Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hejka :D

chyba zawitałam do Twojego dziennika pierwszy raz :oops: :) i super jest to co w nim zobaczyłam :p :p :p naprawdę mi się baaaaardzo podoba ...... więc dalej będę Was podglądać :wink: :p

Witam serdecznie. Zaglądaj, zaglądaj - i odzywaj się! :D

zaglądam znowu :D

bo podobne oświetlenie jak Ty masz w łazience w suficie proponowała mi nasza projektantka :) i dopiero u Ciebie widzę je na żywo :wink: :D

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mieszkam w Gdańsku. I buduję również, po przeciwnej stronie, niż morze!

I zapraszam - nie tylko posiedziec na kibelku, kawka jakaś też się znajdzie! :D

A ja mieszkałam 7 lat w Pruszczu Gdańskim a pracowałam w Banku Gdańskim na Długiej :lol: i nie podpuszczaj mnie - bo jestem tam przynajmniej raz w roku hi hi

Zrobię ci niespodziankę !!!

[zaglądam znowu :D

bo podobne oświetlenie jak Ty masz w łazience w suficie proponowała mi nasza projektantka :) i dopiero u Ciebie widzę je na żywo :wink: :D

z oświetlenia jestem ciągle zadowolona, nie wiem, co będzie w praktyce, bo każda taka żaróweczka to zupełnie "nieoszczędne" 50W (ostatecznie można dać 35)... :roll:

a gdzie i które masz mieć?

trzymam za slowo! :D

[zaglądam znowu :D

z oświetlenia jestem ciągle zadowolona, nie wiem, co będzie w praktyce, bo każda taka żaróweczka to zupełnie "nieoszczędne" 50W (ostatecznie można dać 35)... :roll:

a gdzie i które masz mieć?

trzymam za slowo! :D

w kuchni coś w stylu Optique R2 a w łazience R1, tylko jeszcze konkretnej firmy nie wybierałyśmy, na razie pokazywała mi przykłady :roll:

w kuchni coś w stylu Optique R2 a w łazience R1, tylko jeszcze konkretnej firmy nie wybierałyśmy, na razie pokazywała mi przykłady :roll:
to bardzo jestem ciekawa, co wybierzesz! A kiedy będziesz na etapie oświetlenia? Pewnie niedługo, bo mam wrażenie, ze szybko budujecie...

my byśmy chcieli się na wiosnę wprowadzić, tak do maja najpóźniej, tylko, że nasi Górale jeszcze jeden dom kończą :roll: i będą w rezultacie dwa na raz robić....

myślę, że po nowym roku zacznie się u mnie szał wybierania 8) :)

żeby uuniknąć trudnego tematu konstrukcji zabudowy umywalkowo wannowej wklejam sobie poniżej przepis wyszukany u Toli:

A jak już tak trwamy przy włoskich klimatach, to zapraszam na lekkie, trochę włoskie śniadanie.

Mix włoskich sałat (dostępne w supermarketach) sałata bordowa, jasnozielona, rukola, roszponka.

Do tego pocięte w paski suszone pomidory z zalewy olejowej. Nie za dużo, bo są kwaśne.

Ser Mozzarella pokrojony w kostkę. Plasterki rzodkiewki, cebula czerwona pokrojona w piórka, kiełki jeśli są.

Oprószyć solą ziołową, bazylią, dodać pół łyżeczki miodu, kilka kropel Oceto Balsamico.

Wymieszać z dwiema łyżeczkami oleju ze słoika suszonych pomidorów.

Posypać lekko podprażonymi na patelni pestkami z dyni.

Pychota :D

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/kaktus2.jpg

Do naleśników ze szpinakiem, lub mięskiem drobiowym polecam czarny sos robiony na bazie octu balsamicznego. Butelka ma zwężoną końcówkę, dzięki której można ten sos polać fantazyjnie, bardzo ładnie to wygląda i wybornie smakuje.

Do kupienia w sieci MAKRO.

http://i17.photobucket.com/albums/b89/tola2/oceto.jpg

Witom

Tak po przejrzeniu dziennika mam jedno pytanie . Albo u mnie obraz coś nie teges albo masz w łazience wanienke dla dziecka ?! :roll:

Ciekawe schody !

pozdrav

Fenix, dokładniee tak - mam w łazience wanienkę dla dziecka! Dziecko ma 1,80 więc wymaga dużej wanienki - i taką ma! A my, rodzice, preferujemy prysznic! :wink:

...no chyba, że pisałeś o tym czymś po prawej? 8)

To jest umywalka, ale duuża. I wysoka, ma 27cm wysokości, czyli wraz z zabudową wanny 60cm krawędź umywalki jest na przeciętnym poziomie 87cm...

Dzień dobry :)

Sure

Ponieważ Twoja Kocilla mnie rozwaliła i położyła na łopatki :-? :roll: :lol: 8) :D :o

...mogę napisać tylko tak - prze pię knie - jestem zachwycona Twoimi wnętrzami.

pozdrawiam

Cześć Małgosiu! :D

a ja nieodmiennie jestem zachwycona Twoim Teodorem (szkoda, że tak mało zdjęć zamieściłaś). I nie mogę się doczekać Twojego domu w realu, najchętniej z drewnem na elewacji! Kiedy to będzie?

Sure, łazienka super wygląda. Ja też jestem ciekawa, co to takiego odbija się w lustrze? Jakieś foto na ścianie?

Zabudowa wanny i pod umywalką w łazience jest z drewna?

Schody świetnie wkomponowały się do całości.

Pakujesz się powoli? 8)

Elena, na ścianie jest wydruk wielkoformatowy na płycie PCV, ze zdjęcia. Pisałam już o tym w komentarzach i dzienniku, był zamawiany w drukarni. Zabudowa pod uwywalkę i wannę to teak, ciekawe, jak się sprawdzi w kontakcie z woda? :roll:

Za tydzień zaczynamy sprzątać przed przeprowadzką, jutro umawiam jeszcze człowieka od pieca, zeby dostosowal ogrzewanie - wstawiamy regulator pogodowy i się przeprowadzamy. Hough!

Elena, na ścianie jest wydruk wielkoformatowy na płycie PCV, ze zdjęcia. Pisałam już o tym w komentarzach i dzienniku, był zamawiany w drukarni.

Sorki, musiałam przegapić :roll:

Zabudowa pod uwywalkę i wannę to teak, ciekawe, jak się sprawdzi w kontakcie z woda? :roll:

jeśli teak to nie powinno być problemów, to "tłuste" drewno

Za tydzień zaczynamy sprzątać przed przeprowadzką, jutro umawiam jeszcze człowieka od pieca, zeby dostosowal ogrzewanie - wstawiamy regulator pogodowy i się przeprowadzamy. Hough!

czyli ostatnia prosta 8) ehh, jak ja Ci zazdroszczę...

a u nas mimo, że kocioł stoi od tygodnia, to hydraulik nie spieszy się z podłączeniem wszystkiego i odpaleniem machiny...