zezo 17.11.2008 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 zk140t widzę że jednak starszy jesteś wiedz więc że akumulacyjne to nie tylko piece ale tak samo podłogowe akumulacyjne, pisałem wcześniej że trzeba iść z postępem ale widzę że ty masz tylko problem z kominkami a tak serio to Uśmiechnij się człowieku sam do siebie się uśmiechnij, jutro też wstanie słonce, nawet dla Ciebie, ja właśnie się śmieję i dochodzę do wniosku że ludzie sami potrafią sobie znaleźć problemy, no oczywiście nie wszyscy ale Ty widocznie zaliczasz się do tej grupy szukających dziury w całym. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 17.11.2008 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 an-bud tak się składa że w mojej leśniej głuszy też jest sporo tego opału na wszelki wypadek zacznę zbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.11.2008 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 zk ma tylko problem z semantyką. Najpierw nauczał, że nazwa "gabinet" to taki chłyt maketingowy a teraz naucza o kominkach. jak widać ma misję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 17.11.2008 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 an-bud tak się składa że w mojej leśniej głuszy też jest sporo tego opału na wszelki wypadek zacznę zbierać się przyda zima cięzka będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 17.11.2008 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Misjonarz?? może od Ojca Dyrektora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 17.11.2008 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Misjonarz?? może od Ojca Dyrektora ? Dyrektor wierci ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 17.11.2008 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 No tak Dyrektor wierci do ciepłych źródeł, a w jakim celu wierci ? chce nam sprzedawać ciepło. a kol. zk140t jako jego misjonarz obala mity taniego ogrzewania No i wszystko jasne Chwyt reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 17.11.2008 00:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 zk ma tylko problem z semantyką. Najpierw nauczał, że nazwa "gabinet" to taki chłyt maketingowy a teraz naucza o kominkach. jak widać ma misję Dobrze. Zostałem rozszyfrowany, wobec tego wyjawię o co mi właściwie chodzi. Krytycznie piszę o tych wszystkich rozwiązaniach, których za pierwszym razem nie zrobiłem za namową innych lub na skutek niewiedzy własnej. Po latach doświadczeń mam już pogląd na budowanie w szerszym kontekscie i dlatego nieraz uszczypliwie piszę w kilku tematach: 1. PIWNICA - moim zdaniem nieodzowna i potrzebna; 2. DESKOWANIE DACHU - konieczne; 3. KOMINEK -tylko dla rekreacji (do stałego ogrzewania domu potrzebne jest inne źródło ciepła); 4. FUNDAMENT ZBROJONY POD OGRODZENIE - konieczny; itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 17.11.2008 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 jeszcze jedna uwaga i idę spać, rano muszę znowu drewno rąbać zk140t napisał Natomiast kominek, który ma ogrzewać dom przez całą zimę to zwyczajny KOCIOŁ drobne sprostowanie kominek z płaszczem wodnym to tak jak napisałeś KOCIOŁ ale kominek bez płaszcza to jest PIEC tak więc proszę zweryfikować troszkę swoje myślenie i poprawić co nie co w swoim wywodzie. Pozdrawiam i idę spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.11.2008 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Dobrze. Zostałem rozszyfrowany, wobec tego wyjawię o co mi właściwie chodzi. Krytycznie piszę o tych wszystkich rozwiązaniach, których za pierwszym razem nie zrobiłem za namową innych lub na skutek niewiedzy własnej. Po latach doświadczeń mam już pogląd na budowanie w szerszym kontekscie i dlatego nieraz uszczypliwie piszę w kilku tematach: 1. PIWNICA - moim zdaniem nieodzowna i potrzebna; 2. DESKOWANIE DACHU - konieczne; 3. KOMINEK -tylko dla rekreacji (do stałego ogrzewania domu potrzebne jest inne źródło ciepła); 4. FUNDAMENT ZBROJONY POD OGRODZENIE - konieczny; itd... No i bardzo ładnie - trzeba tak było od początku. I nie dublować tematów, tylko się grzecznie dopisać do wątku "Czego nie zrobilibyście w swoim domu" czy jakoś tak. I nie ma tu już znaczenia, że w 2 punktach się nie zgadzamy :) MIłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 17.11.2008 01:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Dobrze. Zostałem rozszyfrowany, wobec tego wyjawię o co mi właściwie chodzi. Krytycznie piszę o tych wszystkich rozwiązaniach, których za pierwszym razem nie zrobiłem za namową innych lub na skutek niewiedzy własnej. Po latach doświadczeń mam już pogląd na budowanie w szerszym kontekscie i dlatego nieraz uszczypliwie piszę w kilku tematach: 1. PIWNICA - moim zdaniem nieodzowna i potrzebna; 2. DESKOWANIE DACHU - konieczne; 3. KOMINEK -tylko dla rekreacji (do stałego ogrzewania domu potrzebne jest inne źródło ciepła); 4. FUNDAMENT ZBROJONY POD OGRODZENIE - konieczny; itd... No i bardzo ładnie - trzeba tak było od początku. I nie dublować tematów, tylko się grzecznie dopisać do wątku "Czego nie zrobilibyście w swoim domu" czy jakoś tak. I nie ma tu już znaczenia, że w 2 punktach się nie zgadzamy :) MIłego. Dobrej nocy (szczerze)! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.11.2008 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Dobrej nocy (szczerze)! Pozdrawiam. I szczerze - wzajemnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastus2 17.11.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Po co ta złość? Zrobiłem tak niestety w moim pierwszym domu, naczytawszy się wcześniej "porad" na tym min. forum o rewelacyjnych kominkach, czy to z płaszczem wodnym, czy z rozprowadzeniem ciepłego powietrza. Tamten dom miał przez te wszystkie niby nowoczesne rozwiązania kotłownię w salonie. Kominek jako jedyne źródło ciepła ogrzewał cały dom, ale z braku czasu nie miał kto w nim palić. Dzieci w szkole, my z żoną w pracy, a w domu ZIMNO I PONURO. Po całych dniach w rozjazdach wszyscy byli zmęczeni koniecznością palenia w kominku. Moja refleksja nie ma na celu wykazania mojej "wszechwiedzy", ponieważ takowa nie istnieje. Główny wątek jest jedynie wynikiem moich doświadczeń. I właśnie to był Twój błąd Jak wiesz, że długo pracujecie i nie będzie miął kto napalić o rozsądnej porze w domu, to nie stawia się kominka jako jedynego źródła ciepła. Ja mam ale wiem, że wracamy najpóźniej o 16.30 i że zostanie rozpalony mniej więcej kwadrans później. Mam znajomych, którzy wracają później, mają kominek i ogrzewanie gazowe. I używają go w weekendy, bo jak wrócą z pracy później, nie są w stanie już napalić, aby było ciepło. Więc każdy ma to co chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 17.11.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 PWN kotłownia «budynek lub pomieszczenie, w których zainstalowane są kotły podgrzewające wodę lub wytwarzające parę» prowadząc dalej śleztwo w poszukiwaniu układu... kocioł 2. «urządzenie, w którym ogrzewana ciecz zmienia się w parę o wysokim ciśnieniu, wykorzystywaną do napędu maszyn lub ogrzewania pomieszczeń» wiem... jestem tendencyjny bo moje badanie oparłem tylko na jednym źródle... to zadne badanie i można je od razu podważyć A wyciagając wnioski to: definicja kotła wg PWN wylkucza jego zastosowanie w kotłowni do podgrzewania wody! Zatem ? to na pewno spisek... To granda i skandal!! Na szczęście wikipedia rozwija hasło "kocioł" Moge spać spokojnie... Ale ale... Czy Wikipedia jest wiarygodnym źródłem ?... I znów te nocne koszmary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 17.11.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Kominek jako jedyne źródło ciepła ogrzewał cały dom, ale z braku czasu nie miał kto w nim palić. Z tego co mi wiadomo w polskich normach/przepisach kominek nie może byc jedynym źródłem ogrzewania, tylko dodatkowym. Poprawcie mnie jesli sie mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 17.11.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 nie mylisz się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 17.11.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Że Wam się chce... Podziwiam! Nie zapomnijcie poruszyć kwestii kominka z podajnikiem automatycznym. No i czy ostatnio modne łączenie kuchni, jadalni i salonu to stołówka pracownicza? Wielkością by odpowiadało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 17.11.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 No i czy ostatnio modne łączenie kuchni, jadalni i salonu to stołówka pracownicza? Wielkością by odpowiadało Pracownicza to pewnie nie - bo przydali by się jacyś pracownicy żeby była pracownicza. Ale zakład żywienia zbiorowego absolutnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 18.11.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 No i czy ostatnio modne łączenie kuchni, jadalni i salonu to stołówka pracownicza? Wielkością by odpowiadało Pracownicza to pewnie nie - bo przydali by się jacyś pracownicy żeby była pracownicza. Ale zakład żywienia zbiorowego absolutnie tak. Myślałem o pracownikach/robotnikach np. wykańczających dom lub ogród, ale faktycznie ZŻZ jest bardziej uniwersalnym określeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts