Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Och... dostałam wielkie pudło i wydłubałam po jednej z rodzaju co by chociaż spojrzeć jak to się prezentuje. Teraz już z powrotem spakowane żeby się nie zniszczyły.

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona wykończeniem tego metalu. Spodziewałam się powierzchni a la pomalowane na srebrny matowy. A to aluminium jest szczotkowane i nie ma bata żeby pomylić z plastikiem.

Z tego wszystkiego zapomniałam się pochwalić u siebie :lol:

Z tego wszystkiego zapomniałam się pochwalić u siebie :lol:

No, bardzo doceniam, ze pochwaliłaś się u mnie! :D

To mi wzmacnia przekonanie, że dobrze wybrałam, bo zdjęcia katalogowe mogą być ładniejsze od rzeczywistości. A kiedy zamontujesz, żeby można było podziwiać?

Gość justyna_m
uśredniając moge powiedzieć tak:

10 gdzie drewno

15 gdzie kafle

ale ważna jest temperatura zasilania - ja mam koniec końców większą z tego co pamiętam niż standardowa - przez dużo drewna na podłogach

u mnie dają co 20cm ... to chyba źle!!!!

10 gdzie drewno

15 gdzie kafle

ale ważna jest temperatura zasilania - ja mam koniec końców większą z tego co pamiętam niż standardowa - przez dużo drewna na podłogach

Hmm... po gruntownej analizie forum oraz czasopism technicznych mogę tylko powiedzieć "to zależy". Czyli niekoniecznie źle, bo jeżeli masz bardzo dobre ocieplenie i okna o niskim k, to podobo strefa brzegowa nie jest potrzebna. A ja sobie zrobiłam projekt "eklektyczny" z propozycji dwóch firm "podłogówkowych" i własnych wyliczeń, wsparty doświadczeniem wykonawcy... :wink:

Gość justyna_m

10 gdzie drewno

15 gdzie kafle

Hmm... po gruntownej analizie forum oraz czasopism technicznych mogę tylko powiedzieć "to zależy". Czyli niekoniecznie źle, bo jeżeli masz bardzo dobre ocieplenie i okna o niskim k, to podobo strefa brzegowa nie jest potrzebna. A ja sobie zrobiłam projekt "eklektyczny" z propozycji dwóch firm "podłogówkowych" i własnych wyliczeń, wsparty doświadczeniem wykonawcy... :wink:

właśnie rozmawiałm z hydraulikiem ... nie potrzebanie panikowałam

mam różnie od 10 do 20cm w zależności od miejsca i co będę na nią kładła i jak blisko są okna itp ..

ufff :D

generalnie na forum jest tylko kilka osób które potrafiłoby dobrze policzyć podłogówkę i my amatorzy na pewno do nich nie należymy. te osoby nigdy by nie odpowiedziały konkretnie na pytanie co ile powinna być rurka bo w każdym pomieszczeniu może wyjść inaczej.

czemu jeżyk za nisko? wg mnie wygląda super

No, dekoracyjny to on jest. Ale czy od podłogi jest wystarczająco dużo miejsca, żeby się rurki ładnie "wygły", to nie jestem pewna. Chyba, że zrobią to pod kątem prostym? :o

Moze pamiętasz, na jakiej wysokości masz u siebie jeżyka?

(o matko, tak sobie to przeczytać wyrywając z kontekstu, nieźle brzmi! :D )