xisio 16.11.2008 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Witam Niestety nie zmieścił mi sie temat w temacie wiec rozwinę tutaj moje pytanie. Moje mieszkanie składa sie z 4 pokoi i łazienki w sumie 4 kaloryfery, dodatkowo w kuchni, holu i łazience chce miec ogrzewanie podłogowe wodne.na każdy kaloryfer deweloper wyprowadza w skrzynce w mieszkaniu (garderoba) oddzielne podłączenie i zawór, ostatnio jak rozmawiałem z pewnym architektem podpowiedział mi ze można przy takim ogrzewaniu zastosować sterowanie bardziej inteligentne, tak by utrzymywał w mieszkaniu odpowiednią temperaturę oraz sterował ogrzewaniem podłogowym oraz kaloryferami w zależności od pory dnia i temperatury. Cała instalacja będzie zasilana z osiedlowej kotłowni, a mieszkania maja mieć "podzielniki ciepła" jak się dowiedziałem od dewelopera jak kupowałem mieszkanie. Ma ktoś jakieś materiały na temat sterowania tego typu albo jakieś rozwiązania? firmy? projekty? Jak działają takie podzielniki ciepła montowane przy wejsciu CO do mieszkania ? jaka to jest zasada działania ? Pozdrawiam serdecznieKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts