Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

zk140t napisał

Jako młody człowiek zapytasz pewnie

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ale mi miło, Dziękuję

Pewnie Tobie się wydaje, że to medium istnieje od zawsze

Może wyprowadzę cię z błędu, pamiętam czasy jak był tylko jeden program TV, i to nie w kolorze, tylko czarno biały, pogodę podawał Pan Wicherek i Chmurka :wink: w poniedziałek był teatr a w czwartek KOBRA

i proszę nie pisz głupot że naczytałeś się forum i poddałeś się modzie :wink: jak budowałeś się za Stalina to cudów nie oczekuj. :wink:

Jak popełniłeś błąd to Twoja sprawa, ja mimo iż mam kilka ładnych lat mam kominek z DGP i mam inne źródło ogrzewania, ale trzeba iść z nowymi technologiami, trzeba iść z postępem.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

i co dalej ? :roll: :roll: :roll:

Co dalej?

Kurz, dym, pył, złość i zniechącenie po setnym rozpaleniu w ciągu stu dni i takie tam...

Czyż to nie było merytoryczne?

Mój drogi - Yarosław był mało merytoryczny - nie była to odpowiedź na moje pytanie a propos wanny w sypialni i klimy na poddaszu , nie uważasz ?

zk140t napisał

Jako młody człowiek zapytasz pewnie

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ale mi miło, Dziękuję

Pewnie Tobie się wydaje, że to medium istnieje od zawsze

Może wyprowadzę cię z błędu, pamiętam czasy jak był tylko jeden program TV, i to nie w kolorze, tylko czarno biały, pogodę podawał Pan Wicherek i Chmurka :wink: w poniedziałek był teatr a w czwartek KOBRA

i proszę nie pisz głupot że naczytałeś się forum i poddałeś się modzie :wink: jak budowałeś się za Stalina to cudów nie oczekuj. :wink:

Jak popełniłeś błąd to Twoja sprawa, ja mimo iż mam kilka ładnych lat mam kominek z DGP i mam inne źródło ogrzewania, ale trzeba iść z nowymi technologiami, trzeba iść z postępem.

Pozdrawiam

Z tym Stalinem to przesadziłeś.

Budowę domu zacząłem dwa lata przed nastaniem Kwaśniewskiego, a urodziłem się rok przed wydarzeniami marcowymi.

Pozdrawiam.

Witam.

A ja oglądałem "Jacka i Agatkę" oraz "Ptysia i Balbinkę" i się nie chwalę...

Ale kominków jeszcze wtedy nie stawiałem...

No...przynajmniej takich... :lol: :wink:

Pozdrawiam.

Pewnie tak.

Kominek dla rekreacji jest OK.

Jeśli palimy w nim z chęci a nie z konieczności to OK.

Natomiast kominek, który ma ogrzewać dom przez całą zimę to zwyczajny KOCIOŁ.

A pomieszczenie, w którym stoi kocioł to KOTŁOWNIA.

Tak więc jeśli kominek-główne źródło ogrzewania stoi w salonie to znaczy, że SALON to KOTŁOWNIA.

I nie ma co się gniewać na logiczne wnioski.

Kiedyś już pisałem tobie, że nie takie salony ogrzewano kominkami i nikt z tego tragedii nie robił. Z moim zdaniem na temat ludzi myślących tak jak ty, też cię zapoznałem. I wydawało mi się wtedy, że w końcu zrozumiałeś.............!? Ty jednak dalej próbujesz dzielić ludzi na tych co mają kotłownię w salonie i na tych co też mają kominki ale należą do lepszego gatunku ludzi, bo robią to tylko dla przyjemności.

Zastanawiam się jednak nad tym: dlaczego stwórca jak chce kogoś ukarać to mu odbiera rozum? Człowieku coś ty nawywijał?

Wg twojej teorii ja należę do lepszego gatunku ludzi bo palę w kominku dla przyjemności. Robię to codziennie już trzeci sezon i jak na razie nie znudziło mi się.

Pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia.

zk140t napisał

Kurz, pył

muszę Ci przyznać trochę racji masz, ale mam odkurzacz :wink:

dym

a to trzeba się nauczyć palić w kominku, jak ktoś posiądzie tę sztukę to musisz wiedzieć że się nie dymi tak jak piszesz

złość i zniechącenie po setnym rozpaleniu

może Ty leniwy jesteś?

mnie tam palenie nie przeszkadza, nawet noszenie drewna i rąbanie mi się podoba, ja to lubię, trochę ruchu nie zaszkodzi .

Ale ponoć każdy sobie rzepkę skrobie, jednemu podobają się blondynki innemu brunetki, jeden jest zwolennikiem kominków a inny jest ich przeciwnikiem, to się nazywa wolność wyboru :wink:

ale dziwie się że człowiek o takim doświadczeniu życiowym nie wie że nie ma na dzień dzisiejszy takiego ogrzewania co by nie miało minusów, zawsze coś się znajdzie.

O k^%#$%^ to mam kotłownię w gabinecie, salonie, jadalni i .. ogrodzie zimowym, i oczywiście w kotłowni :roll: a jak przyjdzie bida na emeryturze to wiadrem szyszek domek ogrzeję :wink: a czasu będzie wtedy dużo na ...
Może kolega zk140t mnie oświeci

jak mam elektryczne akumulacyjne to co mam

ELEKTROWNIĘ ? :wink:

Nie wiem co na to prawo energetyczne..

Pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia.

Zdrowie mam - kwestia higieny.

Rozum to wynik zabiegów wielu pokoleń.

Tego życzę Twoim zstępnym. Czytając to co piszesz i jak piszesz dochodzę do wniosku, że nie nastąpi to wcześniej niż za 200 lat...

Może kolega zk140t mnie oświeci

jak mam elektryczne akumulacyjne to co mam

ELEKTROWNIĘ ? :wink:

Chciałeś zabłysnąć i zabłysnąłeś.

Mając piece akumulacyjne powinieneś wiedzieć czym się różnią od kominka w salonie.

Oj

to może mu szyszek zabraknąć na tej emeruturce, może już mu zacznę zbierać, wspomogę gościa, może się umęczyć strasznie :wink:

lasek już rośnie na działce :roll: