Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parapety zewnętrzne

BRZEZKA

Recommended Posts

Jestem na etapie wybierania parapetów zewnetrznych.

Okna mam dąb bagienny elewacja będzie jasna coś w kolorze bezu dachówkę mam czarno brązową , schody i ogrodzienie jeszcze nie wiem jakie będzie jak to wszystko dopasować kolorystycznie

Parapety kolorystycznie do okien ? a schody ?

Pomóżcie !

• 2 weeks później...

Parapety zewnętrzne wcale nie muszą pasować do okien - przecież robi się je metalowe, z kamienia, płytek klinkierowych etc.... A już do schodów to zupełnie nie kumam :)

Dla mnie osobiście fajnie wygląda jak parapety pasują do cokołu - nie napisałaś z czego ma być?

No albo do dachówki - wtedy najłatwiej chyba klinkierowe.

Generalnie jak sobie tak czytam forum to najwięcej ludzi zachwala granit, wcale nie musi być drogi (szczególnie jak się robi u "nagrobkarza" a nie w studiu kuchennym, a niewielki wybór kolorów nie jest większym problemem w przypadku parapetów akurat, tak sądzę) i jest super w utrzymaniu. No i szlachetny materiał do szlachetnego materiału okna - drewna... Jest jakiśtam wybór kolorów od jasnego beżu do brązu (choć z tym już trudniej...)

Jestem na etapie wybierania parapetów zewnetrznych.

Okna mam dąb bagienny elewacja będzie jasna coś w kolorze bezu dachówkę mam czarno brązową , schody i ogrodzienie jeszcze nie wiem jakie będzie jak to wszystko dopasować kolorystycznie

Parapety kolorystycznie do okien ? a schody ?

Pomóżcie !

Brzezka gratuluje wyboru koloru okien:) Tez mamy dąb bagienny, dlatego bnede sledzic watek bo sama zastanawiam sie nad parapetami:)