Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A jeśli chodzi o spiżarkę tak właśnie kombinuję żeby zrobic malutką wnękę z frontem takim jak szafki-takie przedłużenie.Mam jeszcze do dyspozycji pomieszczenie gospodarcze i garaż i tam mogłaby się znaleźc spiżarka na większe zapasy.A w kuchni można by było schowac miotłę,patelnię,niepotrzebny robot kuchenny.

No, w pomieszczeniu gospodarczym to masz chyba sporo miejsca, sądząc z planu. Ja robię podobnie, tym bardziej że garaż i część gospodarcza jest u nas w piwnicy i jest tam dużo chłodniej. Pewno przetwory i napoje znajdą się pod schodami... :D

A tę cegiełkę Nelissena też miałam mieć, nawet wkleiłam jej fotki w wątku o cegłach. Zresztą nadal rozważam...

Oj piękna jest :D.Mimo że do wystroju wnętrz mam jeszcze sporo czasu lubię wiedziec co chcę i czego oczekuję.Ściany z cegły są ponadczasowe.Ale nie można przesadzic z ilością.

Właśnie, dlatego muszę chyba wybrać albo jedno, albo drugie. Druga strona komina jest w małej łazience i tam tez zostawię tylko pomalowany:

http://img178.imageshack.us/img178/5595/malalazienkabialoczerwo.jpg

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Super :D

Ja jeszcze myślę o barku-szafce w kuchni (jeśli będzie) i może nad szafkami w kuchni ale nie wiem czy to by się sprawdziło.No i oczywiście cała ściana od schodów.Ale ona jest nie widoczna z salonu więc nie powinno byc"tłoku".

Mam milion pomysłów i nie wiem na co się jeszcze zdecyduję.

Sure

gratuluje postępów

Kuchnia super choć nie w moim stylu. Zapowiada się bardzo przytulnie i funkcjonalnie.

Dzięki Efilo! To prawda,ludzie mają różne upodobania, chyba dzięki temu jest na świecie ciekawiej... :D

Może i mnie znudzi się kiedyś ten minimalizm, ale na razie jest ok...

Zerknęłam z ciekawości do twojego dziennika, żeby poszukać, jakie kuchnie ci się podobają (projektu? inspiracji?). A tu nic! Zdjęcia poznikały... :(

Świetnie! Udało się "obudować" lodówkę s-b-s, żeby nie wystawała? Ja przez nią zrezygnowalam z zabudowy ściany 'kominowej', bo w każdej wersji jakoś mi wystawała. Miała być podobna, jak twoja z piekarnikami itp. Najlepiej pasowała lodówka do zabudowy, ale te niestety nie mają zewnętrznej kostkarki... :-?

Ładny kolorek maja mebelki. Ja mam dwie wersje frontów, jeden taki jak na renderze, drewniano - modyfikowany, drugi to matowa biel. Jeszcze mam trochę czasu do namysłu, nie wiem, co zwycięży...

...a inspiracje to niektóre mamy wspólne! :wink:

Wiesz co, efilo? Nie cierpię sterylnych, minimalistycznych kuchni. Wg mnie, nie ma w nich życia.

Projekt kuchni, który pokazałaś jest pierwszy i chyba jedyny, który mnie poruszył. Powiem więcej: on mi się podoba i to bardzo!

Jeśli zachowasz w realu to coś, co ma ten projekt, będziesz miała najpiękniejszą kuchnię na forum :)

wow, sure, jak tu sie pieknie u Ciebie zrobilo :), elewacja lux, pociesza mnie to, ze jak bedzie efekt koncowy to bede miala od kogo zerznac :D, projekt kuchni boski, ja tez mam dylemat zwiazany z dwoma oknami w kuchni...

a u nas dalej stagnacja i powracaja dylematy okienne (tudziez kasowe(brak)), a wszystko przez okno przesuwne, ktore mi sie marzy, dlaczego cholera ono musi kosztowac prawie tyle co 14 pozostalych razem :evil:

efilo tym projektem kuchni po prostu mnie zastrzelilas, jest rewelka...

pozdrawiam z zimnej i deszczowej Szkocji (leje juz drugi tydzien)...

wow, sure, jak tu sie pieknie u Ciebie zrobilo :), elewacja lux, pociesza mnie to, ze jak bedzie efekt koncowy to bede miala od kogo zerznac :D, projekt kuchni boski, ja tez mam dylemat zwiazany z dwoma oknami w kuchni...

O, witaj Junono, fajnie, że się odnalazłaś... :D

Z tym 'pięknie' to trochę na wyrost, fotografuję głównie mocne punkty budowy dla poprawy nastroju, bo ślimaczy się strasznie!...

A ja akurat z dwoma oknami w kuchni dylematu nie miałam - musieliśmy wykorzystać maksymalnie tę stronę świata, żeby całość przestrzeni dziennej doświetlić (niestety działka ma wjazd od południa, a że nie chciałam tarasu przy drodze, to living jest północno - zachodni...

a u nas dalej stagnacja i powracaja dylematy okienne (tudziez kasowe(brak)), a wszystko przez okno przesuwne, ktore mi sie marzy, dlaczego cholera ono musi kosztowac prawie tyle co 14 pozostalych razem :evil:

Właśnie, okna to była jedna z droższych pozycji. Pewnie dlatego nie mam tych bezprogowych drzwi balkonowych...

efilo tym projektem kuchni po prostu mnie zastrzelilas, jest rewelka...

pozdrawiam z zimnej i deszczowej Szkocji (leje juz drugi tydzien)...

A może cię pocieszy, że tu właśnie dziś zaczęło lać, mimo dobrej prognozy. Trzeba było odwołać prace ogrodowe, tylko śmieci zdążyli wywieźć z części działki...

pozdrawiam cieplutko z zimnego Pomorza...

uśredniając moge powiedzieć tak:

10 gdzie drewno

15 gdzie kafle

ale ważna jest temperatura zasilania - ja mam koniec końców większą z tego co pamiętam niż standardowa - przez dużo drewna na podłogach

Ciekawe, dlaczego u mnie w proekcie zrobili dokładnie odwrotnie... :-? Przecież przez gres będzie cieplo łatwiej przenikać? Niby wykonywal to fachowiec, ale mam coraz więcej wątpilwości...

..a jaką masz temp. zasilania? Bo słyszałam, że drewna za bardzo podgrzewać nie można, chyba 29 temp. samej podlogi?