Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wklejam sobie coś od Danusi:

Danusia, naprawdę super! :o :o

Napisz, jak to się robi??? :roll:

Dziękuję :wink:

Najpierw musisz miec podkład,aby dobrze trzymała farba na danym przedmiocie.

-później malujesz dwa razy

-ja na niektórych częściach zrobiłam crakle(preparat do spękań),aby wyszło jak stare,na to poszła farba ciemniejsza (packałam gąbkom )

-rysunki dzieci wydrukowałam z papiera śniadaniowego przyklejonego na papierze zwykłym

-przykleiłam klejem do decoupagu

-teraz czeka mnie lakierowanie i to jest bardzo pracochłonne,bo trzeba kilka razy

Wszystkie produkty kupiłam typowo do decoupagu.

Jest jeszcze szafka na te przyprawy.Potraktowałam ją lakierobejcą.

Nie mysl,że na początku szło mi tak łatwo.........były nerwy :lol: :wink:

Pokaże Wam później efekt ostateczny :wink:

dzięki, Danusia - wkleję sobie do moich komentarzy, ok? :D

A chodzi oczzywiście o TO :D

Mazo, a czy swoje płytki imprwgnowałaś jakimiś preparatami. Na razie oglądałam w LM coś do mycia gresu, ale nie znam firmy, więc nei kupiłam - sprawdzę, czy to jest dobre i nie zaszkodzi. Nazywa się chyba Melrud? :roll:

Danusia, ja juz mogę pokazać wnętrza w calości, tylko nie chcę sobie psuc humoru, wkurza mnie ta tektura. We środę jeszcze zabawy z grzejniczkami i regulatorem temperatury, w sobotę resztka wykończeń i zwozimy rzeczy! Hough! 8)

Alunek, fronty to okleina naturalna orzech modyfikowany, ale jakiś tam odcień "kakao". Miał byc orzech amerykański, tylko byłam wtedy na urlopie i pan mąz ze stolarzem cos po swojemu poustalali! :roll:

(ale przynajmniej coś wreszcie pasuje do okien)

Efi, właśnie ja tematu tarasu też za dokładnie nie przerobiłam, z braku czasu i z powodu zniechęcenia. Chyba rano im każę poprawiać!? Nie mogę sobie przypomnieć, kto ma drewniany taras? Rasia i Mayland, a kto jeszcze?

Amtla, dzięki za miłe słowa. A oprócz tych fragmentów za wiele w kuchni nie ma, bo to taka pusta kuchnia... ;)

Najpierw wrzucam zdjęcie moocowania legaru... :-?

http://img28.imageshack.us/img28/5999/obejmy.jpg

A puzzle z lodówka mam słabe, bo po ciemku idioten - kamerą, ale voila!

http://img189.imageshack.us/img189/1171/pb290164.jpg

ta ramka na zdjecia to kratka wentylacyjna, wtedy nie zamocowana (i nadal)!

no ja pytałam bo tych dzyndzli metalowych (kotew znaczy sie) nie widzialam na Twoim zdjeciu

jak legary będą leżeć na tych kotwach to właściwie nie powinny dotykać betonu. ale jak ma ci to spędzać sen z powiek to poproś o jakąś papę. byleby jakąś co nie będzie wam w południe zasmradzać kawki :wink:

A gdzie te niebieskie swiatelka?

:lol: :lol: :lol:

Inna czesci puzzli poprosze :wink:

Fajnie u Ciebie....puzzlowo :wink:

No, ja bym się chciała już zintegrować! :p

Niebieskie światełka to tylko na moment były, chcieliśmy sprawdzić, czy działa. teraz nie jest podłączona, bo nie ma co chlodzić jeszcze. No i woda do kostkarki nie płynie... ...to po co włączać! ;)

no ja pytałam bo tych dzyndzli metalowych (kotew znaczy sie) nie widzialam na Twoim zdjeciu

jak legary będą leżeć na tych kotwach to właściwie nie powinny dotykać betonu. ale jak ma ci to spędzać sen z powiek to poproś o jakąś papę. byleby jakąś co nie będzie wam w południe zasmradzać kawki :wink:

Ale to nie moje mocowanie, to z netu! :(

U mnie gołe legary na gołych bloczkach! I na to jeszcze gołe deski - już dwie położyli! :evil:

(no normalnie sodomia i gomoria)

no nie żartuj

a te legary mają się łobiema rękami tych słupków przytrzymać i tak dzielnie wytrwać forever and ever?

ty weź sie idź coś dowiedz. bo może ja tu panike sieje niepotrzebnie. ale bez osadzania legarow w kotwach to ja sie jeszcze nie spotkałam. no chyba że na żwirze a nie na słupkach - ale tam nie ma gdzie spaść :wink: