bascom 17.11.2008 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam zamierzamy rozbudować dom o jakieś 80-90m2. Póki co zanim zaczniemy załatwiać formalności nie daje nam spokoju jedna rzecz. Jak daleko muszą być fundamenty od studni. Takiej starej 20 kilka metrów w kamieniu u góry kilka dryn ? Na tą chwilę nie możemy jej się pozbyć bo choć studnia nie używana do poboru wody (wodociąg) to służy jako studnia zrzutowa. W zależności na jaką odległość musimy się odsunąć nasza wizja domu będzie się zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broda79 17.11.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Dla własnego bezpieczeństwa i spokoju zachowałbym odłegłośc min 3m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 17.11.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Widziałem na własne oczy jedną taką w... piwnicy domu! Postawili podobno dom na tej studni i chwalą sobie.Różnie można. Byle z głową i chwilą namysłu.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bascom 17.11.2008 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 gdyby bylo to w domu to nie ma problemu a tak przechodzilby fundament 20 cm od studni nie mam zadnego pomyslu jak to zrobic a musze wystapic o warunki zagospodarowania i cos na tych mapkach narysowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broda79 17.11.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Widziałem na własne oczy jedną taką w... piwnicy domu! Postawili podobno dom na tej studni i chwalą sobie. Różnie można. Byle z głową i chwilą namysłu. Adam M. Po 10 latach wszyscy beda cierpieć na reumatyzm. Może świetnie wyglada ale za dużo wilgoci....To oczywiście moje zdanie jest tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 17.11.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Reumatyzm to od wilgoci....Wentylacja nie pomaga?Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts