Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Sure... no ja nie mogę z Tobą... :roll: :oops: ... no co wkleisz, to mi się język przykleja do monitora... nie mogę spokojnie patrzeć na takie cuda... :o 8) 8) 8) :D

Napisz mi na pv ploszę ile dałaś za cud miód barierkę? 8)

Rasia, nie marudź :) Byłam dziś u Ciebie, i widziałam równie cudną barierkę 8)

Nooo taaak... :roll: nie wiem... :roll: czy mam strzelić focha, że się u mnie nie odzywasz? :roll: :wink:

A ja tak z językiem wywieszonym zawsze jak mi się coś staaasznie podoba... a jak mam podobne, to tym bardziej mi się musi chyba podobać... nie? :wink: 8) 8)

No, oczywiste, że musi się podobać :) Mnie dlatego podoba się Twoja dachówka na ten przykład 8)

A focha nie strzelaj, ja tak u Ciebie po cichu podglądam i podziwiam :)

To ja bardzo poproszę, żeby Pani Cicha zajrzała do mnie wreszcie na kawkę, bo "prawie z Puszczy Kampinoskiej" to ja też jestem i nie wiem, czy mam jakieś rozdwojenie jaźni, czy co? :roll: :wink: 8) :D :D

taa.. ..a ja nawet puszczy żadnej nie mam w pobliżu... :(

Jak to? Lasy, góry i morze... trzy w jednym! Jesteś największą szczęściarą zapewne nie tylko co do umiejscowienia domku! 8) :D :D

My się "prawie" widziałyśmy w Chałupach i następnym razem do tego "prawie"nie dopuszczę, a jakbyś niechcący miała okazję w moje okolice zawitać, to też stanę na rzęsach żeby Cię do siebie ściągnąć na kawkę! 8) :D :D

Trzymam za słowo! :D

E z tą szczęściarą to nie tak do końca, niby wszystko jest, ale niezupełnie w jednym miejscu, nad morzem już mieszkałam, dlatego teraz dla odmiany pomieszkam sobie pod lasem... ;)

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sure, ale Ty masz morze :) a u mnie ledwie jedno śmierdzące bajoro w okolicy :wink:

...się przed chwila zastanawiałam, ile ja kilometrów mam teraz do morza?? :roll:

ile Ci wyszło? :) pewnie bliżej niż moje bajoro :wink:

zabawne... ..google podaja 16 lub 25, a czas dojazdu taki sam! :roll:

to jednak trochę dalej niż moje bajoro :wink:

google uznały, ze 9km nie robi różnicy

sure

a ja mam pytanko

czym się twoja barierka różni od tej rasinej że piszesz że rasina bardziej funkcjonalna? bo ze zdjęcia to nijak nie wynika

czym się różni, niech pomyślę - linki wydają się grubsze i stabilniejsze (moze to wcale nie linki, a pręty?), mocowanie podobne, ale u mnie u góry do więźby, a ceownik dopiero do sufitu (bo to podwieszany), nie jestem pewna, co będzie się działo, jak goście na parapetówie zechcą się pochwycić owej barierki? :roll:

no chyba muszę Rasi zapytac, z czego jest jej zrobiona, bo się nie da porównać porządnie... 8)

Bardzo fajny ten okap. Też taki miałam mieć, ale potem się...go przestraszyłam (bo jakoś tak nie mogłam sobie do końca tej rury wyobrazić) i kupiłam bardziej klasyczny :roll:

Myślę, że większość z nas coś by pozmieniała, no ale chyba nie da się wszystkiego przewidzieć i idealnie zaplanować na etapie budowy. Ja jestem generalnie zadowolona z naszego domu, ale np. właśnie zorientowaliśmy się, że kable do kinkietów w sypialni są stanowczo za wysoko :roll: Jakbyśmy wcześniej przeglądali katalogi z oświetleniem pod tym kątem, można byłoby przełożyć.

Dzięki Efilko, mam nadzieję, że po zdjeciu folii nie zbrzydnie! :roll:

Aniahubi, a płyta bardzo mi sie podoba w mojej kuchni, ciekawe, jak będzie z tym buczeniem... :roll: jest podobno podłączona, ale jeszcze nie testowałam, nie mogę się doczekac!. I bardzo prawdopodobne, ze będę miała również kullę ;)

Ja w sypialni mam lampki wiszące zamiast kinkietów. Co prawda jeszcze ich nie mam, ale wysokość będę regulować długością przewodu. Okap właśnie chciałam taki wąski, żeby mi nie zabieral miejsca nad wyspą, pasuje do tego ogólnego minimalizmu...

Dzisiaj przyszła lodówka, ale mam tylko zdjecie w opakowaniu, to jeszcze trochę potrwa. Btw, czy ja mam tę gwarancję odeslac, zeby przypieczętowali, czy wystarczy faktura? :roll:

Kulle podobają mi się wszystkie i wszystkie pasuja. Mąż oprotestował czarną (mój wybór), będzie biała lub czerwona, jak Twoja. A czy dużo miejsca zajmuje nad stolem? Mam w planie 2 lampy, nie wiem, czy to nie przesada? Chętnie zobaczyłabym zdjęcie zapalonej...

Mówisz i masz :D

Te lampy są dość duże - średnica na dole klosza to 50 cm.

U mnie w tej chwili wisi nad stołem o wymiarach 80x120 i wygląda to tak:

http://lh5.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/SviatuG-AZI/AAAAAAAAEXk/o5BlXyP8Ym8/s400/IMG_0461.JPG

http://lh4.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/SviawBLXsgI/AAAAAAAAEXo/CVqiEQTO3bs/s400/IMG_0464.JPG

Jak już będzie docelowy stół, to obniżymy nieco lampę i dotniemy kabel, żeby nie był taki powykręcany :roll: