Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześc :D

Wyleweczki się robią-fajnie bo masz juz etap wykańczania.A ja kiedy? :wink:

Widzę że zrobiliście drewutnie.Tez chcę w przyszłości.Ile zachowaliście m od siatki,sąsiada?

Danusiu, faktycznie mam etap wykoańczania, a nawet dodałabym, że wykańczania się :wink: - wcześniej budowa nie powodowała takich stresów, jak na etapie podłogówki i wylewek, bo w wielu punktach miałam inne zdaanie, niż wykonawcy.

A drewutnia, to nie wiem, w jakiej odległości, na pewno sąsiad też będzie tam coś budował.... gdzie ja miałam link do tych zasad? :-?

Ps.Widzę Was w oknie :lol:

Prawda, smętnie sobie zaglądamy przez okno do własnego domu i wypatrujemy dylatacji!.. :D

może go poproszę o zgodę na ten śmietnik :roll: zgodzi się bo to deweloper i mu nie zależy. poza tym nie będzie go widział bo to za murkiem będzie

a co u Ciebie tak cichutko?

Ojej, nie wiem daczego? :roll:

A ze swoim sąsiadem mam podobnie, chcę bliżej ten śmietnik postawić, bo mi się brama nie zmieści. Myślę, że się zgodzi, bo ode mnie też czegoś potrzebuje...

pewnie miał na planie zagospodarownia terenu

ale on ma działkę narożną i wjazd z przeciwnej strony. ja na jego miejscu zrobiłabym w przeciwległym rogu. niestety

spytam - jasne - tylko muszę się dowiedziec jakie mam opcje i czy np. jego zgoda mnie ratuje w jakikolwiek sposób

Cześc sąsiadko :wink: Tak sobie przegladam Twój dziennik i z niedowierzaniem odkrywam,że zaczęłaś mniej wiecej w tym samym czasie co my - i jestes daleko dalej z budową :o

Raju, coraz wiecej mam dowodów,ze nasza ekipa była beznadziejna (choc dobrze budowala) i nikomu jej nie polece - 7 miesięcy- stan surowy i ucieczka z placu budowy bez słowa :evil: Przecież aura i u Ciebie na budowie i u mnie była pewnie porównywalna zimą :-?

No, dobra ja tu gadu - gadu, czasu nie mam i wróce wieczorkiem :wink: a muszę Cie zapytac czy mozesz może polecic swych murarzy?

Strasznie mi potrzebny dobry murarz na cito

Cześć Inez, witaj w moich progach! :D

Rzeczywiście, ze stanem surowym uwinęliśmy się szybko (w grudniu zamykalismy), no i z kolejnymi etapami również, choć mi się dłużyło. Wszystko wykonywała jedna ekipa, ale ostatecznie okazało się, że chyba nie da się umieć dobrze wszystkiego. Na podłogówce się potknęliśmy, przy następnym domu zrobiłabym to inaczej. Ale typowe murowanie na pewno dobrze robią... A zresztą - mój dom jest bardzo prosty w konstrukcji, nie wiem, co byłoby z innym projektem? W kazdym razie teraz kończą moją budowę i troche im to zajmie... :-?

Efilko, z tą zgodą sąsiada to nie wiem, moze spróbuj zapytac w tamtym wątku z moich linków? Swoją drogą muszę temat sprawdzić z ciekawości, żeby czegoś nie zepsuć..

...i jeszcze obiecana fotka elewacji "w trakcie" dla ellaj. Na tle szarej zaprawy,gruntu i żółtej cegły sahara sąsiada dopiero widać, że ma jakiś kolor, ale jest baardzo jasny:

http://img517.imageshack.us/img517/3051/p5190035.jpg

A ten odcień 10020 widziałam chyba w Natalkowym Pamiętniku... :D