Frantz 17.11.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam,Pytanie: czy można flizować wewnątrz domu w zimie, oczywiście przy dodatnich temperaturach? Fliziarz powiedział mi, że musi być kilkanaście stopni. Czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 17.11.2008 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 podciągam temat, bo to dla mnie pilne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 11719502948 17.11.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Aż sprawdziłem w słowniku co znaczy słowo flizować.Dla zarientowanych tak samo jak ja flizować oznacza układać płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erol 1 17.11.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Flizuje się chyba tylko w Krakowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.11.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam, Pytanie: czy można flizować wewnątrz domu w zimie ... ja znów odczytałem "czy można w zimie filozofowac w domu " nie wiem czemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 17.11.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam, Pytanie: czy można flizować wewnątrz domu w zimie, oczywiście przy dodatnich temperaturach? Fliziarz powiedział mi, że musi być kilkanaście stopni. Czy to prawda?A co pisze na worku kleju? Jeżeli dopuści kładzenie przy temperaturach ujemnych (w co osobiście wątpie), to może facetowi może być zimno i dlatego nie chce robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mishka2 17.11.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Aż sprawdziłem w słowniku co znaczy słowo flizować. Dla zarientowanych tak samo jak ja flizować oznacza układać płytki. Dzieki Zbyszek 1. Czlowiek sie ciagle uczy czegos nowego. A ja myslalem, ze jezyk polski mam juz dawno opanowany, a tu ciagle jakies nowe slowa poznaje Osobiscie to bym nie flizowal, jesli temperatura w pomieszczeniu jest ponizej 19 stopni C. Nie lubie marznac. Fliziarz pewnie tez nie lubi Pozdrawiam, mishka2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 17.11.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Witam, Pytanie: czy można flizować wewnątrz domu w zimie, oczywiście przy dodatnich temperaturach? Fliziarz powiedział mi, że musi być kilkanaście stopni. Czy to prawda? Producenci klejow pozwalaja na kladzenie plytek w temperaturze od +5*C . Nie da sie jednak pracowac , gdy temperatura w pomieszczeniu jest ponizej +15*C . I pewnie o to chodzi Twojemu glazurnikowi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastian 2008 02.12.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 fliesen z niemieckiego znaczy kłaść glazurę itd. Nie rozumiem jednego niektórzy tzw. fachowcy mówią , że to znaczy ścinać krawędź kafla pod kątem bzdura raczej fazowanie jak już. i skąd teraz takie powszechne użycie tego słowa jako określenie swoich usług. czy może krócej a może bardziej fachowo . a co do układania glazury w ujemnych temperaturach to radze nie układać ponieważ każdego kleju do układania glazury można stosować od + 5 zresztą na każdym worku piszę. a z logicznego punktu widzenia woda zaczyna zamarzać w temperaturze 0 stopni a jak wiemy gotowy produkt mieszamy właśnie z wodą. w niskiej temperaturze dodatniej zalecał bym już używanie kleju szybkowiążącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastian 2008 02.12.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Witam, Pytanie: czy można flizować wewnątrz domu w zimie, oczywiście przy dodatnich temperaturach? Fliziarz powiedział mi, że musi być kilkanaście stopni. Czy to prawda? Producenci klejow pozwalaja na kladzenie plytek w temperaturze od +5*C . Nie da sie jednak pracowac , gdy temperatura w pomieszczeniu jest ponizej +15*C . I pewnie o to chodzi Twojemu glazurnikowi . fliziarz inaczej kafelkarz ci ściemniał przy plus 5 można kłaść bez żadnych obaw na szybkim kleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 02.12.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Nie da sie jednak pracowac , gdy temperatura w pomieszczeniu jest ponizej +15*C . I pewnie o to chodzi Twojemu glazurnikowi . Co znaczy się nie da? Jak się da, to się zrobi... Trzeba fliziarza tylko odpowiednio zmotywować... BTW czy fliziarz bierze w ojro a ordynarny kafelkarz w złotych polskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 02.12.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Fliziarz czy nie fliziarz ale trochę ciepła też musi mieć... wiem co to jest zimna płytka, zimna posadzka, mokre ręce, fugowanie przy temp. 5-8*C i ładnym wiaterku (taras). Ręce marzną do samej d... FLIZIARZ TEŻ CZŁOWIEK i nie czyń drugiemu......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 02.12.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 zapytam czysto teoretyczniei...wolałbyś robić w temp 19stopni za 50zł/1m2 czy w temp 7stopni za 150zł/1m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 02.12.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 zapytam czysto teoretyczniei...wolałbyś robić w temp 19stopni za 50zł/1m2 czy w temp 7stopni za 150zł/1m2? ...czysto teoretycznie odpowiadam... (..) Bo dobre mienie, Perły, kamienie, Także wiek młody I dar urody, Mieśca wysokie, Władze szerokie Dobre są, ale - Gdy zdrowie w cale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastian 2008 02.12.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 tu była mowa o klejeniu kafla w pomieszczeniu więc skąd ten wiatr niby a jak na zewnątrz to sobie zadaszyć. poza tym jeśli ktoś ma pojęcie o materiałach i technologii to wie o tym że nie naraża się kleju na wiatr deszcz zbyt niską temperaturę czy też silne działanie promieni słonecznych. też mam firmę i też wiem co to złe warunki atmosferyczne ale klient nasz pan i trzeba sobie radzić oczywiście wszystko zgodnie z technologią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts