnie sterowane komory do przygotowywania potraw, każda wyposażona w osobną grzałkę (smaki się nie mieszają). Każda komora może mieć ustawiony inny czas gotowania (program) - wszystko jest gotowe w tym samym czasie.

 

Albo coś takiego: parowar Philips HD9160 - oddzielne tacki ociekowe zapobiegają mieszaniu się smaków i aromatów.

 

Najlepiej skorzystać z wyszukiwarki parowarów.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 months później...

Zechciałby ktoś opisać przebieg gotowania na parowarze? Nigdy wcześniej nie miałam z tym do czynienia i nie wiem co mam robic, mianowicie:

Czy przyprawiacie wszystko przed, czy po ?

Co kłaść na jakie piętro?

Jak długo parować mięso/ warzywa itp.. ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 month później...
W przypływie chęci zdrowego odżywiania kupiłam sobie parowar. Parę razy robiłam w nim warzywa i rybę, no i na tym się skończyło. Teraz leży gdzieś na dolnej półce w szafce kuchennej i się kurzy. Jeżeli wiesz, że na pewno będziesz korzystać z tego urządzania, to na pewno opłaca się parowar kupić, bo jedzenie jest i smaczne i zdrowe, jednak zapewniam Cię, że ochota na tego typu pożywienie szybko znika i wtedy będzie to jeszcze jeden nieużyteczny sprzęt w Twojej kuchni.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 year później...
  • 4 years później...
Ja mam parowar :spam: i muszę stwierdzić, że to świetne sprawa! Wszystko ma więcej smaku a przy tym to zdrowa alternatywa dla pieczenia i smażenia. Jest prosty w obsłudze, dzięki wbudowanemu minutnikowi i dźwiękowemu powiadomieniu, potrawy są idealnie przyrządzone. Co ważne, urządzenie można uzupełniać wodą w trakcie jego działania. Ma także w zbiorniczek na zioła! Sprzęt posiada również podwójne zabezpieczenie przed włączeniem bez zawartości i ochronę przed przegrzaniem. Dlatego zdecydowanie polecam zdecydowanie taki sprzęt! Edytowane przez Tomaszs131
Link reklamowy.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...